Detoxifiere
1. CURA DE MERE
Este vorba despre una dintre curele care pot fi urmate ca monodiete, fara sa consumam alte alimente - adica renuntam la alimentatia obisnuita sau in paralele cu alte alimente.Cu siguranta ca monodietele sunt mai eficiente, insa, in acelasi timp sunt si dietele cele mai dificil de urmat. Avand in vedere aceste aspecte, o saptamana este limita maxima pentru aceasta dieta, pentru aceasta cura cu mere.
Marul este bogat in saruri minerale si vitamine. Contine apa, zaharuri care se asimileaza usor si lent, ca glucoza, fructoza, zaharoza, toate tipurile de vitamine, A, B1, B2, B5, C (cu precadere), H, PP, fier, fosfor, calciu, proteine.
Potasiul se gaseste in cantitate mare in mere.
Coaja marului cea mai mare cantitate de substante - in ea se gaseste de 4-5 ori mai multe vitamine decat in restul fructului.
Nu cratati merele!
Potasiul, alaturi de magneziu este un element esential pentru inima si creier.
Un litru de suc de mere contine 1,75 grame de potasiu, adica jumatate din necesarul nostru zilnic. Potasiul are rol in cresterea, in prevenirea imbatranirii, in eliminarea celulelor moarte, in prevenirea sclerozei vaselor sangvine, etc.
Merele sunt o sursa naturala de potasiu. Lipsa de potasiu atrage dupa sine oboseala. O cura cu suc natural de mere, fara adaos de zahar, este un excelent remediu contra oboselii cronice.
Sarurile de potasiu si taninul din mere se asociaza pentru a elimina acidul uric si a impiedica formarea acestuia, datorita actiunii diuretice a potasiului.
Marul purifica sangele. Cu ajutorul merelor putem sa eliminam toxinele, sa tratam reumatismul, guta, artroza, intoxicatiile ficatului sau ale rinichilor.
Marul este un bun aliment pentru diabetici.
Un mar inainte de culcare asigura un somn linistit si reparator. Este un produs calmant.
Marul este de asemenea un tonic muscular si nervos bactericid in digestia intestinala, laxativ si are efect de intinerire.
Efectele curei de mere:
- o curatare profunda si o puternica scadere a aciditatii;
- reglarea somnului;
- redobandirea formei psihice si morale, cu rezultate neasteptate in caz de depresie, de exemplu;
- refacerea imunitatii si a sistemului digestiv;
- ameliorare a numeroase boli;
- dinamizarea tratamentelor medicale urmate;
- pierderea kilogramelor in exces;
- reglarea glicemiei;
- adjuvant in lupta impotriva cancerului;
- prevenirea bolilor cardiovasculare;
- reducerea hipertensiunii, reglarea hipotensiunii;
- combaterea reumatismului si a artrozei;
- o piele mai frumoasa;
- calmarea migrenelor si a durerilor menstruale;
- reducerea stresului;
- reglarea constipatiei cronice;
- reglarea tranzitului intestinal;
- o intinerire generala;
- vindecarea gastritelor.
Pentru cura trebuie sa folosim mere bine coapte, de preferinta proaspat culese. Aruncati coditele si cotorul cu semintele. Mancati restul fructului, inclusiv coaja, pe care trebuie s-o spalati cu apa cu lamaie, mai ales daca marul a fost stropit cu pesticide.
Puteti manca un kilogram si jumatate de mere pe zi, timp de cateva zile, o saptamana maxim.
Este important sa mancam mai multe mere pe zi, in afara meselor: la ora 10, la ora 16 sau inainte de culcare, deoarece merele au un efect calmant asupra sistemului nervos.Un mar dimineata tarziu este bun contra hipoglicemiei, mai bun decat alimentele obisnuite de la micul dejun, care nu asigura suficienta energie.
Marul albeste dintii si ii curata, datorita acidului oxalic pe care-l contine.
Puitem bea frecvent suc de mere, cu o jumatate de ora inaintea meselor sau in afara acestora.
Este garantia pentru o viata lunga.
2. CURA DE LAMAI
Aceasta cura este atragatoare pentru majoritatea celor ce o testeaza din cauza ca in timpul curei pot manca normal si bea suc de lamaie.Cura de lamaie este simpla, ea presupunand consumarea de suc de lamaie diluat sau nucu apa, crescand cantitatea de la o saptamana la alta. Cura dureaza noua saptamani (cinci saptamani din cura, cantitatea de suc creste, iar celelalte saptamani si anume, restul de patru, scade). Aceasta cura se face primavara, folosind lamai bine coapte.
