CURA DE DETOXIFIERE CU PRUNE

Cum functioneaza detoxifierea cu prune?


Daca va simtiti fara vlaga, obositi si stresati, aceasta s-ar putea datora si unei alimentatii necorespunzatoare. Organismul dumneavoastra are nevoie de detoxifiere si revitalizare. O cura de detoxifere pe langa ca va ajuta sa eliminati un anumit numar de kilograme, poate sa va si ajute sa redobanditi sanatatea prin eliminarea toxinelor, datorita eliminarii din alimentatie a preparatelor nocive. Dietele de detoxifiere si revitalizare sunt bune pentru organism si este indicat sa tinem o astfel de cura macar o data pe an, de preferat vara, spre toamna, cand fructele si legumele sunt din belsug, proaspete si la indemana.

Evident, putem alege pentru curele de detoxifere o multitudine de variante pe baza de fructe si legume crude: anghinare, sfecla rosie, ridiche neagra, tgelina, varza, afine, prune, mere, struguri, lamaie, pepene, etc.

Cura de detoxifiere cu prune

Pruna este un aliment diuretic, stimulent si revigorant, bogata in minerale si oligoelemente - calciu, clor, cupru, fier, iod, mangeziu, intreaga clasa de vitamine. Proprietatile laxative ale prunei sunt blande si foarte eficiente.

Pruna este un aliment alcalinizant, nutritiv, energetic, revigorant, diuretic si stimulant al sistemului nervos. La fel ca toate fructele bine coapte, mancate in afara meselor, prunele au ca efect scaderea aciditatii.

Prunele uscate, obtinute prin eliminarea apei din prunele proaspete, au practic aceleasi proprietati ca si acestea, dar contin 70% glucide - o cifra enorma. Nu sunt asadar indicate pentru diabetici. Este binecunoscuta actiunea laxativa a prunelor uscate, mai puternica decat a prunelor proaspete.

Cura de prune curata organismul fiind recomandata celor ce sufera de constipatie cronica. Este indicata si celor ce sufera de reumatism sau boli ce afecteaza intestinele.

Cura de prune nu este o cura ce poate fi urmata ca o monodieta - adica sa mancam doar prune. Daca vrem o monodieta cu prune, este bine s-o urmam doar cateva zile.

Cura de prune presupune consumul a 2 Kg de prune pe zi; nu mancati prunele in combinatie cu alte alimente, lasati sa treaca 2-3 ore de la mesele obisnuite, pentru a consuma prunele. Prunele le putem consuma ca atare sau sub forma e suc - trecem prunele prin storcatorul le fructe si bem sucul ca atare, fara nimic altceva adaugat.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE