duminică, 16 iunie 2013

CURA DE SLABIRE DE VARA

Dieta in cura de slabire de vara

Va propun azi o cura de slabire frumoasa si sanatoasa, adaptata sezonului. Dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, insa, nu neglijeaza nici aportul proteic. De asemnea, cura de slbire de vara are ca mijloc important de efect, consumul de lichide, ceea ce este specific sezonului cald, in spcial.

Cura de slabire de vara poate fi tinuta pret de cateva saptamani si efectele sunt vizibile destul de rapid.

Iata dieta in cura de slabire de vara:

- prima parte a zilei (pana la ora 13 inclusiv), se consuma exclusiv carne slaba (pui, curcan, vita) fiarta sau fripta, nelimitat, peste nelimitat, branza slaba de vaci (sub 5% grasime) - pana in 200 de grame/zi, iaurturi (iaurt, sana, kefir, lapte batut), nelimitat, oua - nu mai mult de unul pe zi;

- in a doua parte a zile si nu inainte de a trece 3-4 ore de la ultima masa proteica, consumati DOAR legume si fructe, la alegere, cu exceptia: babane, pepenel galben, struguri. De asemenea, fructele si legumele trebuie sa fie proaspete si nu uscate, afumate, conservate. Exclus orice forma de alune, nuci, migdale, etc. Legumele le consumati fie ca atare, fie in salate (la care treebuie obligatoriu consumat o lingurita de ulei/zi, pentru a ajuta tranzitul intestinal).

Este foarte important de retinut: trebuie sa diversificati pe cat posibil alimentatia. Iar intr-o zi, incercati sa nu consumati mai mult de 3 combinatii din alimentele cu aport proteica major. De exemplu, puteti consuma, carne de pui, branza, iaurt. Nu veti consuma: carne, peste, branza, iaurt, oua.

Aceasta specificatie cu privire la varietatea alimentelor nu este valabila la fructe si legume: acolo puteti consuma ce combinatii doriti, in ce cantitati doriti. Evident ca excesul nu este bun, in niciunul din cazurile precizate. Deci, incercati sa nu depasiti 1,5 Kg de fructe zilnic.

Consumati lichide pe tot parcursul zilei, cel putin 2 litri.
In prima parte a zilei, cand va bazati pe aportul proteic, nu consumati lichide din fructe (sucuri, ceaiuri de fructe, etc). In partea a doua puteti consuma ceaiuri de fructe, insa sucurile de fructe, le limitati la cel mult un pahar pe zi, in a doua parte a zilei.

Aceasta ar fi dieta in cura de slabire de vara.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.