Lamaile erau folosite in secolul XVIII in Franta ca sursa de vitamina C in combaterea scorbutului. Astazi lamaia este consumata sub diverse forme. Bogatia compozitiei sale reprezinta un ajutor pretios pentru sanatate.
Compozitie:
- zaharuri ca glucoza, zaharoza si fructoza; saruri minerale si oligoelemente, in special potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, cupru, siliciu, sodiu.
- numeroase vitamine, in special vitamina A, vitaminele din grupa B (B1, B2, B3, B5), vitaminele C si PP. Lamaia contine de asemenea caroten (provitamina A), mai ales in coaja.
- numerosi acizi citrici, acizi malici, citrati de calciu si potasiu, pectina, proteide si lipide.
- flanoide, antioxidanti care potenteaza actiunea vitaminei C.
Lamaia contine zaharuri pe care corpule le asimileaza direct, mai precis, fara digestie.
Calciul continut in cantitati mari in fruct au rol reparator in afectiunile osoase si in cele dentare.
Vitaminele, in special vitamina A, contribuie la cresterea si regenerarea tesuturilor.
Vitaminele B1, B2 si B3 intaresc echilibrul nervos.
Antibiotic natural, lamaia are actiune antibacteriana si antiseptica.
Lamaia este un tonic cardiac.
Lamaia curata interiorul si exteriorul corpului. Unii o folosesc pentru infrumusetarea pielii si pentru curatarea casei. Lamaia este insa cel mai bun prieten al ficatului si al vezicii biliare, pe care le curata datorita sarurilor sale de potasiu.
Cine poate urma aceasta cura de lamai?
- toate persoanele sanatoase care vor sa ramana astfel;
- cei care au dureri provocate de artroze si inflamarea articulatiilor;
- cei care prezinta aciditate; un mediu acid constituie baza pentru dezvoltarea bolilor.
- persoanele care sufera de diferite boli.
Cum functioneaza?
Bem suc de lamaie in afara meselor si a alimentatiei obisnuite. Putem dilua sucul cu apa, daca dorim. Lamaile trebuie sa fie bine coapte, de preferinta bio. Bem suc in afara meselor, preferabil dimineata - toata cantitatea odata sau impartita in mai multe reprize pe parcursul zilei.
Cura dureaza noua saptamani. Vom obisnui corpul cu cantitati tot mai mari de suc de lamaie. In prima saptamana, bem in fiecare zi, in afara meselor, sucul de la o lamaie. In a doua saptamana, bem in fiecare zi sucul de la trei lamai, in a treia saptamana - sucul de la cinci lamai, in a patra saptamana - sucul de la sapte lamai, in a cincea saptamana - sucul de la noua lamai.
Daca reusim sa gasim niste lamai foarte coapte si stim sigur ca sunt lamai bio, putem ajunge si pana la 12 lamai.
Dupa acest maxim se scade progresiv cantitatea de suc; in a sasea saptamana - sucul de la sapte lamai, in a saptea saptamana - sucul de la cinci lamai, in a opta saptamana - sucul de la trei lamai, in a noua saptamana - sucul de la o lamaie.
La sfarsit daca avem lamai de buna calitate, putem consuma in fiecare zi sucul de la trei lamai, timp de cateva saptamani.
In timpul curei pot aparea dureri mai vechi, deoarece sucul de lamaie mobilizeaza toxinele depuse sub forma de cristale in articulatii. Din aceasta cauza pot aparea dureri de spate, de cap, de picioare, de stomac, tendinite sau alte simptome caracteristice detoxifierii. Aceleasi simptome le intalnim in timpul postului, al curelor de slabire sau al altor cure de detoxifiere.
Desfasurarea curei:
saptamana 1: 1 lamaie stoarsa pe zi
saptamana 2: 3 lamai stoarse pe zi
saptamana 3: 5 lamai stoarse pe zi
saptamana 4: 7 lamai stoarse pe zi
saptamana 5: 9 lamai stoarse pe zi
saptamana 6: 7 lamai stoarse pe zi
saptamana 7: 5 lamai stoarse pe zi
saptamana 8: 3 lamai stoarse pe zi
saptamana 9: 1 lamai stoarse pe zi
Puteti sa stoarceti lamaile dimineata si sa puneti sucul intr-o sticla pe care s-o luati cu dumneavoastra, in caz ca plecati de acasa. Cura de lamai este usor de urmat, pentru ca nu va schimba obiceiurile alimentare. Veti continua sa mancati normal.
