DIETE DE SLABIRE

DIETE DE SLABIT, SANATATE SI FRUMUSETE


M-am gandit azi sa fac o  enumerare a unor diete cunoscute, prin prisma utilitatii acestora. De asemenea, pe langa dietele de slabire care sunt promovate, de la site-urile de specialitate pana la site-urile diverselor ziare politice si canalelor de stiri, care n-au in comun cu dietele decat traficul de promovare, vom face si o analiza a sfaturilor "celebre" si a curelor de slabire programate in situ, cu o slabire rapida, o slabire minune.

Este evident ca am inceput cu o gluma vis-a-vis de modul de propagare si promovare a site-urilor prin intermediul dietelor, insa, vom continua intr-un mod serios, punand in prim plan dieta de slabire functionala. Pana la urma, fie ca vor, fie ca nu vor, aceste site-uri mai scapa printre randuri si sfaturi utile si diete functionale, chiar daca nu intereseaza pe nimeni sa furnizeze diete utile si mai ales diete sanatoase.

Printre dietele rapide "vedete" amintim:

a. Dieta cu spanac - se spune ca e un mod eficient de a lupta cu kilogramele. Evident, este o dieta de sezon, "foarte potrivita pentru o slabire rapida". N-as vrea sa le intinez in vreun fel imaginea, insa, a slabi cu spanac este o utopie, in sensul ca daca iti fixezi existenta pe aceasta dieta, manancand doar spanac, sau ma rog, concentrandu-ti mesele pe spanac, o sa ajungi sa muncesti o viata pentru a-ti rezolva problemele de sanatate care vor aparea.

b. Dieta de cuplu - la aceasta dieta este invocata dragostea si sentimentul ce uneste doi oameni, fiind vorba evident de un cuplu foarmat dintr-un barbat si o femeie, ca altfel, daca ne-am gandi la faptul ca orice dieta ar tine un barbat, slabeste de doua ori mai repede decat o femeie, as spune ca aceasta dieta este eficienta unui cuplu omogen de barbat-barbat, asa cel putin dieta iese din sfera aranjamentelor matrimoniale.

c. Slabirea cu ajutorul ceaiului de soc - ceaiul de soc fiind considerat ceaiul minune intr-o slabire rapida. Se incadreaza tot la dietele de sezon, astfel ca este o dieta cu prindere mare la public. Trebuie sa va spun ca aceasta dieta o puteti utiliza in conditiile in care va programati o mica vacanta la domiciliu, altfel, s-ar putea sa va prinda vreun eveniment important in oras si dumneavoastra sa aveti gandul doar la o toaleta, in timpul intrigii spectacolului. Ma rog, dieta in sine este o dieta functionala, insa, se incadreaza tot in categoria dietelor rapide, tinute pentru o perioada rapida, buna persoanelor care vor sa dea jos 2-5 kilograme.

d. Slabiti fara dieta. Acesta este indemnul cel mai nou pe aceste site-uri "nondiete". Nu ma refer la aceste site-uri ca la niste aruncatoare de informatii false. Este vorba de site-uri care promoveaza dietele doar pentru trafic, asa cum dadeam exemplul cotidianelor politice, care pe masura ce li s-a redus tirajul pe hartie, si-au inmultit numarul de diete in online.

e. Dieta rapida cu ciorba de legume. Aceasta dieta este una cu un mare grad de fictiune. De ce? In primul rand, este o combinate a supelor si a ciorbelor intr-un mod care amuza orice gospodina. Nici macar nu se poate intitula "dieta", insa, na, de dragul traficului i s-a spus dieta rapida cu ciorba de legume. Nu dorim s-o desfiintam, ea la baza avand o oarecare functionalitate, daca ne gandim la ciorba de varza. Insa, nu putem arunca direct ca slabim cu ciorba de legume, punandu-i numele de dieta rapida si trecand mai departe la amestecul de supe si borsuri. Nu cred ca e cazul sa va spun ca aceasta dieta este o inventie rapida. In primul rand, legumele fierte intr-o dieta sunt nefunctionale. Nu mai vorbim de consumarea morcvului fiert care este total interzis intr-o dieta, fie ea si rapida.

f. Slabeste 4 kilograme pe saptamana ... in timp ce dormi! Asta da gaselinita. Adica cum sa nu faci audienta cu asa propunere de dieta. Cine n-ar vrea sa adoarma si sa se trezeasca printesa, o slabire rapida de vreo 40-50 de kilograme. Ma rog, "slabeste 4 kilograme pe saptamana in timp ce dormi" suna atat utopic, dar mai ales necrofil. Eu cel putin asa mi-am imaginat aceasta dieta.

