INGHETATA DIETETICA CU PEPENE ROSU
Reteta dietetica de inghetata cu pepene rosu
Datorita continutul ridicat de apa, inghetata din pepene rosu nu este una foarte fina, insa, pentru o zi caniculara este exact ce ne trebuie, mai ales daca suntem la dieta si avem pofta de ceva dulce, racoritor si bun.
In primul rand, inainte de a prepara inghetata dietetica, trebuie sa va asigurati ca ati achizitionat pepenele potrivit; trebuie sa fie un pepene bine copt, "brumariu", cum ii spun eu. De preferat sa cumparati pepeni cu coaja verde inchis, au miezul rosu inchis, este mai dulce si nu are gustul obisnuit de dovleac intalnit la pepenii vargati.
Taiati dintr-un pepene rosu 300- 400 g, cubulete, nu mai mari de 1-2 cm. Daca aveti timp si chef, puteti sa taiati mici sfere din pepenele rosu. Intr-un vas intins, puneti cubuletele de pepene, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare unele de altele si dati vasul la congelator pentru 2-3 ore. Daca aveti o tavita de gheta (compartimente mici), puteti turna si niste iaurt simplu); o sa obtineti niste cuburi albe, deosebite in contrastul de culoare cu pepenele rosu.
Intre timp, pregatiti o compotie dintr-un litru de iaurt (maxim 3,5 % grasime), o lamaie (zeama si coaja rasa), 100 - 200 pepene galben (sau o banana). Treceti prin blender aceasta compozitie, asezati-o intr-un vas si dati-o la congelator pentru cca. 2 ore. Scoateti compozitia, dupa ce au trecut cele doua ore si dati la blender pana obtineti o compozitie cremoasa groasa. Puneti-o intr-un vas de servit sau in mai multe recipiente de servit (poate fi servita si in jumatati de pepene galben sau jumatati de lamaie, dupa pofta, timp si chef). Scoateti tava cu bucatile de pepene rosu si puneti bucatelele inghetate de pepene rosu peste compozitia cremoasa de inghetata.
Puteti sa ornati inghetata dietetica de pepene rosu cu menta proaspata.
Daca nu tineti dieta, puteti s-o ornati cu una - doua linguri de miere.
Spor la dieta!