DIETA PENTRU O SLABIRE DRASTICA
O DIETA BUNA IN CURELE DRASTICE, DAR SI IN CURELE RAPIDE
Cu cat dieta propusa in cura de slabire este mai apropiata ca ingrediente si mod de preparare de alimentatia obisnuita, cu atat aceasta dieta are mai multe sanse de reusita.Dieta trebuie sa constituie o schema alimentara care, cu unele modificari ulterioare, sa reprezinte modul definitiv de alimentatie pentru o persoana supraponderala sau obeza.
Structura dietei trebuie sa aiba la baza 4-5 mese pe zi.
Aceasta regula nu poate fi indeajuns subliniata pentru cel ce doreste sa slabeasca. Orice cura de slabire eficienta se bazeaza pe acest principiu.
Pe tot parcursul dietei trebuie accentuata obligativitatea micului dejun pe care multi obezi, sub presiunea ocupatiilor matinale, il suprima. De asemenea, reusita unei diete consta in consumul bogat de fructe si legume crude.
Dietetica obezitatii indica un consum ridicat de fructe si legume sarace in glucide, dar bogate in celuloza.
Salatatele este indicat sa le consumam asezonate cu otet sau lamaie si 1-2 lingurite de ulei. Uleiul ajuta tranzitul intestinal, fiind recomandat de nutrionisti in orice dieta.
In curele drastice de slabire, precum si in curele rapide (cand se doreste o slabire de 3-4 kilograme intr-un timp scurt), se poate indica la salate o lingura de ulei de samburi de struguri. Evitati pe timpul unei diete consumul de ulei de masline, ca de altfel si maslinele, in orice stare ar fi acestea.
Iata un exemplu de dieta pentru combaterea obezitatii, dieta propusa in curele de slabire drastice sau curele de slabire rapide.
Pe timpul dietei, nu beti mai mult de un pahar de bere sau vin combinat cu apa, pe zi.
Nu mancati intre mese altceva decat 1/4 l iaurt sau un mar (nu golden).
Nu abuzati de sare, dar nici nu o eliminati definitiv.
Structura dietei:
Dimineata: cafea, o felie de paine neagra, o lingura mare de branza de vaci slaba (sub 5% grasime), legume crude, o jumate de rosie
Pranz: 200 g de carne slaba (vita, pui, curcan) sau 200 g peste slab. Carnea se prepara fripta sau fiarta. O frigeti fara grasime, eventual pentru a nu se lipi, puneti doua picaturi de ulei pe o bucata de hartie si stergeti gratarul. Salata din legume crude in mod nelimitat. 300 g de fructe (mere, pere, capsuni, cirese, portocale, grapefruit.
Seara: un ou fiert sau o felie de sunca slaba, 1/4 l iaurt, 200 g fructe - din aceiasi categorie ca la pranz.
Intr-o dieta, un asemenea regim reprezinta aproximativ 120-140 g glucide, 40-50 g lipide si 85 g proteine, adica cca. 1200 - 1350 calorii/zi.
O asemenea dieta poate fi utila si dupa pierderea kilogramelor, in sensul in care marim cantitatile de produse, cu exceptia painii.
Spor la dieta!