 g. Slabeste fara sa-ti fie foame. Aceasta afirmatie ar putea avea o baza in esenta dietelor, insa, evident nu intereseaza pe nimeni modul de functionare propriu-zis al vreunei diete ci este tot o fabulatie pentru o crestere a traficului online. Slabesti rapid, citind aceste inscrisuri de diete. "Slabeste fara sa-ti fie foame" poate fi un slogan de McDonald's. Aceasta afirmatie mi-a fost inspirata de dieta minune propovaduita de specialistii in trafic online.

h. Dieta Become Fit este o noutate in materie de regimuri alimentare, insa are deja mii de adepti ce au obtinut rezultate fabuloase. Vorbim de un meniu bogat, extrem de satios si sanatos, dar care favorizeaza arderile si te va ajuta sa pierzi kilograme bune, asta daca vei mixa totul cu minimum 30 de minute de sport zilnic. Dieta Become Fit a fost gandita de Florin Neby, antrenor personal si dublu Campion Mondial la Gimnastica, dupa mai bine de 20 de ani dedicati sportului si alimentatiei sanatoase. Aceasta ar putea fi o dieta functionala. Cine stie? Va incumetati sa fiti cobai?

i. Dieta Atkins si nesfarsita lupta cu carbohidratii. "La zece ani de la moartea doctorului Robert Atkins, planul sau celebru de dieta este inca sursa unor controverse fara sfarsit. Mesajul insuflat de Dr. Robert Atkins celor cu probleme de greutate este: „Carbohidratii ingrasa!”. La un deceniu dupa moartea lui inca mai sunt persoane care evita painea, pastele si cartofii si le considera vinovate pentru formele lor plinute". Aceasta dieta este expusa la modul impersonal, daca bagati de seama. Adica omul si-a declinat orice responsabilitate vis-a-vis de aceasta dieta. Nu este vinovat nici de carbohidrati, nici de moartea doctorului si nici macar de faptul ca a postat dieta.

j. Dieta Biggest Loser, versiunea 2013. "Jillian Michaels este faimoasa antrenoare din show-ul de slabit american „The Biggest Loser” si a ajutat mii de oameni sa slabeasca, atat prin intermediul emisiunii, cat si datorita cartilor si programelor de antrenament pe care le-a scos pe piata. In 2013, antrenoarea a publicat o noua carte cu un plan de slabit practic si clar, potrivit pentru oricine vrea sa slabeasca sanatos."  Aici nu am comentarii, totul este impartial si dieta este una aruncat, fara ca autorul sa ne impartaseasca pererile.

Diete si cure de slabit
Diete rapide

    Dieta cu banane si lapte
    Dieta cu ciorba de varza
    Dieta cu varza acra
    Dieta cu ananas
    Dieta cu lapte

Dieta disociata

    Regimul disociat - reguli si rezultate
    Dieta disociata - intre echilibru si riscuri

Diete pe alimente

    Alimente care nu ingrasa pentru o silueta perfecta
    Descopera alimentele care ingrasa
    Dieta cu spanac
    Dieta cu telina
    Dieta cu zeama de varza

Diete


    Dieta cu lamaie si musetel
    Apa in dieta
    Dieta pentru diabetici
    Dieta cu ulei de masline
    Dieta cu limonada
    Dieta cu lichide
    Dieta cu lactate
    Dieta cu branza
    Dieta cu tarate de grau
    Dieta cu rezultate
    Dieta cu orez fiert
    Dieta cu salate
    Dieta cu morcovi
    Dieta cu drojdie
    Dieta cu bors
    Dieta cu proteine
    Rezolutii de dieta pentru o silueta perfecta in 2013
    Dieta cu supa de legume
    Retete in dieta Dukan
    Dieta cu oua de prepelita
    Dieta cu varza


Aceasta este o enumerare in sinteza a unor diete celebre care circula pe internet. Este clar apetitul pentru slabire al cotidianelor si canaleor de stiri.

Nu trebuie sa fi specialist ca sa-ti dai seama ca majoritatea acestor diete sunt inventiile unor cetateni. E adevarat ca majoritatea lor sunt fosti jurnalisti de investigatii, deci, cu dreptul de a-si baga nasul in celulitele si vergeturilor unor gospodine utilizatoare de diete rapide, fulger, functionale, personalizate.

Nu este cazul de patetisme, nici macar de critica. Ar trebui luate aceste randuri ca un avertisment pentru sanatatea celor ce practica citirea dietelor publicate online.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE