duminică, 13 octombrie 2013

MOTIVATIILE UNEI SLABIRI SANATOASE

Cat de util este sa fi motivat atunci cand incepi o cura de slabire? Cum alegi cura de slabire potrivita?


In ultima vreme, tot mai multi nutritionisti tind spre a spune despre curele de slabire ca sunt nocive. Evident, daca luam in calcul doar eficienta unei cure de slabire, putem sa concluzionam ca, fara o schimbare de mentalitate a celui ce a trecut printr-o cura de slabire, rezultatul este nul, la finalul ei, urmarea fiind ca in cateva luni kilogramele pierdute se redepun, uneori chiar cu mai multa abnegatie, iar mental persoana in cauza va fi mult mai afectata decat la inceputul curei.


Iata ce cred unii specialisti despre curele de slabire:

•    Curele de slabire sunt  unele dintre cele mai curioase si neeficace experiente ale omului.
•    Cand, oare, se vor disciplina oamenii pe ei insisi, dar nu numai pentru zile, saptamani, chiar luni, pentru a atinge un tel sau sa vada ca acest tel este sabotat din minutul in care este atins ?
•    Curele nu sunt eficace pentru ca, pe durata lor, singurul lucru la care te gandesti este ce vei manca dupa terminarea curei.
•    Cum sa ai succes cand te gandesti numai la mancare ?
•    Privarea si apoi indepartarea devin un cerc vicios.
•    Curele sunt temporare si, de aceea, si rezultatele sunt temporare.
•    Cand suntem in cura, sistemele  noastre sunt impinse spre revolutie, incercand sa se adapteze la noul regim, iar la incetarea curei ele se readapteaza la vechile tipare. Rezultatul este slabirea functionala (nu pierderea greutatii) a intregului organism.
•    Aproape toate curele se contrazic intre ele.

Motivatia unui om ce vrea sa slabeasca reprezinta baza succesului slabirii, insa, fara o motivatie postslabire, lucrurile vor redeveni ce au fost, kilogramele vor fi mai numeroase, iar psihicul si mai agectat.

Multi specialisti considera ca trebuie sa urmezi alte cai pentru a obtine o slabire sanatoasa si de durata. In primul rand trebuie sa lucrezi la nivel emotional, sa ai niste motivatii palpabile, si mai ales, sa incepi printr-un program de detoxifiere, absolut necesar. 

Detoxificarea corpului este cel mai important element pe care il poate realiza o persoana care doreste sa slabeasca sanatos si frumos. Este un lucru dificil si poate neplacut la inceput, cand acumularea este cheltuita pentru eliminarea toxinelor.

Atat timp cat exista reziduuri toxice in sistemul dumneavoastra, o mare energie este cheltuita pentru eliminarea lor.

La inceput, pot aparea efecte secundare, cum ar fi balonarea. Aceasta arata lupta fructelor cu toxinele care sunt puternic rascolite. O parte dintre toxine sunt eliminate pe gura sub forma unor secretii, ceea ca va poate indica starea de raceala. Fructele au tendinta sa rascoleasca si sa “mature” toxinele din tesuturi.

Amintiti-va ca, ori de cate ori va schimbati obiceiurile alimentare, organismul este tulburat, incercand sa se adapteze.

Corpul, avand la dispozitie o cantitate atat de mare de energie noua, incearca sa-si elimine toxinele nedorite. Cand organismul isi da seama  ca aceasta energie este permanenta, el va elimina regulat toate toxinele, iar disconfortul dispare.

Nu va intoarceti la vechile obiceiuri alimentare.

Eliminarea totala a toxinelor poate dura luni sau chiar ani. Disconfortul aparut arata cat de mare nevoie are corpul de detoxificare. Trebuie sa intelegeti ca acest program dureaza o viata.

Dati o sansa organismului sa functioneze la cel mai ridicat nivel posibil, neimpiedicat de toxine si supragreutate !

Corpul dumneavoastra vrea sa straluceasca.

Aveti  oricand la indemana instrumentele necesare pentru aceasta.

Spor la dieta!

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.