miercuri, 31 iulie 2013

CURA DE DETOXIFIERE CU PEPENE ROSU

Pepenele, un excelent antioxidant


Pepenele, regele neincoronat al fructelor de sezon, un foarte bun antioxidant, eliminand cu succes toxinele din organism.

Spre desoebire de alte fructe, pepenele este si accesibil ca pret si tolerat de majoritatea oamenilor. Nu auzi de alergii datorate consumului de pepene sau de alte efecte negative generate de pepene.

Pepenele rosu contine 89,5 la suta apa, 0,7 la suta albumine, 8,7 la suta zaharuri, 0,5 la suta fibre alimentare. Dintre macro si microelemente, pepenele rosu prin comparatie cu celelalte fructe este foarte bogat in magneziu, potasiu si fier. El contine vitaminele C, PP, B, caroten, acid folic si pectine. Pepenele este foarte folositor in cazul bolilor de rinichi si al afectiunilor intestinului, el contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

Pepenele rosu si sucul din el sunt pur si simplu de neinlocuit pentru bolnavii care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular, pentru ca ei elimina din organism nu numai substantele de prisos, dar ii dau acestuia si cantitatea necesara de zaharuri. Celuloza din pepene imbunatateste activitatea intestinului si ajuta la eliminarea din organism a colesterolului in exces.

In 24 de ore puteti sa consumati pina la 2-2,5 kilograme de pepene rosu.

O cura de detoxifiere cu pepene rosu poate sa dureze pana la 10 zile.

Incepeti dtoxifiere cu 2-3 zile de incalzire, consumand in jur de 500 grame de pepene (cantarit fructul comestibil) si treceti treptat la 1 Kg de pepene pe zi, in urmatoarele 2 zile. Mariti cu 500 de grame, la 2-3 zile. Nu depasiti 2,5 Kg maxim, pepene consumat pe zi.

Pentru o cura de detoxifiere, puteti consuma orice alt aliment, insa, pentru o functionare buna a detoxifierii cu pepene este bine sa-i lasati organismului capacitatea deplina de actiune asupra toxinelor, deci, nu-l incarcati in exces cu carbohidrati sau grasimi rele.

Consumati alimente usoare, fara grasimi, fara zaharuri adaugate, fara fainuri. De asemenea, nu consumati alcool pe perioada curei de detoxifere cu pepene si nu consumati sucuri sau apa acidulata.

Daca doriti sa urmati cura de detoxifiere cu pepene rosu si sa si slabiti in acelasi timp, nu combinati pepenele cu alimente bogate in proteine (carne, branza, iaurt, ou). Lasati sa treaca 4-5 ore de la masa cu pepene si restul meselor pe baza de proteine.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.