Dupa terminarea curei de lamai, aveti grija sa introduceti putin cate putin sucul de lamaie in consumul zilnic. Cateva picaturi de suc de lamaie in apa de baut, de exemplu. Sau puteti folosi sucul de lamaie ca dressing pentru salate si diverse alte preparate culinare.
3. DETOXIFIERE IN POST
"Postul este sprijinul caselor, parintele sanatatii, izvorul sanatatii, podoaba batranilor, placut tovaras al drumetilor, prietenul sotilor. Un sot nu va pune indoiala credinta femeii sale daca va vedea ca aceasta isi face din post o bucurie: o femeie nu va fi geloasa pe sotul ei daca il va vedea imbratisand si pretuind postul.", asa spunea Sfantul Vasile in Vechiul Testament.
Postul difera de celelalte cure - e cel mai eficient in ce priveste detoxifierea si, prin urmare revitalizeaza organismul, dar este si cel mai greu de suportat si de monitorizat dintre curele de detoxifiere.
Iata plusurile si minusurile "curei" postului:
- este cel mai rapid procedeu de detoxifiere;
- este cea mai ieftina metoda de detoxifiere;
- in prezent cadrele medicale critica aceasta cura, in timp ce, in trecut, medicina sustinea postul.
- postul poate provoca ACIDOZA GENERALIZATA, nu acelasi lucru intamplandu-se in cazul altor cure de detoxifiere. Prin urmare postul este o "cura" periculoasa, daca nu este supravegheaza de specialisti.
- pentru un incepator in ale curelor este dificil sa tina post, pentru ca exista prea multi paraziti psihologici;
- succesul in ceea ce priveste pierderea in greutate este garantat: primele incercari sunt dificile, dar apoi corpul memoreaza acest comportament nou si totul devine mai usor.
Postul declanseaza detoxifierea organismului. Se poate recurge la posturi scurte, de exemplu, o zi pe saptamana - aceasta e recomandabil. Puteti tine si posturi de trei zile. Nu este simplu. Posturile lungi pot dura mai multe saptamani.
Cum procedam? Cand?
In principiu, regilia ortodoxa cunoaste doua mari posturi, postul Craciunului si postul Pastelui. In afara de aceste doua perioade de post mai sunt si alte zile consacrate unor restrictii alimentare.
Insa, in afara de aceste posturi considerate ritualuri pentru o religie sau alta, mai putem sa tinem post si in alte perioade ale anului.
Vara este cel mai usor sa tinem post, insa un post de o zi poate reprezenta drenajul saptamanal.
Postul eszte primordial in cazul bolilor grave, deoarece organismul isi poate folosi toata energia ca sa lupte cu boala.
Dupa post nu mai avem chef sa mancam prea mult, sa bem alcool, sa consumam tutun, cafea sau excitante. La fel se intampla si dupa monodiete, in special dupa cura de struguri.
In timpul postului bem 2-3 litri de apa pe zi.
Alimentatia noastra industriala, care contine mari cantitati de pesticide si ingrasaminte, ne obliga la aceste perioade de detoxifiere.
A treia zi de post este in general cea mai grea, Dupa aceasta cura, cand ne reluam alimentatia obisnuita, trebuie sa incepem cu sucuri de legume. Dupa post, reluarea alimentatiei obisnuite trebuie sa fie foarte lenta, altfel rezultatele vor fi catrastofale, fie provocand o ingrasare rapida, fir producand diferite dereglari ale organismului cu efecte dezastruoase asupra sanatatii.
Postul este definit prin absenta alimentelor, absenta totala a alimentelor.
Posturile din religia ortodoxa, ma refer la cele doua mari posturi, si anume, postul Craciunului si postul Pastelui, se traduc prin lipsa alimentelor de origine alimentara. Este si aceasta o cura eficienta, atat pentru pierderea in greutate cat si pentru detoxifiere, daca este facuta dupa niste principii alimentare sanatoase.
Mai este si Ramdanul, care inseamna o luna de post, zilnic, de la rasaritul soarelului pana la apusul soarelui. O masa rapida inainte de rasaritul soarelui si o masa festiva dupa apus. Trebuie sa recunoastem ca nu pare a fi cel mai sanatos mod de viata sa pranzesti copios dupa lasarea serii, insa, corpul se adapteaza la acest comportament si astfel se creaza o tendinta de detoxifiere la restrictiile alimentare din timpul zilei.
