SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

O varianta sigura de slabire o obtineti punand baza in aceste mici molecule ce ajuta la digerarea hranei, anume, enzimele.


Slabirea cu ajutorul enzimelor a inceput sa fie analizata si practica de ceva vreme, insa, nimeni nu a pus cu adevarat accent pe aceasta forma de eliminare a kilogramelor in plus. Este adevarat, s-a discutat si se discuta destul de multe despre slabirea cu ajutorul enzimelor, insa, fara prea multe aplicatii practice, daca-mi permiteti exprimarea.

Sa vedem ce este cu aceste enzime. Enzimele, dupa cum bine stiti, sunt molecule ce ajuta la digerarea hranei, aducandu-o intr-o stare de framentatie si de descompunere care sa-i permita trecerea inspre sange printr-o serie de pori minusculi ai intestinelor. Odata cu ingurgitarea hranei, enzimele sunt produse automat de organism, iar calitatea acestor o regasim in viata noastra de zi cu zi, in starea noastra, in sanatatea noastra. Pentru ca un organism sa gunctioneze la capacitate maxima, cantitatea de enzime trebuie sa fie si ea destul de mare, enzimele fiind un generator de echilibru la nivel celular, aparand organismul si favorizand in final digestia, in special prin distrugerea toxinelor, prin descompunerea grasimilor.
Este deja recunoscuta ca stiinta enzimoterapia, adica ceea ce putem traduce noi ca lupta cu kilogramele, adica slabitul. Enzimoterapia are un rol covarsitor in slabire, enzimele avand rolul de a digera alimentele intr-o slabire, deci, ele sunt utile nu in dietele drastice, bazate pe neconsumul de alimente, ci sunt functionale intr-un regim alimentar apropiat de cel normal, in care existenta enzimelor conduce la accelerarea proceselor metabolice, la eliminarea tonxinelor si grasimilor din organism.

Se pare ca enzimele reduc pofta de mancare, in special prin eliminarea zaharurilor ai a cerealelor din dieta, conducand rapid la pierderea kilogramelor in plus. Capsulele cu enzime sunt capsule digestive, acestea putandu-se administra la fiecare masa, inclusiv la micul dejun.

Asa cum spuneam mai sus, enzimele sunt foarte utile in eliminarea toxinelor din organism, toxine pe care corpul nostru incearca sa le neutralieze prin retinerea de apa, fapt ce conduce inevitabil la ignrasare.

Enzimele au o eficienta foarte buna daca sunt luate in doze mici, dar dese. Pentru ca nu se cunosc efecte adverse, enzimoterapia poate fi folosita pe perioade lungi de timo, adica pana atingi greutatea optima.

Enzimele pot fi luate si din alimente, ele insa, se gasesc intr-o cantitate apreciabila in diverse pastile, ca de exemplu, triferment, digestin, digestal. Atunci cand ingurgitam hrana, aceste mici pastile ne ajuta sa digeram mai repede hrana, intervenind pentru accelerarea digestiei. Evident, in organismul nostru pot exista si o serie de dereglari, ce pot disturba chiar si efectul acestor enzime continute in pastilele amintite. Se poate ca organismul nostru sa nu fie in stare sa produca anumite enzime ori sa produca enzime ce ar putea sa neutralizeze pe cele pe care le primim odata cu respetivele pastile. Un exemplu in acest sens este dat de persoanele cu intoleranta la lactoza, cele care nu produc in cantitati suficiente enzima numita lactoza.

Cel mai ridicat nivel de enzime il avem in anii tineretii, adica in copilarile si in adolescenta, cu vremea, trebuie sa ajutam organismul in produserea de enzime, pentru a-l mentine la o capacitate acceptabila de functionare.

Lipsa enzimele are dintre cele mai variate efecte, de la afectarea sistemului nervos pana la cresterea exagerata in greutate.

Specialistii enzimoterapeuti recomanda un dozaj optim de 3.000 - 4.000 mg de doua ori pe zi de enzime. Excesul nu produse efecte adverse foarte grave, doar o stare de diaree destul de accentuata. Diareea scade odata cu scaderea dozei de enzime, deci, nu este motiv de ingrijorare.

Pentru o slabire sanatoasa se recomanda folosirea enzimelor in doze mici la fiecare masa si eventual si la micul dejun, pe stomacul gol, eveident acest lucru este valabil pentru cei ce nu au probleme gastrice. Este foarte bine sa consum alimente in stare cruda, neprocesata, adica, cat mai multe fructe si legume crude. Adaosul de legume, fructe si chiar de seminte, pluseaza la nivelul enzimelor din organismul nostru, acestea fiind si enzime din surse naturale, deci mult mai sanatoase pentru organism.

Cea mai renumita enzima, anume, enzima antioxidanta sau superoxid dismutaza, se gaseste in capul listei recomandate de medicii ca fiind unul din cei mai buni prieteni ai organismului nostru pentru sanatate in generale, dar in mod deosebit pentru prevenirea imbatranirii. Aceasta enzima, alaturi de glutation peroxidaza si catalaza confera organismului rezistenta impotriva radicalilor liberi, cei ce produc leziuni la nivelul ADN-ului.

Aceasta enzima, enzima antioxidanta, are o eficienta de 3500 de ori mai ridicata decat vitamina C, determina un echilibru intre factorii oxidantti, aica cei ce determina rezistenta celulara si stresul oxidant.

Dieta cu ajutorul enzimelor

Aceasta dieta pe baza de enzime dureaza 14 zile si conta in urmatorul program alimentar:


- la micul dejun se consuma elemente nutritive care sa stimuleze activitatea cerebrala: O cana de branza slaba de vaci, amestecata cu usturoi si patrunjel. Dupa ce mananci branza, bea un ceai cu multa lamaie iar apoi mananca 3 fructe diferite. Acestea iti vor oferi un aport foarte mare de vitamina C. sau Un shake natural dintr-o jumatate de banana, o jumatate de mar, 100 ml de suc de portocale, stafide si nuci. Dupa ce bei shake-ul, mananca un grepfruit.

- la gustare se poate consuma o para, un par, un pahar de suc de legume.

- la pranz se poate consuma maxim 110 g carne, fiarta sau fripta, la care se adauga salaturi cat cuprinde cu legume ori fructe. Poti opta petru varianta de salata leguminoasa de tip varza, salara si rosie ori castravete si ardei.

- la cina se poate consuma legume, in combinatie cu hidrati de carbon, adica poti alege intre 50 g de piure de cartofi, 50 de g orez sau 50 g paste fainoase si supa de zarzavat cu paine integrala, si desigur, legume crude sau fripte, din belsug.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE