sâmbătă, 13 iulie 2013

INGHETATA DIETETICA CU IAURT SI LAMAIE

Reteta dietetica de weekend. Inghetata dietetica imbietoare


Va propun azi o reteta dietetica simpla, inghetata cu iaurt si lamaie, servita in jumatati de pepene galben. Este o minunatie de aratare, de-ti vine s-o mananci din priviri, de apetisanta ce e!
Nu este o gluma! Incercati si o sa-mi dati dreptate!

Sa vedem si reteta acestei inghetate dietetice minunte:

Un kilogram de iaurt, doua lamaie si trei pepeni galben, mititei, sa nu aiba diametrul mai mare de 15 cm. Masurati-l din priviri ! Asta este o gluma! Dar, ideea de baza e sa alegeti pepeni mici, sa puteti servi inghetata in e pepene. Pepenii trebuie sa fie din cei rotunizi si usor aplatizati la capete (nu din cei lunguieti si inecaciosi, ci din cei zemosi si parfumati). Eu trebuie sa recunosc ca iubesc pepenele galben inecacios. Nu-mi place pepenele zemos, insa, pentru inghetata de lamaie este mai bun pepenele zemos si din cauza formei si din cauza ca este mult mai parfumat.

Amestecati iaurtul cu zeama de la cele doua lamai. Radeti si coaja de lamaie, dupa gust. Umpleti jumatatile de pepene galben cu amestecul de iaurt si lamaie si dati la congelator, cu grija, sa nu varsati. Asezati intr-o pozitie stabila in congelator, eventual, sprijiniti pepenii cu pungute de apa.

Puteti sa puneti, de asemenea, inghetata intr-o caserola si apoi s-o serviti in pepene galben. Efectul este acelasi. Ca gust nu e la fel de delicios, insa, nu va mai chinuiti cu sprijinirea pepenilor in congelator.

Pentru efect puteti sa colorati o parte din inghetata cu vopsea alimentara, roz si verde. 

Puteti sa serviti inghetata dietetica de iaurt cu lamaie si in jumatati de lamaie curatate frumos in interior. Arata bine si in lamaie, insa, in pepene galben este mai aratoasa si mai gustoasa.


Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.