EFECTELE FRUCTELOR ASUPRA SLABIRII

Consumul corect de fructe intr-o dieta. Cum slabim mancand fructe?


Mai daunazi ma intreba cineva, cum se poate sa slabim mancand caise; era vorba de dieta pe baza de caise prezentate pe site-ul nostru. Asemenea intrebari am mai auzit si o logica de bunsimt ne indeamna sa punem aceasta intrebare: cum putem sa slabim consumand fructe, fructe bogate in zaharuri.

Spre deosebire de zaharul obisnuit, fructele sunt alcatuite din celuloza, fiind in acelasi timp considerate glucide, doarece contin "zahar" sub forma de fructoza, fructoza ce se transforma in glicogen, o forma de energie disponibila rapid in corp. Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este mare si apoi, datorita fibrelor pe care acestea le contin, acest zahar este eliberat treptat.

Ce este important intr-o dieta: nu combinati niciodata fructele cu lipide sau cu proteine.

De asemenea, iata alte reguli utile in privinta fructelor, intr-o dieta:

- nu mancati fructe la sfarsitul mesei, este nesanatos; cand sunt combinate cu alte alimente fructele perturba digestia si isi pierd majoritatea vitaminelor;

- fructele se mananca pe stomacul gol, puteti sa le consumati dimineata sau seara, la 2-3 ore de la masa;

- fructele trebuie consumate cu coaja cu tot, acelea ce se inscriu in acest principiu, mar eparte din celuloza care ajuta tranzitul intestinal se gaseste in coaja fructelor;

- LAMAIA este, paradoxal, alcalinizanta si antiacida gastric, neprovocand arsuri stomacale. Mai mult, cunosc cazuri de vindecari ale ulcerelor gastrice dupa consumul acesteia. Gustul acid nu trebuie sa ne aduca neaparat cu gandul la aciditatea lamaii. Acesta este dat de acizii organici, care nu raman ca atare in celule. Uimitor este faptul ca lamaia este inclusa printre cele mai bazice alimente. In exteriorul organismului nostru ea se comporta sub influenta unei reactii acide, pe cand in interiorul corpului nostru ea genereaza alcalinitate, deoarece in timpul digestiei acidul citric continut de lamaie este oxidat, ramanand sarurile care pastreaza alcalinitatea sangelui. Deci la o analiza profunda, lamaia inseamna energie, deci viata.

•    Zeama de lamaie este calmant in otite (picaturi de lamaie).
•    Sucul de lamaie diluat cu apa distilata in proportie de 1:1 si picurat in ochi vindeca blefaritele.
•    Hemoragiile nazale se opresc daca introducem in nari tampoane imbibate cu suc de lamaie.
•    Durerile de cap dispar daca se pune o compresa cu felii de lamaie pe frunte.

Fructele constituie mancarea cu continutul cel mai mare de apa : 80-90%. In plus, ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi. Prin natura lui, fructul da corpului posibilitatea sa se curete de toxine, daca este corect consumat.

Fructele cer mai putina energie pentru a fi digerate decat orice alt aliment In practica, nici o energie nu este cheltuita la digestia lor; mai mult, fructele dau energie corpului.

Pepenele nu trebuie mancat niciodata dupa masa, deoarece produce fermentatie. Daca il mancati pe stomacul gol, iar dupa 20 de minute mancati altceva, veti vedea ce efecte pozitive va avea.

Fructele clasificate drept “acide” (portocale, ananas si grape fruit), ca – de altfel – toate fructele odata ajunse in stomac devin alcaline (daca se consuma pe stomacul gol). Ele neutralizeaza, ca si vegetalele crude, acizii care se formeaza in corp.

Consumul corect de fructe duce la o incredibila intinerire, longevitate, sanatate si energie. In afara faptului ca ele aduc in corp apa de curatare, se stie ca fructele nu lasa reziduuri in sistem, nu cheltuie energie pentru digestie, importanta lor enorma constand in continutul valoros de “combustibil”. Fara combustibil organismul nu poate functiona.

Fructele sunt singura mancare cu aceasta compozitie perfecta de nutrienti.
Trebuie insa facute doua remarci importante referitoare la consumul fructelor :

1. Fructele sau sucul lor se pot consuma numai proaspete.

Fructele fierte sau coapte nu mai furnizeaza nici substante nutritive, nici apa necesara curatarii, ele sunt acide si forteaza corpul sa le anuleze aciditatea cu cheltuiala de energie.

Gatitul distruge valoarea potentiala a fructelor.Trebuie sa ne amintim mereu sa mestecam bine fructele, sa le imbibam bine cu saliva, si sa nu le infulecam cu lacomie.

2. Cat  timp  trebuie sa treaca de la consumarea altor alimente pana la mancarea fructelor ?

Atat timp cat stomacul este gol, puteti consuma cand si cate fructe doriti, lasand sa se scurga 20-30 de minute inainte de a manca alte feluri de mancare.Dupa ce ati mancat orice altceva in afara de fructe, trebuie sa aveti in vedere timpul de digestie, astfel :

Mancatul fructelor pe stomacul gol accelereaza pierderea greutatii inutile. Caloriile de inalta calitate care se gasesc in fructe nu vor crea probleme de greutate corpului dumneavoastra.

Ratiunea pentru care va recomand consumul fructelor dimineata este legata de cele trei cicluri ale organismului nostru :
 
- eliminarea (intre orele 4 – 12). Mancand fructe si capatand energie se favorizeaza eliminarea toxinelor. Consumarea altor alimente franeaza eliminarea. (Daca veti continua sa beti cafea, beti-o dupa ora 12).
- consumul alimentelor (intre orele 12 – 20). Mancati, dar atentie : digestia consuma energie. Incepeti cu salate si, pe masura ce va apropiati de ora 20, puteti consuma proteine, dar corect combinate.
- asimilarea (intre orele 20 – 4). Acum corpul dumneavoastra isi extrage substantele nutritive si le utilizeaza. Daca ati combinat corect mancarurile, in 3 – 4 ore ele ajung in intestin, unde incepe absorbtia lor de catre corp.

Acestea ar fi cateva din motivele pentru care recomand cu cea mai mare placere si incredere dietele pe baza de fructe si fiind anotimpul potrivit, va sfatuiesc sa profitati din plin de ofertele pietelor. Alegeti fructe proaspete, de sezon si nu ezitati niciodata sa inlocuiti un sandvich cu un mar verde sau cu o felie de pepene.

Spor la dieta
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

DIETA KEMPNER

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR