CUM SA ATINGI GREUTATEA IDEALA, FARA SA UTILZEZI CUVANTUL "DIETA"

Poti sa slabesti fara sa utilizezi o anume dieta?


Multi oameni vor sa slabeasca, fara a fi nevoiti sa utilizeze o dieta anume, deci, fara a-si schimba in mod radical modul de viata.

De curand am avut o discutie legata de cat de sanatoasa este o anume dieta, era vorba de dieta cu lamaie, iar persoana cu care am discutat imi spunea ca in niciun caz nu este de utilizat aceasta dieta, pentru ca-ti distruge stomacul in mod iremediabil. Recunosc ca de principiu are dreptate, daca vorbim de perioada lungi de utilizare a dietei pe baza de lamaie, insa, pe termen scurt, este o dieta foarte buna, atat pentru slabire cat si pentru detoxifere. Intamplarea face ca respectiva persoana cu care vorbeam, are in alte situatii un comportment destul de controversat. De exemplu, n-are nicio retinere in a-i "administra" copilului tone de vata pe bat, ciocolata, bomboane, acadele, etc. Si atunci, ma intreb, cum se face ca este atat de atenta sa nu-si distruga stomacul de la o dieta cu lamaie, in schimb isi supune copilul la un tratament aproape ucigas? Evident, exista mai multe raspunsuri, printre care: inconstienta, neinformarea, nepasarea, etc.
Din pacate ceea ce invatam in copilarie, ne marcheaza destul de mult viata, iar daca n-am avut niste parinti care sa ne indrume spre a intelege anumite comportamente, este greu mai tarziu sa ni le inducem.

Mamele noastre ne spun in general cum sa ne purtam ca niste doamne, in societate, in schimb uita sa ne spuna sa si mancam ca niste doamne, si sa nu uitam ca dieta nu inseamna doar restrictii, ci si sanatate.

Studiile unor cercetatori renumiti in nutritie au demonostra o legatura foarte stransa intre ceea ce simtiti si ceea ce bagam in cura. Faptul ca mancam ca sa ne astamparam anumite emotii, anumite sentimente, este deja un lucru cunoscut, deci, de principiu mancam ca sa nu simtim bine, nemaigandindu-ne la faptul ca acest festin va fi urmat de o dieta ingrozitoare.

Este clar ca mancarea de obicei ne creaza o stare de bine, de satisfactie, motiv pentru care aproape toti cercetatorii ne recomanda sa luam un mic dejun bogat, sa-l luam pe indelete, sa incercam sa ne simtitm bine la aceasta masa din zi, care dupa parerea multora ar trebui sa fie masa principala. Era si o vorba de duh ce se vehicula la un moment dat: micul dejun il mananci singur, pranzul il imparti cu prietenii, iar cina o dai la dusmani.

Evident, dupa cum stiti, micul dejun este masa peste care sare cei mai multi dintre noi, iar conform specialistilor in nutritie, in special femeile, acesta este si motivul pentru care femeile sunt mai expuse la ingrasare decat barbatii. De asemenea, cand vine vorba de dieta, barbatii slabesc mult mai usor fata de femei, datorita consumului mult mai mare de energie, de aceea dietele ce se limiteaza la un anumit numar de calorii acorda barbatilor un numar mai mare de calorii decat femeilor.

Primul pas pe care trebuie sa-l facem in a ne modifica stilul de viata, este de a ne echilibra emotional. Daca incepem o dieta, sau un regim alimentar echilibrat intr-o perioada de stres, rezultatele vor fi nule, ori se vor intoarce impotriva noastra.

Multi cercetatori recomanda femeilor sa-si analizeze modul in care simt si gandesc despre mancare, inainte de a incepe o experienta dietetica, indiferent de natura acesteia.

Ce ne recomanda specialistii pentru a slabi, fara a tine neaparat o dieta?

- sa mancam mai multi carbohidrati buni (seminte, cartofi dulci, orez brun, fasle, fructe, legume), care se digera mai greu si care ne potolesc senzatia de foame pentru un timp indelungat;

- consuma scortisoara -  este un antiinflamator benefic ce te ajuta sa lupti cu depozitele de grasime; cel mai indicat este sa consumi scrtisoara in fiecare dimineata, de exemplu presand-o pe o jumatate de felie de paine integrala;

- include in regimul tau alimentar alimente cu un continut bogat in proteine: carne de curcan, shake=uri proteice, iaurt grecesc, tofu, oua, unt de arahide, nuci, etc;

- exclude din alimentatie grasimile saturate ce se transforma in colesterol;

- adauga mai multe fribre la dieta alimentara zilnica: mere, capsuni, pere, rosii, fasole, linte, dovlecei, orez brun, etc.

- mananca mai multe mese zilnice (cel putin 5) si asigura-te ca dormi suficient;

- bea necesarul zilnic de lichide, cel putin 2 litri.

Deci, doamenelor, mancati ca niste doamne, traiti ca niste doamne, slabiti ca niste domne si mai ales, invatati-va copii sa duca o viata echilibrata, lipsita de excese, in special alimentare.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER