REGIM ALIMENTAR BAZAT PE SALATE

Dieta in cura de slabire pe baza de salate


Este clar ca lumea e in  continua miscare si noi odata cu ea. Nu m-am apucat de pleonasme; ma gandesc doar la lipsa timpului atat de util, cand vine vorba de a urma o dieta, o cura de slabire.

Este clar ca atunci cand te apuci de o dieta ai nevoie de timp si de organizare. O dieta este greu de tinut daca programul nu-ti permite asta. Nu poti sa cari dupa tine la serviciu supa de varza sau sa bei 2 litri de lichide brusc, timp in care esti prins intr-o sedinta importanta sau ai de umblat ore in sir.

Motivul pentru care foarte multe persoane prefera pastilele de slabit, in locul unei alimentatii cu ajutorul careia sa slabeasca este tocmai lipsa timpului. Trebuie sa recunoastem totusi ca pe langa lipsa timpului, ne-am invatat si cu o anumita comoditate greu de schimbat, chiar daca e vorba de sanatatea si silueta noastra.

Va propun azi un compromis intre comoditate si lipsa timpului, dieta bazata pe salate. Nu este complicat. O salata nu este neplacuta ochiului nici daca e vorba de a o manca la serviciu. O salata o poti achizitona din diverse locuri.

Este important ca legumele din salata sa fie proaspete si ecologice, organice.

Principiul dietei in cura de slabire cu salate este simplu:

- o zi salate in care sa integrati carne (pui, curcan, fiert, copt), branzeturi (sub 5% grasime) si iaurturi (sub 3% grasime); puteti folosi orice tip de leguma cruda, cu exceptia: rosii, porumb, mazare, fasole;

- o zi salate bazate doar pe legume, branzeturi si iaurturi; in aceasta zi puteti folosi orice tip de legume.

- inlocuiti o zi pe saptamana carnea cu ou. Nu mancati mai mult de 2 oua, in acea zi.

Cura de slabire, pe baza de salate, poate sa dureze chiar o luna de zile. Nu mai mult!

In timpul dietei, consumati 2 lingurite de ulei/zi (in salate), 2 litri de lichide/zi. Nimic altceva in afara de salate.

Puteti consuma cafea sau ceai, dimineata. Limitati consumul la o cana, dimineata, inclusiv la ceai. Ceaiul pe cat posibil sa nu fie cu fructe, in ziua in care mancati salata cu carne.

Consumati cel putin 3 salate, pe zi. Nu treceti de un kilogram de carne zilnic.

Pe cat posibil folositi legume organice, proaspete. 

Spor la dieta!

vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE