SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE

Vrei sa scapi de balonare? Solutia eficienta: consuma piersici si prune


Printre cele mai neplacute senzatii pe care le au in special oamenii supraponderali, si indeosebi cei obezi, sunt balonarea si constipatia. De foarte multe ori, constipatia este efectul principal al kilogramelor in plus. Daca ai un metabolism lent, unul din principalele rezultate, si cel mai vizibil, de altfel, este reprezentat de ingrasare. Si oricate diete am tine, oricat de tare ne-am infometa, daca nu rezolvam problema de baza, n-o sa avem succes cu nicio dieta.

Alimente care contribuie la producerea gazului
  • Legumele uscate, cartoful si majoritatea tipurilor de fasole: in special cea uscata, mazarea, soia si nautul.
  • Produsele lactate, laptele proaspat si branza fermentata.
  • Legumele proaspete: varza (alba, rosie si de Bruxelles), ridichile, ceapa, usturoiul, conopida, broccoli, castravetele, sparanghelul.
  • Lichidele: bauturile carbogazoase dulci, suplimentele si concentratele lichide, anumita medicatie.
  • Cerealele si painea. Aproape toate alimentele care contin grau: paine, produse de panificatie.
  • Fructele: prunele, caisele, merele, strugurii si unele citricele.
  • Alimentele bogate in grasimi, alimentele prajite, carnea nedegresata, sosurile grase, inghetata, produsele de panificatie de tip foetaj.

Semnale de alarma
Nu este necesar sa faci analize complicate pentru a determina cand esti balonata si cand nu. Abdomenul tau este considerat normal atunci cand nu te doare, cand, la pipait, este moale, suplu si elastic. Daca atunci cand il papezi te doare, s-ar putea sa fii balonata (abdomenul poate sa fie mai umflat si mai dureros si in perioada menstruatiei, aceasta fiind o situatie speciala). Un abdomen umflat poate aparea si in cazuri de constipatie, peritonita, colita, dizenterie, diaree, acumulare de gaze in abdomen sau revarsari de lichid. De asemenea, in urma bolilor de ficat, a indigestiei si a colitelor te vei pricopsi, din nou, cu un abdomen mai balonat. Daca stii sigur ca umflarea burtii nu vine de la mancatul prea repede sau alte probleme de ingerare, e bine sa te adresezi unui medic specialist.

Cauzele
Alimentatia excesiva. Atunci cand se consuma portii mari de alimente si se mai si combina macronutrientii (proteine, lipide, glucide) in mod necorespunzator apare fenomenul de balonare.
Intoleranta alimentara. Mai ales la lactoza si la gluten. Intoleranta la anumite alimente poate fi stabilita doar prin teste specifice si deci trebuie sa ne adresam unui gastroenterolog.
Aerofagia. Inghitirea unor cantitati mari de aer poate cauza balonare. Lucruri simple cum ar fi vorbitul in timpul mesei, bautul lichidelor cu paiul, mestecarea gumei trebuie eliminate pentru a reduce incidenta balonarii.
Sindromul de colon iritabil. Este adeseori asociat cu balonarea, insa evaluarea si tratamentul vor fi facute de catre un medic de specialitate.
Constipatia. Este una din cauzele cele mai frecvente ale balonarii. Pentru combaterea constipatiei trebuie crescuta cantitatea de fibre alimentare asimilate: fructe, legume, cereale neprelucrate, etc. De asemenea, trebuie consumate opt pahare cu apa pe zi, deoarece in absenta fluidelor, constipatia devine si mai severa.

Rezolvarea
Daca ai constatat ca ai un abdomen umflat, poti avea ajutor de nadejde si de la plante. Prepara-ti o infuzie de anghinare sau de papadie si bea cate doua cani inaintea meselor. De asemenea, poti folosi anason, marar, fenicul, roinita, cimbru, coada soricelului, coriandru, angelica, gentiana, de preferinta sub forma de decoct, inaintea meselor.

Daca balonarea te insoteste tot mai adesea dupa ce ai luat masa, poate e momentul pentru o dieta de detoxificare. Nimic nu regleaza mai bine digestia decat o cura de detoxificare pe an (ideal ar fi sa urmezi doua, dar daca acum incepi, o mare realizare ar fi si una singura). Cum sa faci? Reduci cantitatea de dulciuri concentrate si de produse de patiserie si mananci mai multe fibre. Inlocuieste carnea rosie cu cea de peste si de pui.

Un alt remediu deosebit, potrivit pentru acest sezon il reprezinta prunele si piersicile. Sucul de prune, compotul de prune, prunele ca atare, sucul de piersici, compotul de piersici si piersicile ca atare sunt cele mai bune remedii naturale contra constipatiei.

Este bine sa profitati de sezonul lor si consumati din plin prune si piersici si eventual, sa treceti si la niste cure de detoxifiere pe baza acestor fructe.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI