SILUETA PERFECTA - GREUTATE NORMALA

Ce inseamna greutate normala? Ce inseamna silueta perfecta?


Greutatea normala reprezinta conditia primordiala pentru mentinerea sanatatii perfecte si a frumusetii fizice, manifestate printr-un echilibru intre necesitatile organismului si consumul caloric.

Cand o persoana este sedentara, trebuie sa se supuna unor restrictii alimentare sau sa treaca, evident, la un regim de exercitii fizice zilnice.

O silueta placuta nu se obtine neaparat atingand greutatea normala. Greutatea trebuie repartizata pe corp intr-un mod echilibrat si placut totodata.

Frumusetea unei siluete depinde de armonia formelor trupului si de tinuta acestuia.

In privinta proportiilor ideale ale formelor trupului, acestea au ecoluat de-a lungul timpului, este adevarat ca mai mult in scadere prin unele parti, insa, moda e schimbatoare, insa, nu chiar atat de schimbatoare incat sa ne asteptam sa avem concursuri de grasute si slabutele invidiindu-le pentru formele lor si pentru silueta perfecta.

Trupul oricarei femei este unic in felul lui, putand fi categorisit la un moment dat de specialisti in cateva tipuri morofologice:

- tipul muscular - schelet robust, fapt remarcat la incheieturile mainilor si picioarelor; umerii sunt lati; acest tip are tendinta de ingrasare. Ex: Ingrid Bergman, Greta Garbo. Acest tip de femei vor avea intotdeauna cu 4-5 Kg mai mult decat semenele lor, la aceleasi dimensiuni.

- tipul respirator - torace bine dezvoltat, solduri subtiri, picioare lungi, schelet osos mijlociu, greutate mijlocie; acest tip se poate ingrasa. Ex: Brigitte Brdot.Sunt femei mai inalte si din ce in ce mai numeroase. Este bine sa se axeze pe gimnastica si masaj anticelulitic.

- tipul difestiv - schelet osos subtire, bazinul lat, incheieturi subtiri. Acest tip are tendinta de ingrasare. Ex: Marylin Monroe, Elizabeth Taylor. Mai raspandit in zona latina deci si la noi. Acest tip de femei pot avea greutati catrastofale. Acest tip de femei va avea mereu tendinta de ingrasare, de a fi obeze. Este bine sa aiba o activitate fizica intensa, sa faca gimnastica, sa aiba un program intens de masaj, axat in special pe zona soldurilor, coapselor si bratelor.

- tipul cerebral - schelet ingust, torace putin dezvoltat, solduri stramte; fara tendinta de ingrasare. Ex: Audrey Hepburn. Acest tip de femeie se ingrasa foarte greu, uneori chiar in ciuda unor eforturi consistente.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE