CURA DE DETOXIFIERE CU PEPENE ROSU

Pepenele, un excelent antioxidant


Pepenele, regele neincoronat al fructelor de sezon, un foarte bun antioxidant, eliminand cu succes toxinele din organism.

Spre desoebire de alte fructe, pepenele este si accesibil ca pret si tolerat de majoritatea oamenilor. Nu auzi de alergii datorate consumului de pepene sau de alte efecte negative generate de pepene.

Pepenele rosu contine 89,5 la suta apa, 0,7 la suta albumine, 8,7 la suta zaharuri, 0,5 la suta fibre alimentare. Dintre macro si microelemente, pepenele rosu prin comparatie cu celelalte fructe este foarte bogat in magneziu, potasiu si fier. El contine vitaminele C, PP, B, caroten, acid folic si pectine. Pepenele este foarte folositor in cazul bolilor de rinichi si al afectiunilor intestinului, el contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Pepenele rosu si sucul din el sunt pur si simplu de neinlocuit pentru bolnavii care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular, pentru ca ei elimina din organism nu numai substantele de prisos, dar ii dau acestuia si cantitatea necesara de zaharuri. Celuloza din pepene imbunatateste activitatea intestinului si ajuta la eliminarea din organism a colesterolului in exces.

In 24 de ore puteti sa consumati pina la 2-2,5 kilograme de pepene rosu.

O cura de detoxifiere cu pepene rosu poate sa dureze pana la 10 zile.

Incepeti dtoxifiere cu 2-3 zile de incalzire, consumand in jur de 500 grame de pepene (cantarit fructul comestibil) si treceti treptat la 1 Kg de pepene pe zi, in urmatoarele 2 zile. Mariti cu 500 de grame, la 2-3 zile. Nu depasiti 2,5 Kg maxim, pepene consumat pe zi.

Pentru o cura de detoxifiere, puteti consuma orice alt aliment, insa, pentru o functionare buna a detoxifierii cu pepene este bine sa-i lasati organismului capacitatea deplina de actiune asupra toxinelor, deci, nu-l incarcati in exces cu carbohidrati sau grasimi rele.

Consumati alimente usoare, fara grasimi, fara zaharuri adaugate, fara fainuri. De asemenea, nu consumati alcool pe perioada curei de detoxifere cu pepene si nu consumati sucuri sau apa acidulata.

Daca doriti sa urmati cura de detoxifiere cu pepene rosu si sa si slabiti in acelasi timp, nu combinati pepenele cu alimente bogate in proteine (carne, branza, iaurt, ou). Lasati sa treaca 4-5 ore de la masa cu pepene si restul meselor pe baza de proteine.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE