CURA DE SLABIRE CU MERE

Dieta in cura de slabire cu mere


Merele sunt folosite in general in curele de detoxifere, insa, sunt si foarte bune adjuvante in curele de slabire, natural, apetisant si mai ales, ieftin.

Marul crud este foarte potrivit in salate, in combinatie cu telina, morocovi, varza, sfecla si anghinare. Marul poate fi consumat alaturi de branzeturi slabe de vaci sau cascavaluri speciale dietetice (au aparut acest cascavaluri si pe la noi, se gasesc uneori prin supermarketuri - au in jur de 6-7% grasime).

Marul poate fi un desert foarte bun, sub forma de compot, salata de fructe, cum de altfel marul poate fi un indulcitor natural pentru dulceturi si gemuri. Ati auzit probabil despre celebrul magiun de Topoloveni indulcit cu suc natural de mere.

Marul este un aliement slab energetic, avand intre 50-55 de calorii la suta de grame. Merele sunt bogate in fibre si oligoelemente, zahar natural, vitamine. Consumat frecvent, marul combate colesterolul si protejeaza sistemul vascular.

Marul albeste dintii si le intareste smaltul natural, in special la copii.

Marul este folosit si in cosmetica, marul dand vigoare tenului.

Haideti sa vedem ce-ar presupune cura de slabire cu mere:

- in primul rand, realizarea unei oale mari de compot; folositi cca 5 - 6 kilograme de mere, la 6-7 litri de apa. Daca nu aveti un vas suficient de mare, reduceti proportional cantitatile.

- in al doilea rand, faceti-va cumparaturile si axati-va pe legumele de sezon;

- in al treilea rand, cumpoarati-va branzeturi slabe (5-6-7 % grasime);

Ordinea consumului din zi se inverseaza: incepeti cu branzeturi si mere rase; continuati cu o portie sanatoasa de legume crude; in a doua parte a zilei, nu mai tarziu de orele 14-15 nu mai consumati altceva in afara de compot de mere.

Nu tineti aceasta cura mai mult de o saptamana. Este o cura subcalorica si poate sa va strice sanatatea.

De asemenea, daca va simtiti in stare, puteti sa finalizati dieta, cu doua zile (chiar puteti prelungi dieta la 9 zile, daca va simtiti in stare) in care sa consumati doar compot de mere.

Puteti sa condimentati compotul de mere cu scortisoara, coaja de lamaie sau de portocala.

De asemenea, puteti servi compotul de mere cu gheata. 

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER