SLABITI CU MERE
Cura de slabire cu mere
Marul este fructul cel mai apreciat, daca vorbim in procente consmatori, referindu-ne la cei din Romania.
Pe langa calitatile estetice, pentru ca trebuie sa recunoastem, de multe ori poftim la mere numai vazandu-le, chiar daca suntem plictisiti de comunul mar, marul este si bogat in vitamine. Vazand un mar rosu arzator pe tarabe ce straluceste de-ti ia ochii, pofta nu-ti da pace pana nu ti se strecoara in plase.
Apropiindu-ne cu pasi repezi de toamna, sezonul merelor fiind in toi, va propun astazi o dieta simpla, bazata pe consumul de mere.
Meniul unei zile este simplu, alternam zilele:
ziua 1
mic dejun: 3 mere frumoase (sa nu fie golden sau alt mar exagerat de dulce); dupa 4 ore, pranzul: carne fripta sau fiarta (carne slaba de pui, curcan, vitel), salata (orice legume, in afara de rosii), cu 2 lingurite de ulei, iar seara: inca 3 mere. Nu mancati mai tarziu de ora 18.
ziua 2
mic dejun: un ou, un iaurt mic, 100 g branza slaba de vaci (sub 6% grasime), legume nelimitat (fara rosii), pranzul dupa 4 ore: legume fripte sau fierte nelimitat (pot fi si ciorbe usoare sau tocanita, dar sa nu fie cu prajeli si sa nu contina morcov) si legume crude (sub forma de salate, de data asta puteti adauga rosii), seara: 3 mere mari. Nu mancati mai tarziu de ora 18.
Puteti sa tineti pana la 2 saptamani aceasta dieta pe baza de mere.
Iata si cateva informatii despre mere:
- Marul crud se potriveste in salate cu telina, andivele, morcovii, sfecla, varza si anghinarea.
- Intre branzeturi, face pereche buna cu cascavalul, rockfortul (branza Bucegi) si branza de capra.
- Gatit, marul e delicios calit in unt, alaturi de vitel sau de pui, pate de ficat sau peste - salau, cod, ton.
- Pentru prepararea deserturilor se recomanda merele dulci si zemoase: ionatan, golden, reinettes.
- Pentru preparatele de patiserie usor sarate se recomanda merele acrisoare.
Calitati: slab energetice (au 54 kcal la 100 de grame) merele au o multime de insusiri - fibre, multe oligoelemente si minerale, zahar natural, vitamine. Consumate in fiecare zi, combat colesterolul si protejeaza sistemul vascular.
- Un mar mancat in fiecare dimineata, pe stomacul gol, este un depurativ excelent. Un mar mancat seara, inainte de-a ne culca, este un laxativ natural.
- Dat pe razatoare (intre 500 g - 1,500 g pe zi, in 5 mese) opreste diareele la copii.
- Durerile provocate de iesirea dintilor la copii se combat, si ele, cu o cura de mere, vreme de doua zile.
- Gripele indelungate cedeaza daca tinem o dieta cu mere crude si rase, vreme de 3-4 zile, ca unic aliment.
- Marul albeste dintii, daca e consumat regulat.
- Tratament pentru raie: se taie un mar in doua, i se scot mijlocul si semintele si se pune in golul ramas putina floare de sulf. Se leaga cele doua parti cu o sforicica si se coace marul in cuptor. Se lasa sa se raceasca, se zdrobeste si se frictioneaza partile bolnave cu terciul obtinut.
- In cosmetica, sucul de mar da vigoare tenului, decolteului si sanilor.
Spor la dieta!