LIMONADA CU LIME SI MENTA

Cu ce ne racorim vara? Limonada!


Cel mai bun lichid pe timp de vara este apa plata in amestec cu lamaie (zeama de lamaie); daca folosim si combinatie de lamaie si lime (lamaie verde), cu atat mai placut devine rezultatul.

Trebuie sa recunosc ca imi plac lamaile verzi; au o savoare aparte ce nu poate fi obtinuta din cele galbene.

Pe langa gustul lor savuros, lime-urile -  lamaile verzi sunt si bune pentru sanatate. Lime-ul este utilizat in multe produse aliminetare, ca sa nu mai vorbim de produse cosmetice, uleiuri de corp, etc.

Lamaia verde este bogata in vitamina C. Cu 3-4 lamai verzi iti asiguri necesarul zilnic de vitamina C. Este un bun tonifiant si ajuta la intarirea imunitatii; sunt bogate in antiocidanti; contin o mare cantitate de nutrienti cu proprietati antioxidante.

Hai sa vedem si o reteta simpla de limona cu amestec de lamai galbene si lamai verzi:

- o lamaie galbena;
- o lamaie verde (daca va place, puteti folosi chiar doua, ca sa accentuati gustul de lime);
- 1,5 litri apa;
- 2-3 linguri de miere; daca sunteti la dieta, consumati neindulcit sau folositi indulcitori aritficiali (de exemplu pastilutele ce se gasesc prin supermarketuri;
- 2-3 fire de menta proaspata;

Scoateti sucul de la lamaia galbena si puneti peste apa, impreuna cu menta proaspata.

Lamaile verzi de curatati de coaja cu un cutit ascutit; taiati pe jumatate si eliminati semintele; dati la blender pana se transforma intr-o crema; turnati peste limonata. Dati la rece pentru 2-3 ore.Serviti cu gheata (cuburi frumoase sau gheata sfaramata bine). Daca aveti chef de ornamente, puteti sa macinati gheata, sa ornati paharul ca la margarita, turnati limona si puneti jumate de feleie de lamaie verde (cu coaja cu tot), crestata usor, pe pahar.

S-aveti pofta!

vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE