sâmbătă, 22 iunie 2013

DIETE SANATOASE

Putem sa slabim sanatos?


Raspunsul la aceasta intrebare, din pacate, nu-l prea gasim printre dietele cunoscute sau mai putin cunoscute ce circula pe internet. Nici macar in dietele medicilor nutritionisti!

De ce? Raspunsul este simplu: dietele expuse pe net vizeaza un anumit scop - fie pentru a influenta reclamele, fie pentru a fi gasite de site-urile de cautare, sau ma rog, orice motiv suficient pentru a obtine un profit. De ce nu sunt sanatoase dietele prescrise de medicii nutritionisti? Foarte simplu: pentru ca si medicii nutritionisti doresc ca pacientii lor sa slabeasca repede, pentru a le aduce alti clienti si pentru a scoate de asemenea profit, de pe urma reclamei propriu-zise. Cu cat dieta este mai restrictiva si mai drastica, cu atat rezultatele sunt mai vizibile si reclama se "vinde" singura, in cazul nutritionistilor.

Principiul unei slabiri sanatoase trebuie cautat in organismul fiecaruia dintre noi.

Eusunt de parere ca fiecare organism este unic si are anumite necesitati si nevoi alimentare. De asemenea, elementele nutrivite cerute de organism sunt in cantitati diferite de la un organism la altul, motiv pentru care, "deranjarea" acestui echilibru unic al propiului organism, prin aplicarea unei diete, ce se doreste a fi comuna unui grup de indiviz, este din start o idee proasta, deci va fi o dieta daunatoare sanatoatii.

Sunt de acord ca dietele sunt variate si pot fi foarte multe variante ale unei singure diete. Sunt de acord si cu faptul ca dietele sunt necesanatoase. Unele diete pot fi adaptate, si chiar autorul sugereaza acest lucru, fiecarui individ in parte.

Ca sa nu mai vorbim de diferentele semnificative de slabire intre femei si barbati. Barbatii sunt firi mult mai active, arderile sunt aproape duble fata de cele ale femeilor, deci slabirea se realizeaza mult mai rapid. Nu poti sa aplici o dieta drastica, eventual ciorba de varza, o saptamana intreaga unui barbat. Probabil ca dupa o saptamana doar cu ciorba de varza, un barbat va incepe sa aiba clar probleme de sanatate.

Chiar daca pare dificil la prima vedere sa ne "citim" organismul, fiecare dintre noi stie pana la urma ce nevoi are si cum se poate adapta la un mod de viata restrictiv, cum este cazul dietelor. Putet sa anticipam necesitatile si nevoile propriului organism, astfel inca, sa putem adapta o dieta propriei persoane.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.