sâmbătă, 3 august 2013

SLABESTE SANATOS CU PESTE

Dieta in cura de slabire cu peste


Sunt multi dintre noi care nu se dau in vant dupa carne, asa cum s-ar crede; pentru acestia un peste inseamna un deliciu culinar si un motiv de bucurie pentru o masa copioasa pe baza de peste.

Pentru aceia dintre dumneavoastra ce iubesc pestele si nu sunt incantati de dietele ce pun mare pret pe carnea de pui, va spun doar ca orice dieta ce presupune consumul de carne de pui, curcan, vitel, adica e vorba de carne slaba, in general, aceasta poate fi inlocuita, fara niciun fel de probleme cu carnea de peste.

Mai mult de atat, pe langa faptul ca poate fi inlocuita carnea cu pestele intr-o dieta, pestele este mult mai sanatos si mai ales, retineti, este mult mai util dietei decat ii este carnea. Slabesti mult mai mult consumand peste in loc de carne intr-o dieta.

Mai ramane partea de suportabilitate, in sensul ca, daca multi dintre noi pot consuma pui fara niciun regret, in sensul de plictiseala, zile in sir, cu pestele este mai complicat. Consumul indelungat de peste poate sa-ti creeze oarece sentiment de saturatie, manifestat in general prin stari de voma. Insa, nu este o chesitune comuna; nu toti cei care consuma peste un timp indelungat se confrunta cu asmenea stari. Sunt si oameni ce tolereaza foarte bine pestele si-l pot consuma oricand si in orice cantitati.

Totusi, pentru ceilalti, cei care nu pot sa consume peste nelimitat, sfatul este sa diversificati retetele ce includ pestele, sa nu consumati, de exemplu, doar peste fript. Cautati sa variati retele cu peste si mai ales sa-i schimbati gustul, condimentandul diferit. Diversificarea condimentarii pestelui, amana sau chiar elimina acea senzatie de saturatie ce apare la un consum indelungat de peste.

Pestele este un aliment care contine 18-20 % proteine ceea ce inseamna ca timp de o saptamana cat tine regimul nu veti avea un organism slab hranit si predispus la anemie. O suta de grame de peste aduc intre 80 si 140 de calorii, pestele gras avand, evident, mai multe calorii. Oricum, pestele cel mai bogat in grasimi este mai slab decat carnea de vita. Pestele se va manca gatit cat mai simplu, in nici un caz prajit.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.