marți, 6 august 2013

INGHETATA DIETETICA CU PEPENE ROSU

Reteta dietetica de inghetata cu pepene rosu


Datorita continutul ridicat de apa, inghetata din pepene rosu nu este una foarte fina, insa, pentru o zi caniculara este exact ce ne trebuie, mai ales daca suntem la dieta si avem pofta de ceva dulce, racoritor si bun.

In primul rand, inainte de a prepara inghetata dietetica, trebuie sa va asigurati ca ati achizitionat pepenele potrivit; trebuie sa fie un pepene bine copt, "brumariu", cum ii spun eu. De preferat sa cumparati pepeni cu coaja verde inchis, au miezul rosu inchis, este mai dulce si nu are gustul obisnuit de dovleac intalnit la pepenii vargati.

Taiati dintr-un pepene rosu 300- 400 g, cubulete, nu mai mari de 1-2 cm. Daca aveti timp si chef, puteti sa taiati mici sfere din pepenele rosu. Intr-un vas intins, puneti cubuletele de pepene, astfel incat sa nu se lipeasca prea tare unele de altele si dati vasul la congelator pentru 2-3 ore. Daca aveti o tavita de gheta (compartimente mici), puteti turna si niste iaurt simplu); o sa obtineti niste cuburi albe, deosebite in contrastul de culoare cu pepenele rosu.

Intre timp, pregatiti o compotie dintr-un litru de iaurt (maxim 3,5 % grasime), o lamaie (zeama si coaja rasa), 100 - 200 pepene galben (sau o banana). Treceti prin blender aceasta compozitie, asezati-o intr-un vas si dati-o la congelator pentru cca. 2 ore. Scoateti compozitia, dupa ce au trecut cele doua ore si dati la blender pana obtineti o compozitie cremoasa groasa. Puneti-o intr-un vas de servit sau in mai multe recipiente de servit (poate fi servita si in jumatati de pepene galben sau jumatati de lamaie, dupa pofta, timp si chef). Scoateti tava cu bucatile de pepene rosu si puneti bucatelele inghetate de pepene rosu peste compozitia cremoasa de inghetata.

Puteti sa ornati inghetata dietetica de pepene rosu cu menta proaspata.

Daca nu tineti dieta, puteti s-o ornati cu una - doua linguri de miere.

Spor la dieta!


EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.