CURA DE STRUGURI

Cura de detoxifiere cu struguri


Cura de struguri este o cura ce poate fi tinuta de un numar mai mare de persoane decat, spre exemplu, numarul celor ce tine post. De ce? Pentru ca este mult mai simplu de tinut, in primul rand, si-n al doilea rand, pentru ca strguri reprezinta un aliment destul de agreat de o plaja larga de consumatori.

In privinta curei de detoxifiere cu struguri, rezistenta de a urma aceasta cura este data de:

- senzatia de foame, ce dispare rapid;
- efectele sunt repede vizibile;
- carentele sunt mai mici dcat in cazul unei alimentatii normale.

De ce sa tinem cura de detoxifiere pe baza de struguri?

Strugurii vor scadea aciditatea din organism, astfel, il vor curata incet, pentru ca toxinele se dizolva in mediu bazic. Celelalte fructe sunt si ele bazice, dar numai strugurii asigura pe o perioada indelungata toti nutrientii, fara carente.

Aceasta cura cu struguri este cunoscuta inca din antichitate ca fiind o cura miraculoasa.

Cum se tine cura de strguri?

Se mananca doar struguri (boabe de strugure proaspete, uscate, suc de struguri), nimic altceva, o perioada care poate varia intre trei zile si cateva saptamani.

Strugurii sunt unele dintre cele mai vechi fructe cunoscute. Ii gasim in in mitologia greco-romana, in asia mica, iar mai apoi la francezi.

Strugurilor le place clima calda sau temperata. Strugurii au culori impresionante, de la galben, roz, pana la rosu si albastru-violet.

Strugurii sunt printre cele mai desc consumate fructe, ocupand locul doi dupa citrice.

Strugurii se numara printre cele mai energizante fructe, impreuna cu somochinele, inaintea bananelor. Continutul ridicat de vitamina B asigura numeroase glucide pentru digestie. Strugurii contin zaharuri asimilabile imediat, deoarece au un indice glicemic scazut. Aceasta inseamna ca zaharurile trec aproape direct in sange, fara digestie, fara demineralizare. Cura de struguri este o cura recomandata de medici pentru diabetici.

Consumand doar struguri, ne putem hrani corect timp de trei luni de zile. Din acest punct de vedere, strugurii sunt un aliment complet, asemanator laptelui matern.

Strugurii apar toamna, deci, este o cura de toamna. Mancam numai struguri, pe post de mese, la toate mesele. De fapt, nu mai exista mese, mancam doar struguri atunci cand ne este foame, cand vrem, la orele pe care ni le dicteaza senzatia de foame.

Este bine ca in primul an de cura, sa incepem cu o singura saptamana de cura de detoxifiere cu struguri.

Ce fel de struguri sa mancam?

Avem la dispozitie trei tipuri: struguri uscati, struguri de sezo albi sau negri si sucul de struguri bio, fara adaos de zahar - in special ceasla sau muscat.

Indicele glicemic in cazul strugurilor uscati este de 65, iar in cazul strugurilor proaspeti, este de 40, deci, axati-va pe strugurii proaspeti, dar nu evitati nici celelalte doua categorii.

Mancam struguri in orice moment al zilei, cand ni se face foame, dar nu depasim cantitatea de 3 Kg de struguri pe zi.

Daca ne este sete, bem apa minerala putin carbogazoasa sau plata, evident fara zahar, ceaiuri din frunze, flori  sau alte parti ale plantelor, in afara de fructe.

La finalul curei de struguri reveniti la alimentatia normala treptat.

Spor la cura!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER