sâmbătă, 28 iunie 2014

DIETE DE SLABIRE VERSUS INFOMETARE

Femeile isi definesc uneori notiunea de dieta printr-o infometare continua


Diete de slabire au cunoscut femeile din cele mai vechi timpuri pana in prezent, iar unul din motivele pentru care multe dintre ele dau gres este acela ca multe dintre femei vad in dietele de slabire, indiferent de natura lor, un mijloc de a se infometa pe o anumita perioada de timp.

Daca va amintiti si la noi cazul unei celebre doamnei doctor care si-a facut publica dieta pe la televizor, spunandu-ne cum s-a infometat dansa timp de cateva saptamani bune, iar rezultatul era unul de-a dreptul fenomenal, slabind circa 40-50 de kilograme. Ei bine, am vazut-o recent la TV pe respectiva doamna, evident cu multe kilograme in plus fata de perioada in care slabise foarte mult. Nu vreau sa anticipez, insa, nu va dura foarte mult timp pana va ajunge la numarul de kilograme avute inainte de infometare, ba as zice ca numarul kilogramelor va creste semnificativ. Acesta este rezultatul oricarei cure de infometare, iar astfel de exemple nu inseamna decat o mica confirmare a unor studii efectuate de specialistii in nutritie de-a lungul timpului.


Chiar daca frumusetea feminina evolueaza in timp, de la formele mai pline, voluptoase, ale celebrei Marilyn Monroe la nu mai putin celebra Kate Moss, totusi, mentalitatea feminina este foarte greu de schimbat vis-a-vis de diete, multe dintre femei considerand infometarea cea mai simpla dieta. Si daca stam sa ne gandim, numai daca auzim povestile celebrelor femei din domeniul modei, este clar ca nu prea avem "modele" umane care sa ne invete cum sa slabim sanatos, fara sa ne infometam, fara sa ne stricam sanatatea, si mai ales, fara sa na trezim ca dupa ce incetam cu infometarea, numarul kilogramelor pe care le vom avea va fi mult mai mare decat cel de dinainte de dieta.

Este foarte interesanta evolutia in timp a mentalitatii feminine in legatura cu dietele de slabire. Un celebru site, mocavo.com a rezalizat o "istorie" funny a dietelor si a metodelor de slabit sustinute de reclame, multe dintre trucurile folosite de oameni in numele dietelor fiind de-a dreptul hilare.

Sursa foto: http://livingbetter50.com/fad-dieting (mocavo.com)Evident, din cele transmise de autorii acestui amuzant poster reiese clar tendinta in istorie de slabire prin infometare si de imprimare a ideii ca un kilogram in plus inseamna un dezastru pentru o femeie. Obsesia pentru diete a femeilor din intreaga lume, dar in special a americanilor este una deja celebra, mai ales din pricina emisiunilor ce se bazeaza exclusiv pe astfel de subiecte. Este foarte interesanta evolutia in sitorie a trucrurilor gasite de oameni pentru a slabi, fapt ce ar trebui sa ne dea de gandit si, cel putin sa le puna pe ganduri pe doamnele care si-au pus in gand sa slabeasca rapid, infometandu-se.

Aceste perceptii ale femeilor in special legate de dietele de slabire sunt mult mai acute la tinere, multe dintre adolescentele din zilele noastre fiind supuse acestui calvar al dietelor. Stim cu totii ca tara noastra este printre tarile fruntase in Europa la obezitatea infantila, motiv pentru care, exista o destul de larga idee la fetele tinere despre ceea ce inseamna dietele de slabire de la cele mai fragede varste. Doar daca citim forumurile si vedem parerile impartasite, observam ca multe dintre cele ce scriu sunt fete tinere ce se lupta cu kilogramele in plus in mod real, iar unele de-a dreptul imaginar isi inchipuie ca cel putin 1 Kg sta in calea fericirii sale supreme.

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.