4. CE ESTE DETOXIFIEREA?
Detoxifierea este procesul natural de eliminare si neutralizare a toxinelor din organism. Colonul, plamanii, ficatul, rinichii, pielea sunt organele care joaca un rol important in detoxifiere
Ce inseamna sa te detoxifici?
Despre detoxifiere se stie inca din Egiptul Antic. Medicii vorbeau atunci despre detoxifiere, aratandu-le pacientilor ca bolile insotite de dureri, oboseala nu pot fi tratate fara o cura de detoxifiere.
Astazi s-a demonstrat ca nici cele mai performante metode de tratament nu dau rezultate de durata fara o cura de detoxifiere. Poti trata cu succes printr-o cura de detoxifiere tulburari de tranzit intestinal, constipatie, balonari, alergii, oboseala cronica, ficatul obosit! Poti scapa de 2-3 kilograme in plus printr-o cura de detoxifiere! Poti uita de dureri de cap, dureri articulare cu ajutorul unei cure de detoxifiere!
In acelasi timp, astazi, cura de detoxifiere este un nou trend in frumusete. Staruri de la Hollywood − Cindy Crawford, Oprah, Gwen Stefani, Liv Tyler − au facut din detoxifiere un mod de viata. Acestea folosesc curele de detoxifiere si, in special, curele de curatire a colonului ca metoda de prevenire a bolilor, dar si ca metoda de infrumusetare, de pierdere a kilogramelor in plus.
Mecanismele de detoxifiere
In mod normal, organismul nostru are capacitatea naturala de detoxifiere. Principalele mecanisme de detoxifiere a organismului sunt colonul, plamanii, ficatul, rinichii, pielea.
Aceste organe indeplinesc misiunea de detoxifiere, eliminand toxinele provenite din alimentele contaminate cu pesticidele, ierbicidele, ingrasamintele chimice, hormonii, antibioticele, din alimentele E-uri, din aerul poluat.
AtentieTulburarea mecanismelor naturale de detoxifiere a organismului si expunerea pe termen lung la toxine afecteaza organismul de la nivelul ADN-ului. Organizatia Mondiala a Sanatatii arata ca in 60%-80% dintre cazurile de cancer sunt implicate substante toxice, care se acumuleaza intr-un organism cu nevoie acuta de detoxifiere.
Din nefericire insa, in multe cazuri, capacitatea de detoxifiere a organismului este depasita. Colonul, ficatul, rinichii, plamanii, pielea nu mai reusesc sa elimine eficient toxinele pe fondul alimentatiei dezechilibrate, al stresului si poluarii, de aceea detoxifierea este o necesitate.
Toxinele se acumuleaza in organism si daca nu urmam o cura de detoxifiere apar mai intai balonarile, flatulenta, digestia proasta, tranzitul intestinal lent, constipatia, apoi cresterea in greutate, alergiile, tulburarile de concentrare, durerile de cap, starile depresive, mirosul neplacut al corpului, halena.
Cura de detoxifiere o data la 6 luni
Stiati ca
Mecanismele naturale de detoxifiere a organismului au o capacitate limitata de eliminare a toxinelor. Mecanismele de detoxifiere recunosc toxinele „naturale“, dar nu si toxinele inventate de om. Astfel, protectia contra unei toxine vechi de cand lumea − alcoolul − este integrata in genele noastre. O gena din ficat produce o enzima care transforma alcoolul in substante pe care organismul le poate folosi si elimina.
Cura de detoxifiere este necesara pentru ca organismul nu stie cum sa reactioneze la toxinele moderne (E-uri, alte substante chimice), nu stie cum sa le elimine. Fara detoxifiere, toxinele se acumuleaza in organism pana la niveluri periculoase sau se transforma in substante necunoscute, care pot tulbura metabolismul si pot cauza cancer.
Specialistii spun ca avem nevoie de detoxifiere macar o data la 6 luni. Trebuie sa facem periodic o cura de detoxifiere pentru a elimina toxinele care ajung in organism din alimente, din medicamentele pe care le luam, din apa potabila, din aer sau cosmeticele pe care le folosim.
Prima masura adoptata in demersul de detoxifiere este restructurarea dietei, in sensul cresterii aportului de fibre. Introducerea in regimul alimentar a fructelor si legumelor crude, a 2 litri de apa pe zi sunt principalele reguli ale unei cure de detoxifiere.
