SLABITI FRUMOS SI SANATOS

Sfaturi pentru o slabire sanatoasa. Cura de slabire rapida


Orice dieta restrictiva determina dupa incetare o acumulare de kilograme ce pot depasi cu mult valorile avute inainte de inceperea respectivei diete. Acest principiu este valabil pentru dietele restrictive, cu un aport slab caloric, dar tine si de metabolismul fiecaruia dintre noi, de obisnuintele alimentare.


Orice infometarea ingrasa! Oricat de paradoxal ar suna: infometarea ingrasa! Mecanismul ancestral, care in copilaria vitrega a omenirii asigura supravietuirea stramosilor nostri vanatori si culegatori, ne da astazi de furca noua, cetatenii societatii civilizate.

Inaintasii nostri trebuiau sa se resemneze cu o hrana frugala, constand de regula din cereale. Cand se intampla sa doboare vreun vanat, isi umpleau burta cu carne si corpul lor forma rezerve de grasime pentru urmatoarea perioada de austeritate. Acelasi lucru se intampla astazi cu fanii dietelor severe: dupa un asemenea soc de infometare, organismul se gospodareste mai bine, valorificand dublu fiecare calorie, retinand cu incapatanare sporita orice gram de grasime si constituindu-si depozite tot mai mari pentru zile negre, sub forma acelor pernite adipoase, de care nu mai reusim sa scapam. De aici provine efectul straniu cu care se confrunta multi adepti ai flamanzirii: daca inainte de dieta erau obisnuiti cu o ratie zilnica de 3000 de calorii, ei cred ca, dupa regim, vor putea slabi in continuare, repliindu-se disciplinati la nivelul modest de numai 2500 de calorii pe zi. Eroare: in pofida numarului redus de calorii, kilogramele pierdute prin cura de slabire reapar curand, unul cate unul, ca intr-un cosmar.

Toti ne ingrasam cu varsta. O alta problema, necunoscuta multora, este aceea ca fiecare dintre noi devine mai corpolent cu varsta - chiar si cei ce-si mentin greutatea in limite normale si nu pacatuiesc vreodata prin excese alimentare - pentru simplul motiv ca metabolismul bazal isi incetineste treptat turatia. "Dupa varsta de 20 de ani, adaugam in medie patru kilograme pe deceniu, chiar daca noi personal nu contribuim cu nimic la aceasta", spun specialistii. Ca si cum n-ar fi de ajuns ca imbatranim, trebuie sa ne mai luptam si cu niste kilograme pentru care nici macar nu ne-am desfatat cu cine stie ce delicatese culinare!
In concluzie, e recomandabil ca si persoanele zvelte sa-si restranga ratia de calorii o data cu trecerea anilor, daca vor sa ramana asa cum sunt. Cu atat mai mult cei ce doresc sa slabeasca. Deci, incepand de astazi, 27 decembrie: hidrati de carbon la discretie, dar numai 60 grame de grasime pe zi! Cu o hrana echilibrata astfel, kilogramele dispar intr-un mod sanatos, adica lent si durabil. Unii experti sustin inca o teza ce merita retinuta. Ei ne sfatuiesc sa impartim aceasta hrana bogata in hidrati de carbon in cat mai putine mese zilnice. Fiecare calorie introdusa in organism determina pancreasul sa secrete insulina, hormonul responsabil pentru transformarea alimentelor in energie si depozitarea surplusului sub forma de grasime. Cat timp in sange exista insulina, nu are loc nici o ardere si, in consecinta, nici o topire a grasimii. In absenta ei, se poate slabi mai usor.

Cum poti sa slabesti 4 Kg in 7 zile de regim?


O dieta adaptata sezonului trebuie sa cuprinda multe legume care vor reechilibra metabolismul. Scaderea in greutate va fi insotita de o imbunatatire a digestiei necesara pastrarii siluetei.
Salata de legume este principalul fel de mancare al saptamanii. Puteti folosi ce legume doriti in orice cantitate, cu conditia sa nu adaugati altceva decat ulei si sa nu fie mai mult de doua legume pe zi folosite la prepararea salatei. Pentru ceaiul zilni este preferabil sa folositi ceai verde, dar il puteti inlocui si cu alta planta care sa nu aiba insa efect calmant. Seara incercati sa beti ceaiul cat mai fierbinte pentru a transpira si a consuma caloriile „proaspete” aduse de cina.

Luni
Dimineata: o jumatate de ceasca cu suc de portocale; un ou; o felie de paine; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald neindulcit.
Pranz: 150 g de ton (daca e din conserva, scurgeti bine de ulei); salata de legume cu o lingurita de maioneza si o lingurita de smantana; un ceai cald.
Gustare: o ceasca de iaurt.
Seara: 180 g  carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; un mar mic; un ceai fierbinte.

Marti
Dimineata: o portocala; un mic bol cu cereale fara zahar; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald.
Pranz: 160 g de carne de pui fiarta; salata de legume; o felie de paine; o jumatate de ceasca de iaurt; un ceai cald.
Gustare: o jumatate de ceasca de salata de morcovi si telina (facuta cu o lingurita de ulei).
Seara: 200 g de ton; salata de legume fierte; o piersica; un ceai cald.

Miercuri
Dimineata: o jumatate de grepfrut; 50 g de branza; o ceasca de iaurt; o felie de paine.
Pranz: omleta cu ciuperci (doua oua si o jumatate de ceasca cu ciuperci); salata de legume; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu smantana; un ceai cald.
Gustare: Doua mere.
Seara: un ou fiert tare; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; o portocala.

Joi
Dimineata: o piersica; un mic bol cu cereale fara zahar; o jumatate de ceasca de smantana; un ceai cald.
Pranz: 100 g de branza; salata de legume cu doua linguri de ulei de masline; o felie de paine; o jumatate de ceasca de smantana.
Gustare: O portocala.
Seara: 200 g de ton; salata de legume; o jumatate de ananas; un ceai fierbinte.

Vineri
Dimineata: o jumatate de ceasca cu suc de portocale; un ou fiert tare; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu iaurt; un ceai cald.
Pranz:  150 g de ton; o felie de paine; o jumatate de ceasca cu smantana.
Gustare: un mar.
Seara: 150 g carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline, un ceai fierbinte.

Sambata
Dimineata: o jumatate de grepfrut; un bol de cereale fara zahar; o jumatate de ceasca cu smantana; un ceai cald.
Pranz: 100 g de branza; salata de legume; o felie de paine; o ceasca cu iaurt.
Gustare: o piersica cu o ceasca de iaurt.
Seara: 200 g ficat de pasare fript; salata de legume; o portocala; un ceai fierbinte.

Duminica
Dimineata: 50 g de branza; un ou fiert tare; o felie de paine; un ceai cald.
Pranz: 200 g de ton, doua rosii, o felie de paine, 50 g cascaval.
Gustare: o portocala.
Seara: 150 g de carne de pui fiarta; salata de legume cu o lingura de ulei de masline; o jumatate de grepfrut; un ceai fierbinte.

vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER