vineri, 2 august 2013

CURA DE SLABIRE CU COMPOT DE PRUNE

Dieta in cura de slabire cu compot de prune


Printre fructele care incep sa-si faca aparitia prin piete se numara si prunele. Brumarii, aburinde, vinetii, apetisante, prunele te imbie sa le degusti si sa astepti cu infrigurare mirosul de magiun.

Va propun astazi, ca tot vine weekendul o dieta cu compot de prune. Este o dieta placuta si mai ales, ieftina.

Evident, ca orice dieta, are defectele ei; nu trebuie urmata mai mult de 15-20 de zile si mai ales, nu va apucati de aceasta dieta cu compot daca aveti probleme de sanatate, probleme cu stomacul.

In primul rand, compotul il realizam in cantitati de 1Kg de prune la 2-3 litri de apa. Eventual, putem adauga un pic de coaja de portocala sau lamaie pentru aroma sau chiar un praf de scortisoara. Evident, o faceti daca va place, daca nu, consumati compotul de prune simplu.

V-ati obisnuit deja cu structurile de diete, ce au la baza consumul de fructe; cele doua jumatati de zi, clar delimitate in diete.

Structura dietei cu compot de prune este urmatoarea:

- prima parte a zilei consum de alimente proteice: carne, iaurturi, branzeturi slabe, ou, salata verde, varza (ultimele doua in salata, la care adaugam si 2 lingurite de ulei, pentru a ajuta tranzitul intestinal);

- dupa 3-4 ore de la masa cu alimente proteice, dar, nu mai tarziu de 19-19:30, consumati compot de prune.

Acum, trebuie sa va atentionez ca ar trebui sa practicati aceasta dieta daca nu sunteti foarte ocupat peste zi. Compotul de prune va poate determina sa frecventati toaleta, deci, atentie unde, cum si cat timp plecati. De aceea este bine sa consumati compotul in partea a doua a zilei, eventual cand ajungeti acasa de la serviciu.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.