DIETA CU URZICI SI CEAI VERDE

Slabeste sanatos si echilibrat cu urzici si ceai verde


Pentru cei ce iubesc urzicile si vor sa slabeasca, va propun astazi o metoda simpla de a imbina utilul cu placutul: dieta cu urzici si ceai verde.

Pentru ca trebuie sa profitam din plin de semnele pe care primavara ni le-a dar, trebuie sa va spun ca pe tarabe au inceput sa apara deja urzicile, motiv pentru care, va spun ca e vremea sa profitati si sa va intariti organismul, dar sa si eliminati cele cateva kilograme acumulate peste iarna.

Sunt multi oameni ce prefera urzicile si d-abia asteapta ca acestea sa apara, acesta este si sensul a aceea ce va ofer astazi, ca idee de slabire sanatoasa si gustoasa.


Structura dietei pe baza de urzici si ceai verde:

dimineata: un iaurt mic (o data la doua zile inlocuiti iaurtul cu 200 g branza slaba de vaci - sub 5% grasime), un ou, jumatate ardei gras, 2 bucati pesmet Wasa;

la pranz: urzici cu mamaliguta, in cantitate nelimintata (inainte de masa de pranz cu jumatate de ora beti o cana de ceai verde antiadipos (1 plic la o cana de 200 ml);

seara: o salata cu carne de pui, curcan, vitel sau peste (la alegere), in cantitati nelimitate; salata se realizeaza din legume de orice fel, un tip de carne mentionat mai sus, 2 lingurite de ulei, putina zeama de lamaie.

Urzicile sunt foarte bune pentru sanatate, fiind un intaritor natural pentru organism la iesirea din iarna, iata de ce va recomand aceasta combinatie, intr-o dieta utila pentru organism, atat din punctul de vedere al slabiri, dar, totodata al intaririi organismului. Continutul bogat in fier al urzicilor este arhicunoscut. Urzica reminalizeaza, vitamineaza si echilibreaza sistemul imunitar al organismului eliminand starile de anemie si astenie, in special cea de sezon.

Mancarea de urzici detemrina si o actiune bactericida, urzica in sine fiind un bun inhibator al bacteriilor, de asemenea, fluidizeaza secretiile bronhice si eliminarea lor.

Asa cum spunea, urzica este foarte utila in anemie, de aceea, aceasta asociere dintre mancarea de urzici si ceaiul verde antiadipos creaza un echilibru pentru organism in perioada de dieta.

Mancare de urzici

Ingrediente: 500 g urzici, 30 g faina, 50 ml untdelemn, 3 - 5 catei de usturoi, 2 cubulete pui sau pasare, boia dulce, o legatura de leustean, 2 linguri hrean ras. Mod de preparare: Urzicile, bine spalate, se fierb in 1 l apa clocotita, acoperite pina cind se moaie bine, apoi se strecoara, pastrind apa. Dupa ce s-au racorit usor (sa fie inca caldute), se amesteca cu faina si se freaca cu o lingura de lemn. Uleiul se incinge bine, dupa care se toarna urzicile si se mesteca usor 1 - 2 minute. Se dilueaza cu zeama ramasa de la fiert si se lasa sa fiarba citeva clocote, pina cind se leaga si capata aspectul unei smantini nu prea groase. Daca sosul este prea gros, se mai pune putina apa si se lasa sa fiarba cateva clocote. Se adauga doua cuburi de pui sau gaina, iar cand se apropie de fiert (trebuie sa fiarba faina), se pune boia dulce si usturoiul pisat, dupa care se pune si o legatura de leustean, de preferat verde.
Cine doreste, serveste la masa hrean ras, direct in farfurie, presarat peste piureul de urzici Hreanul nu se fierbe niciodata in sos, caci ii da un gust amar).

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER