DIETA CU FRUCTE DE SEZON

Cura de slabire cu iaurt si fructe de sezon


Fie ca vorbim de pepenii de Dabuleni sau de piersicile grecesti, privirea ne este atrasa intr-un mod apetisant de fructele ce sa gasesc in aceste zile pe tarabele din piete.

Ca toata lumea care trece prin piata si nu pleaca doar cu ce-a trecut pe lista, si eu, am metehnele mele in privinta fructelor, in sensul ca nu rezist sa nu-mi incarc sacosele cu un pepenas sau cu unu - doua kile de caise proaspete, nectarine ori pere.

De ce sa ne complicam cu diete sofisticate, cand putem profita din plin de ce ne ofera piata in aceste zile.

Cei ce sunt familiarizati cumva cu dietele le va fi simplu sa "incropeasca" una pe baza de fructe si iaurt. Pentru ceilalti, o sa va dam noi cateva idei, de ce-ar putea insemna o astfel de dieta, bazata pe fructe si iaurt.

Iata despre ce e vorba:

- incepeti intotdeauna ziua cu mese bogate in proteine (carne slaba, fiarta sau fripta, iaurturi - iaurt, sana, chefir, lapte batut, branzeturi slabe, peste slaba, fiert sau fript, eventual o salata mare, verza sau salata verde);

- partea a doua din zi, dupa cel putin 4 ore de la masa de proteine, consumati doar fructe; este bine sa mergeti pe un singur tip de fruct, sa nu depasiti totusi 2 Kg de fruct/zi. Nu este obligatoriu sa consumati doar un singur tip de fruct, important este sa va simtiti bine si sa va faca placere ceea ce consumati.

In privinta iaurturilor, acestea sunt obligatorii; cantitatile le alegeti singuri, fiecare cat poate duce.

In privinta carnrii, aceasta trebuie sa fie de pui, curcan, vitel, deci, carne slaba. N-o gatiti prajita, doar fripta sau fiarta. Puteti utiliza condimente, fara retinere, daca nu vorbim de mustar sau ketchup.

Fructele pot fi, in general, orice fructe de sez: pepeni, caise, piersici, cirese, visine, zmeura, mure, pere, prune, nectarine, mere, etc. Limitati-va la fructele autohtone si nu intrati in categria de citrice.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE