CURA DE SLABIRE A DOCTORULUI PETER ADAMO

Dieta specifica grupelor sanguine


Una dintre cele mai renumite diete in curele de slabire este cea propusa de dr. Peter Adamo, bazata pe diferentierea grupelor sanguine. Din punct de vedere nutritional, parerile multora sunt pozitive, ea fiind considerata o dieta "corecta" si mai ales sanatoasa pentru organism.

Dr. Peter Adamo este cunoscut pentru teoriile sale si ale tatalui sau in privinta importantei grupelor sanguine in procesele biochimice, specifice fiecarui organism. Conformandu-se acestei idei, dr. Peter Adamo a identificat amprentele genetice specifice celor patru grupe sanguine, 0, A, B si AB si a creat diete speciale pentru fiecare dintre aceste grupe.
Fiecare grupa sanguina poate fi definita de-a lungul timpului pe baza amprentelor genetice legate de modul de viata al inaintasilor. Aceste amprente influenteaza modul nostru de viata, incepand de la sistemul imunitar si terminand cu alte trasaturi specifice fiecarui organism in parte.

Conform doctorului Peter Adamo, fiecare grupa sanguina are alocata un numar de markeri diferiti, markeri care odata ce descopera substantele straine, le neutralizeaza, prin producerea de hormoni, celule albe si anticorpi.

La frupa sanguina A, anticorpii sunt de grupa B si invers. Cei ce au grupa B pot face transfuzie intre ei. Anticorpii impun sistemului nostru imunitar toleranta la anumite alimente, fiecare grupa fiind programata sa tolereze anumite tipuri de hrana, hrana compatibila cu diversele adaptari la mediu si la alati factori.

Daca avem o grupa sanguina ce nu primeste o anumita mancare, ori de asemenea este independenta de moleculele carbohidrate de tipul lecitinei, proprietatile de aglutinare determina posibilitatea lipirii de alte molecule, fapt ce a fost demonostrat de un agent secret al KGB-ului, la asasinarea lui Gyorgi Markov. Se pare ca la moartea acestuia s-au depistat o bila mica plina cu ricin in picior. Ricinul este o substanta ce poate cauza moartea prin aglutinarea celulelor rosii in cheaguri de sange, deci impliciti blocarea arterelor.

Lecitinele ce se gasesc in hrana sunt specifice fiecarei grupe de sange in parte, deci sunt compatibile cu fiecare, lecitina putand aglutina celulelor sau dimpotriva cauza neplaceri. De exemplu, lecitina din lapte nu este benficia pentru persoanele cu grupa sanguina A.

Deci, o sanatate de fier inseamna evitarea lecitinei, deci, evitarea aglutinarii celulelor, acesta este rezultatul muncii doctorului Peter Adamo, rezultat ce s-a bazat pe identificarea tipurilor de hrana potrivite pentru fiecare grupa sanguina.

Caracterisiticile fiecarei grupe sanguine si dietele potrivite fiecareia in parte:

Grupa sangvina 0 (Vanatorul) - este asociata cu un nivel mare de aciditate in stomac si enzime intesinale care pot consuma colesterolul, de aceea poate asimila cu usurinta proteinele animale. O mare incidenta o au problemele legate de aglutinarea sangelui, precum si ulcerul gastric, bolile inflamatorii si ale glandei tiroide. Cei care au aceasta grupa sangvina ar trebui sa nu manance cereale, in special grau si porumb. Se recomanda o dieta bogata in proteine (inclusiv carne rosie), putini carbohidrati, si multe fructe si legume; se pot manca moderat oua si nuci. Trebuie evitate produsele lactate, fasolea, cerealele, painea, pastele fainoase si orezul. Pentru aceasta grupa sanguina 9, sunt recomandate exercitiile fizice (aerobicul) si alergarile.

Grupa sangvina A (Cultivatorul) - a aparut ca urmare a dezvoltarii activitatilor argicole. Acest tip secreta cantitati mai mici de acid gastric si este in principal asociat cu proteinele vegetariene. Sunt recomandate dietele complexe cu carbohidrati si multe fibre, tofu, legumele, fructele si fasolea; se mai pot consuma nuci, seminte, cereale, paste fainoase, orez. In randurile celor cu grupa de sange A sunt cei mai multi bolnavi de inima, diabet si anumite tipuri de cancer. Trebuie evitat graul, produsele lactate, grasimile animale si carnea. Sunt recomandate sporturi relaxante, precum yoga si golf.

Grupa sangvina B (Nomadul) - este asociata culturilor care consumau cantitati mari de produse lactate fermentate si este grupa cu cele mai putine restrictii. Se recomanda o dieta echilibrata, cu surse de proteine din peste si lapte, fructe si legume, cereale, carne. Se intalneste o mare incidenta de afectiuni ale rinichilor si ale vezicii urinare. Sunt recomandate activitatile sportive ca tenisul, drumetiile si inotul.Trebuie evitate mancarurile care contin porumb, carne de pui, alune.

Grupa sangvina AB (Enigmaticul) - este o grupa noua care combina tipurile A si B, si deci poate tolera o gama mai larga de produse alimentare. Se recomanda in principal o dieta vegetariana, si rareori consumarea produselor lactate sau a  preparatelor marine. Este predispusa la boli de inima, cancer si anemie, si trebuie sa evite carnea rosie, porumbul si unele tipuri de fasole.

Dietele specifice fiecarei frupe de sange sunt definite si prin continuturile alimentare, dar si printr-o imbunatatire a starii generale fizice, prin caracteristicile fiecarui organism, de personalitate, de caracter, etc. Dieta pe grupe sanguina este utila atat pentru slabire cat si pentru incetinirea proceselor de imbatranire. De asemenea, unii specialisti considera aceasta dieta ca fiind una ce lupta impotriva unor boli mortale, cum este cancerul ori cum sunt bolile cardiovasculare.

Lasand la o parte aceste amanunte, in definitiv, dr. Peter Adamo a considerat aceasta dieta ca pe un fel de revitalizant al organisului, deci, este bine s-o luam ca atare cu functie de slabire, iar pentru restul manifestarilor sa intrebam doctorul specialist.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER