sâmbătă, 15 februarie 2014

EXTRACTUL DE CAFEA VERDE - SVETOL

Ce este svetolul si cum actioneaza el in procesul de slabire?


Extractul de cafea verde, adica, cafeaua neprajita in stare cruda, este bogat in acid clorogenic, un puternic antioxidant ce va scapa organismul de radicalii liberi si determina pe langa inhibarea proceselor de depunere a grasimilor, chiar si imbunatatirea starii generale de sanatate.

Chiar consumat ca atare, svetolul sau extrasul de cafea verde poate sa va ajute sa slabiti. Acest extract ajuta la topirea grasimilor si la pierderea in greutare, reducand nivelul de zaharuri din sange.

Svetolul sau acidul clorogenic este in fapt extractul de cafea verde neprajita, ce pastreaza intacte beneficiile cafelei naturale. Cafeaua este produsa de un arbust, iar fructele sunt asemanatoare unor ciorchini, rezultand mici "cirese", anume fructele de cafea. Dupa recoltare, fructele de cafea verde sunt lasate la uuscat timp de cateva saptamani pana cand pot fi eliberate din teaca, rezultand ceea ce se cheama cafeaua verde.


Pentru ca aceasta cafea verde sa se transforme in bautura celebra cunoscuta de noi, boabele de cafea sunt prajite la temperaturi ridicate pentru cateva secunde, timp in care se elibereaza aroma de cafea.

GreenCoffeBurner

Acest proces de prajire determina si distrugerea unor componete active din boabele de cafea verde, unul din cei mai importanti componenti distrusi prin prajire fiind acidul clorogenic, antioxidantul ce determina in esenta slabirea si este benefic pentru sanatate. Pentru producerea svetolului - extractului de cafea verde, boabele de cafea sunt selectate cu grija, pentru a se pastra principiile active ale compoenentelor esentiale in procesul de slabire.

S-a demonostrat stiintific in ultimii ani efectul consumului de cafea in reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2. Consumul de cafea reduce de asemenea nivelul de zaharuri din sange, stabilizand-l. Elementul ce are efect in aceasta reducere a zaharurilor din sange este tot acidul clorogenic, extras din boabele de cafea verde.

Evident, pentru obtinerea unui efect de slabire, doar prin consumul de cafea prajita, trebuie sa consumi o cantitate foarte mare, lucru care ar intra in conflict cu continutul de cofeina. Pentru a obtine niste efecte substantiale in slabire, extractul de cafea verde reprezinta solutia optima.

Ca orice produs de slabire, si svetolul sau extrasul din boabele de cafea verde, trebuie sa fie coordonat cu o dieta echilibrata, cu un regim alimentar retinut.

Tinand cont de retinerile unora de a consuma chiar si cafea verde, din cauza continutului in cofeina, pe piata au aparut o serie de produse de tip Svetol (acid clorogenic), adica capsule ce au la baza extractul dein boabe de cafea verde, decofeinizata.

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.