O intoxicare constanta a organismului si o detoxifiere insuficienta inseamna reactii patologice destul de grave: imunitate scazuta, constipatie, sindromul de colon iritabil, cancer.
Curatirea colonului, cea mai buna detoxifiere
Cea mai buna metoda de detoxifiere este curatirea colonului. In colon se acumuleaza cele mai multe toxine. Daca functia de detoxifiere a colonului este dereglata, sufera tot organismul din cauza repunerii in circulatie a toxinelor.
Cand vine vorba despre detoxifierea organismului, parerile sunt impartite. Unii specialisti recomanda 4 cure de detoxifiere pe an, altii, doua (primavara si toamna), iar cei mai optimisti dintre medici spun ca daca avem o dieta corecta si un stil de viata sanatos nu avem nevoie de detoxifiere.
In tarile dezvoltate, curele de detoxifiere la spa sau la un centru medical fac parte din ritualul de ingrijire si pastrare a sanatatii a multor oameni.
In Romania insa, moda curelor de detoxifiere a ajuns mai tarziu, ca multe altele, si multi romani sunt inca reticienti la ideea de a renunta pentru cateva saptamani la carne, zahar, alcool, alimente procesate
Organismul are capacitatea de a elimina toxinele prin piele, urina si materii fecale. Insa, in urma alimentatiei abundente cu produse procesate, bogate in E-uri, a nivelului ridicat de stres si de poluare, in lipsa hidratarii si a exercitiilor fizice, pot aparea dezechilibre in organism.
Acestea se manifesta prin: depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, oboseala, scaderea capacitatii de concentrare si memorare, migrene, balonari, iritabilitate, functionarea deficitara a tractului digestiv, durerile osteo-articulare, afectiuni dermatologice, imunitate scazuta, cresterea in greutate, predispozitie la raceli frecvente sau durerile de cap, alergii alimentare, paraziti, constipatie cronica, abdomen proeminent (colac), senzatie nestapanita de foame, gust de metal in gura, hemoroizi, infectie cu candida.
Detoxifierea organismului = eliminarea si neutralizarea toxinelor
Detoxifierea organismului se realizeaza prin mecanismele naturale de care dispune corpul nostru si care functioneaza dupa un ciclu cotidian. Zilnic, organismul elimina toxine prin colon, rinichi, plamani, ficat, piele. O alimentatie prea bogata in grasimi, carne, lactate grase, alimente rafinate, produse chimice impiedica detoxifierea organismului.
Prin detoxifierea organismului intelegem procesul de eliminare, neutralizare si transformare a toxinelor din organism. Digestia dificila, disfunctiile colonului, problemele hepatice, tulburarile renale, problemele respiratorii si cutanate sunt semne ca detoxifierea organismului este deficitara.
Despre detoxifiere se stie inca din Egiptul Antic. Medicii vorbeau atunci despre detoxifiere, aratandu-le pacientilor ca bolile insotite de dureri, oboseala nu pot fi tratate fara o cura de detoxifiere.
Astazi s-a demonstrat ca nici cele mai performante metode de tratament nu dau rezultate de durata fara o cura de detoxifiere. Poti trata cu succes printr-o cura de detoxifiere tulburari de tranzit intestinal, constipatie, balonari, alergii, oboseala cronica, ficatul obosit! Poti scapa de 2-3 kilograme in plus printr-o cura de detoxifiere! Poti uita de dureri de cap, dureri articulare cu ajutorul unei cure de detoxifiere!
In acelasi timp, astazi, cura de detoxifiere este un nou trend in frumusete.
Cand avem nevoie de detoxifierea organismului?
Exista mai multe semne prin care ne dam seama ca detoxifierea organismului este o necesitate.
Faceti o cura pentru detoxifierea organismului atunci cand aveti stari de oboseala nejustificata, energie scazuta, chiar daca va odihniti si va hraniti suficient.
Somnolenta, trezitul greu dimineata sunt semnale care trimit catre detoxifierea organismului.
Starile depresive, anxietatea, nervozitatea, lipsa puterii de concentrare vorbesc despre detoxifierea organismului obligatorie.
Materii fecale cu miros puternic, mirosul neplacut al transpiratiei indica nevoia unei cure pentru detoxifierea organismului.
Persoanele carora le este recomandata detoxifierea organismului au un miros neplacut al respiratiei si chiar unele depozite albicioase pe limba.
