vineri, 19 iulie 2013

CURA DE SLABIRE CU PRUNE SI IAURT

Dieta in cura de slabire cu prune si iaurt


Minunantele "brumarii" incep sa ne imbie si sa ne ademeneasca cu aroma lor, desi, prunele ne vestesc ca ne apropiem cu pasi mici dar siguri de toamna.

Chiar daca nu sunt niste regine ale fructelor de sezon, fiind mai degraba o intampinare a toamnei in conceptul popular, prunele raman totusi in categoria fructelor comune, consumate, sub diferite forme de multi dintre noi.

Se stie din popor ca prunele ajuta in cazuri de constipatie, atat la copii cat si la adulti, fapt ce-i confera o atentie in privinta consumului, in special a prunelor crude, avand in vedere ca efectele pot fi destul de vioaie.

Prin prisma faptului ca accelereaza digestia, prunele pot fi folosite cu succes in curele de slabire, fiind si un adjuvant in constipatiile cronice. Pruna poate fi consumata ca atare, in compot sau chiar sub forma de magiun neindulcit.

In curele de slabire prunele trebuiesc combinatie cu alte alimente, avand in vedere potentialul sau caloric, destul de slab.

Astfel, pentru o cura de slabire reusita, puteti sa combinati prunele cu iaurtul.

Structura dietei pe baza de prune si iaurt:

- in prima parte a zilei consumati proteine: carne slaba de pui, curcan sau vitel, fiarta sau fripta, branza slaba de vaci (sub 6% grasime), oua - unul pe zi;

- in a doua parte a zilei, dupa cca. 4 ore de la masa cu proteine, consumati doar prune si iaurt (iaurt, chefir, sana). Puteti sa consumati prunele si iaurtul ca atare, crude, separat sau in in combinatii.

De asemenea, puteti sa consumati prunele sub forma de compot, fara zahar.

Pentru prima parte a zilei, doar ce este enumerat mai sus se consuma: carne, branza, ou.

Adaugati cei 2 litri de apa pe zi.

Atentie cand cumparati prunele, sa fie proaspete si daca se poate sa va asigurati ca snt organice. Prunele tratate cu diverse subtante sau ingrasaminte chimice n-au nicio valoare in vreo cura sau dieta.

Dieta cu prune si iaurt poate fi tinuta 3-4 saptamani in continuu. Daca vreti sa continuati cu slabirea, faceti o pauza de o luna si continuati cu dieta. 

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.