DIETA CU SUC DE ROSII
Cum slabesti cu suc de rosii
Dieta cu suc de rosii te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus si sa previi bolile de inima.
Rosiie sunt fructe hranitoare, cu efecte benefice asupra sanatatii ce te pot ajuta in lupta cu kilogramele. In plus, rosiile iti protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, ce te imbatranesc si reduce riscul de apartitie al bolilor de inima.
Pentru a te bucura din plin de aceste minunatii de sezon, iti propun sa incerci dieta cu suc de rosii.
O dieta cu suc de rosii, tinuta timp de minim o saptamana te poate ajuta sa slabesti pana la 4-5 kilograme. Pe langa acest efect de slabire, sucul de rosii este un foarte bun ajutor in lupta cu celulita, datorita licopenului, un antioxidant puternic ce se gaseste in rosii. Band suc de rosii, poti sa scapi de aspectul inestetic de coaja de portocala al pielii, deci, poti determina reducerea celulitei.
Dieta cu suc de rosii este simpla: in prima parte a zilei consumati proteine, carne slaba, fiarta sau fripta, branza slaba de vaci (sub 5% grasime), iaurturi (sub 4% grasime), maxim 2 oua, si salata din belsug (fara rosii); in partea a doua a zilei si nu mai devreme de 4 ore de la masa proteica, consumati suc de rosii (nu depasiti 2 litri de suc de rosii pe zi).
Rosiile sunt printre cele mai consumate fructe de sezon, oferind sanatate si vitalitate, fiind un aliat puternic in curele de slabire si oferind o baza deosebita in lupta cu celulita. Rosiile au un bogat continut in apa, deci un continut caloric redus.
100 g de rosii ofera organismului o cantitate insemnata de vitamina C, de vitamina A. Consumul de rosii mareste rezistenta in fata infectiilor. Rosiile sunt foarte bune pentru intarirea sistemului imunitar, datorita continutului ridicat al complezului de vitamine B.
Iata si cateva retete de suc de rosii:
Suc de rosii dietetic
- 5 kg rosii
Se aleg rosii coapte, se spala in mai multe ape,se curata de codite, se indeparteaza partile verzi sau stricate daca acestea exista si se trec prin masina de tocat, storcator de fructe sau printr-un blender. Sucul obtinut se fierbe timp de 20-25 de minute, dupa care se toarna in sticle preincalzite, se capseaza bine, se acopera pentru a se raci lent si se pastreaza intr-un loc intunecos si racoros.
Suc de rosii
8 l suc de rosii (15 Kg rosii)
3 linguri cu sare grunjoasa
2 linguri cu zahar
Rosiile se spala bine si se dau prin masina de tocat cu sita, sa ramana sucul pur de rosii, cu pulpa, fara nici o samanta sau coaja. Daca nu aveti o masina speciala de facut suc, le puteti da prin masina normala si apoi date prin sita, dar dureaza mai mult operatiunea. Sucul se pune la fiert cu sarea si zaharul, la foc potrivit, amestecandu-se din cand in cand. Zaharul se pune in functie de cat de acre sau dulci sunt rosiile. 2 linguri sunt cam suficiente.
Ies cam 5 litri de suc de rosii, concentrat.