Pofta de dulciuri, pofta de alimente prajite, condimentate reprezinta un semnal ca organismul este intoxicat, ca este necesara detoxifierea organismului.
Urmati o cura pentru detoxifierea organismului daca suferiti frecvent de indigestie, daca aveti frecvent stari de voma, greturi.
Cura pentru detoxifierea organismului este indicata si in unele afectiuni cronice: acnee, hemoroizi, psoriazis, constipatie, diabet, reumatism, artrita, cancer.
Detoxifierea organismului este necesara daca sunteti supraponderal sau sunteti predispus la obezitate.
Incepeti acum o cura de detoxifiere! Va veti simti mult mai bine in tot organismul.
-ceaiul pentru slabit
-ceaiul antilipemic
-dubla celuloza
-chitosan
-digest natural
-esenta de slabit-tablete
-esenta de slabit-pudra
Pe piata sunt o serie de produse realizate special pentru detoxifiere, insa, puteti sa apelati si la tratamente naturiste, pe baza de fructe, plante, monodiete sau altfel de cure de detoxifere.
Multe dintre fructele si legumele pe care le mancam zilnic sunt stropite cu pesticide si ierbicide, substante care afecteaza mecanismele implicate in detoxifierea organismului.
Painea, biscuitii, dulciurile sunt pline de E-uri (conservanti, amelioratori, indulcitori), care accentueaza nevoia urmarii unei cure pentru detoxifierea organismului.
Detoxifierea organismului este obligatorie pentru ca mancam carne provenita de la animale hranite cu hormoni de crestere si tratate cu antibiotice.
Margarina se gaseste ascunsa in majoritatea alimentelor din comert, pestele este contaminat cu mercur. Ne intoxicam fara sa ne dam seama, detoxifierea organismului fiind cu atat mai necesara.Gatim in vase din aluminiu, apa potabila contine aluminiu, pesticide si alte chimicale.
Medicamentele, vaccinurile antigripale contin numeroase substante toxice. Toate acestea fac din detoxifierea organismului o obligatie pentru omul modern.
Folosim cosmetice, produse de ingrijire corporala, detergenti plini de substante toxice. Respiram zilnic emisii industriale, gaze de esapament care contin mercur, antimoniu, arsen, cadmiu. Plombele dentare din amalgam contin mercur, care determina migrene, stari de agitatie. In aceste conditii, detoxifierea organismului este mai mult decat necesara.
Organismul produce chiar el unele toxine (radicali liberi), deseuri celulare. Aceste toxine provin din degradarea alimentelor de catre corp. Daca sunt in exces, toxinele actioneaza ca o otrava asupra tesuturilor si organelor si nu mai pot fi eliminate. De aceea, detoxifierea organismului prin cure periodice este obligatorie.
Detoxifierea organismului este o necesitate in conditiile in care suntem inconjurati de toxine cu origine diversa:
Toxinele cu origine fizica - climatul, radiatiile, lumina, campurile electromagnetice - fac din detoxifierea organismului o necesitate.
Toxinele cu origine chimica - poluarea, produsele cosmetice, insecticidele, medicamentele - ne obliga sa urmam o cura pentru detoxifierea organismului periodic.
Toxinele cu origine biologica - bacteriile, ciupercile, virusurile, alimentele, deseurile metabolice - cresc nevoia unei cure pentru detoxifierea organismului.
Toxinele cu origine psihologica: stresul, bolile psihosomatice sunt de asemenea conditii care vorbesc despre detoxifierea organismului.
Ce este autointoxicarea?
Autointoxicarea este rezultatul toxemiei intestinale si se produce cand ajung prea multe toxine in sange. Dieta inadecvata, precum si functionarea improprie a intestinului sunt factori declansatori ai autointoxicarii. Un studiu facut in Marea Britanie, pe o populatie cu varste cuprinse intre 35-55 ani, a relevant faptul ca 95% dintre subiecti aveau cel putin unul dintre simptomele de intoxicare. Pacientii au urmat o dieta sanatoasa, cu un supliment alimentar bazat pe fibre vegetale , timp de o luna. Rezultatele au fost concludente: in cazul fiecarui pacient s-a observat o imbunatatire evidenta a starii de sanatate, la 5% dintre pacienti, glicemia a scazut cu 10% (fibrele sunt indicate in diabet) si la 43% dintre ei, nivelul de colesterol sangvin s-a redus cu 27%.