luni, 12 august 2013

CURA DE DETOXIFIERE PE BAZA DE AFINE

Detoxifiere cu afine


Nu stiu cati oamenii pot spune ca nu le plac afinele. Imediat ce ne gandim la afine ne vine in minte o tarta delicioasa cu afine, care ne nuanteaza gura in violet, ori minunata dulceata de afine sau siropul de afine.

Desi nu se poate tine o monodieta de detoxifiere pe baza de afine, totusi un bol de afine dimineata, pe stomacul gol, reprezinta o cura excelenta.

Despre afine in general stim urmatoarele lucruri:

- fructele de afine sunt utile pentru intestine, contra diareei, infectiilor urinare;

- decoctul de frunze de afin se foloseste impotriva diabetului, a problemelor de vedere, chiar daca si oxidantii din fructe amelioreaza vederea.

Frunzele de afin consumare ca supliment alimentar pot chiar incetini evolutia hetapitei C, asa cum sustin unii cercetatori. Decocturile din frunze de afin (lasate la fiert 5 minute) sunt benefice pentru ficat.

Sucul de afine sau un pumn de fructe de afine curata intestinele.

Calitatile afinelor sunt cunoscute de sute de ani, in special datorita putetii antiseptice a afinelor. Se spune ca afinele pot anihila bacilul febrei tifoide in mai putin de 24 de ore.

Despre afine putem vorbi mult si bine, insa, este cert ca decat sa vorbim la nesfarsit mai bine ne indulcim cu un castronel de afine.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.