marți, 27 august 2013

PRINCIPIILE DIETEI MONTIGNAC PENTRU FEMEI

Principiile Montignac pentru femei. Ce stim despre dieta Montignac


Despre dieta Montignac stim, in primul rand, ca este prima dieta ce a introdus in atentia publicului larg termenul de indice glicemic, conceptul indicelui glicemic fiind determinant in lupta cu kilogramele in plus.

Principiile indicelui glicemic si cele ale insulinei se regasesc in foarte multe studii de cercetare, practic dieta Montignac fiind intoarsa pe toate partile de foarte multi cercetatori.

Dieta Montignac este mai putin un regim alimentat si mai mult o filosifie nutritionala si un stil de viata, ce converge in definitiv catre o viata mai sanatoasa.

Urmand dieta Montignac:

- nu exista restrictii cantitative de alimente;
- va puteti adapta la contexul existential, de moment, oriunde v-ati afla;
- nu exista restrictii legate de anumite alimente ce se consuma doar la ocazii;
- este o dieta ce-ti permite atat sa slabesti dar si sa-ti mentii greutatea, lucru destul de rar pentru aproape orice dieta cunoscuta.

Aportul zilnic de alimente in dieta Montignac trebuie sa fie concretizat intr-un echilibru caloric si proteic; astfel, proportia va fi de : 40% glucide, 30% lipide, 30% proteine.

Nu este obligatoriu ca acest echilibru sa se realizeze la orice masa, atata timp cat el este obtinut la nivelul unei intregi zile. Cercetarile au aratat ca un consum de glucide cu indice glicemic scazut combinat cu un aport de proteine mai mare determina o senzatie de satietate, datoritate unei reactii insulinice slabe.

Dieta Montignac are doua faze:

- perioada in care se scade rapid in greutate si se castiga vitalitate;
- perioada de mentinere a noii greutati, etapa ce se prelungeste mult timp.

Iata cateva din principiile alimentare Montignac, pentru femei:

- echilibrul alimentar trebuie mentinut pentru toata perioada vietii;
- suplimente pentru eficacitatea scazuta a metabolismului;
- nu uitati sa consumati lichide;
- calciul este important;
- vitamina D este indispensabila pentru fixarea calciului ;
- pentru o stare de spirit buna si o minte limpede - folati (vitamina B9 sau acid folic);
- faceti-va plinul de vitamina B6 - ajuta la fixarea proteinelor pentru reinnoirea celulara;
- sa nu va lipseasca niciodata vitamina A - mentine pielea si mucoasele organismului in stare buna; o gasiti in unt, galbenus de ou, ficat si mai ales morocovi.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.