vineri, 26 iulie 2013

ALIMENTE DIETETICE PENTRU ZILE CALDUROASE

Ce alimente dietetice putem consuma in zilele calde de vara?


Cum te poti racori in zilele calde de vara? Consumand alimente de culoare verde, in general. Legumele verzi si fructele verzi sunt cele ce-ti ofera senzatia de racoare de alimente usoare de vara.

Spre deosebire de o inghetata care-ti contracta stomacul intr-o zi calduroasa, mancand un mar verde te vei racori si vei obtine o senzatie placuta de hidratare si buna dispozitie.

Dintre legumele verzi: fasole verde, ardei, zucchini, etc.

Fructe verzi: mere, kiwi (bune de consumat intr-o dieta datorita continutului bogat in zinc, element necesar intr-o dieta, pentru a nu va trezi ca va cade parul, de exemplu), etc.

Tot din aceste alimente verzi puteti realiza sucuri dietetice, usoare si racoroase pentru zilele calduroase.

De exemplu:

- suc detoxifiant din legume: 5 morcovi, o telina, un avocado, un mar verde, sucul unei lamai verzi, cateva frunze de busuioc; treceti prin storcator legumele si fructele si ornati cu frunzele de busuioc;

- suc verde cu spanac si mar verde: amestecati in blender cam 150 grame de spanac, o banana, un mar, 200 ml apa si zeama de la o lamaie verde;

- suc verde din salata si patrunjel; se amesteca intr-un blender 100 grame de salata verde cu patrunjel, un mar verde, o banana, zeama de la o lamaie verde;

- suc de mango si mar verde; proportiile le stabiliti singuri, in functie de pofta: de exemplu, 2 mere si un mango sau cantitati egale de mari si mango. Alegeti singuri proportiile, in functie si de ce aveti la indemana si mai ales, de ce preferati; sa fie mai accentuat gustul de mar verde sau cel de mango.

Toate aceste alimente sunt alimente ce nu intra in conflict cu dietele, deci le puteti consuma fara grija.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.