DESPRE DIETA DUKAN

DIETA DUKAN - RETETE DE SLABIT AVANGARDISTE


Dieta Dukan - "Dieta Dukan te scapă de 5 kilograme într-o săptămână" - citat de pe site-ul "Libertatea"

"DIETA DUKAN, CURA DE SLĂBIRE care promite pierderea a 10 KILOGRAME în două săptămâni" - citat din Gandul - un site specializat in diete si cure de slabire.

"Ai luat în greutate şi vrei să scapi de kilogramele acumulate în plus în ultima perioadă? Încearcă dieta Dukan care te ajută să slăbeşti cinci kilograme într-o săptămână", asta evident e un citat luat tot de pe site-ul unui cotidian de "mare tiraj", cu specific politic. Daca as fi frivola, as zice ca aceste cotidiane nu mai fac politica organelor, fac politica dietelor si curelor de slabire. Dar nu sunt!

Carmen Brumă DESFIINŢEAZĂ DIETA DUKAN: "Este o cură DEZECHILIBRATĂ cu multe EFECTE NEGATIVE"

Carmen Brumă este invidiată şi admirată pentru corpul ei perfect, însă acesta a fost obţinut prin multe sacrificii culinare, dar şi prin foarte mult sport.
Carmen Brumă DESFIINŢEAZĂ DIETA DUKAN: "Este o cură DEZECHILIBRATĂ cu multe EFECTE NEGATIVE"

Chiar dacă multe femei care şi-ar dori să arate ca ea, foarte puţine sunt dispuse să urmeze exemplul prezentatoarei tv. Mult mai la îndemână sunt dietele-minune, care promit rezultate spectaculoase peste nopate, aşa cum este şi cazul curei de slăbire Dukan.

"Dieta Dukan este o cură dezechilibrată, cu multe efecte negative. Acumulezi multe toxine, îţi dereglezi digestia, creşte colesterolul, nu ai energie, poţi avea probleme cu pielea. Sunt modalităţi de a slăbi mult mai puţin periculoase pentru organism", susţine Carmen Brumă, a cărei carte, "3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă", s-a vândut în peste 80.000 de exemplare.

"3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă" înseamnă, pe scurt, o dietă "gata făcută" cu tot ce trebuie să mănânci, masă de masă şi zi de zi timp de 6 săptămâni şi ce exerciţii fizice este recomandat să faci pentru a amplifica şi a menţine rezultatele dietei. Una dintre adeptele declarate ale exerciţiilor propuse de Carmen Brumă este Mihaela Rădulescu, cea care a recunoscut: "De când am descoperit dvd-ul lui Carmen Brumă, am dezvoltat aproape o adicţie faţă de genul de mişcări pe care ea le propune acolo, mi se potrivesc, muşchii mei îi mulţumesc zilnic".

Cam acestea ar fi o parte din parerile gasite pe internet.

Totusi, haideti sa vedem despre ce vorba cu Dieta Dukan.

Din ce-am inteles eu, si m-am documentat, aceasta dieta este imparita in patru faze:

Prima etapa a Dietei Dukan: Etapa de Atac

Doctorul Dukan a numit aceasta prima faza a planului “etapa de atac” deoarece consta in inceperea razboiului impotriva acelor kilograme care nu vor sa dispara. In aceasta faza se vor consuma doar proteine, precum discutam mai tarziu in detaliu.

A doua etapa a Dietei Dukan: Etapa de croaziera

In perioada de croaziera se alterneaza zile de regim cu doar proteine cu zile in care se consuma proteine + legume.

A treia etapa a Dietei Dukan: Etapa de consolidare

Doctorul Dukan se refera la aceasta perioada ca si perioada de cea mai inalta vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute cu extrema usurinta. Etapa de consolidare dureaza fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.

A patra si ultima etapa a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitiva

Este un intreg exod al Dietei Dukan. S-au creat site-uri speciale doar pentru ea. S-au facut zeci de bloguri. Nu sunt de condamnat. Pana la urma Dieta Dukan a ajutat niste persoane sa slabeasca, asa cum foamea ajuta destule persoane sa slabeasca.

Dieta Dukan este una aflata cu-n picior in groapa, nu mai este in topurile mondene. Totusi, este de apreciat abnegatia jurnalistilor Gandu care stiu totul despre Dieta Dukan. Impresionant!

Dupa ce l-am auzit pe CTP imitandu-l pe Ouatu, il si vad trecand peste faza de atac cu Carmen Bruma. Nu cumva CTP-ul o fi renumitul Dukan undercover? Cine stie?!

Oricum, inspiratie pentru Dieta Dukan n-am avut niciodata, nu mi se pare potrivita pentru omul de rand si credeti sau nu, ma intereseaza dietele ce pot fi aplicate de mase.

Oricum, fie ca ati practicat sau aveti de gand, eu nu va recomand Dieta Dukan, dintr-un motiv simplu, este mult prea complicata. Daca aveti timp suficient pentru a pregati niste feluri "ciudate" de mancare, atunci aveti timp si sa parcurgeti niste distante importante pe jos sau in alergare, deci, puteti slabi frumos.

Spor la dieta!


vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE