RETETE DIETETICE - PEPENE ROSU

Retete dietetice cu pepene rosu


Este sezonul imperialului dolofan rosu! Pepenele a devenit regele neincoronat al sezonului, iar anul acesta se pare ca ii prieste din plin. Pepenii sunt zemosi si aromati, mari si brumarii! Si mai ales, multi!

Sunt pline pietele de pepeni. Prin toate magazinele alimentare gasesti pepene rosu. Preturile sunt bune, nu ramane decat sa va bucurati de dulceata si mireasma fructului delicios.

Iata cateva retete pe baza de pepene rosu, care, in paranteza fie spus este folosit cu succes si in curele de slabire si detoxifiere, deci, profitati de ei.

1. Suc de pepene rosu

- sa aveti la indemana cca 2 Kg de materie prima, pepene rosu, curatat de coaja si de seminte si taiat cubulete; zeama de la o lamaie, 2 linguri de miere (pentru cei ce nu tin diete), 200-300 ml apa si tot cam atat si gheata, cateva frunze de menta proaspata.

Cu ajutorul unui storcator obtinem sucul de pepene, amestecam cu zeama de lamaie, mierea si menta proaspata si dam la rece pentru 1-2 ore. Servicim in pahare frumoasa, cu gheata.

2. Inghetata de pepene rosu

- faceti rost de 1 Kg miez de pepene (sa fie miez, adica din mijlocul pepenelui); taiati cubulete mici; separat zdrobiti cateva frunze de menta si amestecati cu o lingura de miere, adaugati 2-3 linguri de zeama de pepene; stropiti cubuletele de pepene cu acest amestec si rasturnati-l intr-o cutie de congelator; lasati la gheata pentru 1-2 ore (nu mai mult). Daca bucatelele de pepene au inghetat prea tare, puteti sa le bagati la blender, o sa iasa  un nectar ghetos (?). O sa iasa ceva delicios!

3. Salata de pepene rosu si kiwi

- un castronel de cubulete de pepene rosu si 3 fructe de kiwi, taiate feliute subtiri, amestecati-le impreuna si stropiti-le cu un pic de esenta de vanilie si menta; ornati cu frunze proaspete de menta. Daca mai aveti rabdare, serviti salata in jumatati de pepene (in coaja ramasa - curatata frumos inainte).

Pofta buna!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE