EFECTELE NEGATIVE ALE DIETELOR DISOCIATE

Dupa parerea noastra, dietele disociate sunt diete functionale doar pe perioada regimului de slabire


Dietele disociate sunt printre cele mai functionale diete, ele fiind in fapt si cele mai rapide.

Urmand o dieta disociata poti slabi rapid kilogramele dorite, fara mari batai de cap, ba pentru cine nu este un gurmand inascut - chiar si fara mari probleme de satietate.

In timpul unei diete disociate, poti consuma o anumita categorie de alimente, ori chiar un singur aliment, insa, in cantitati nelimitate, pana ajungi la satietate. Acest lucru confera un anumit confort persoanelor ce urmeaza dieta, de aceea sunt atat de preferate aceste diete disociate.


Dupa parerea mea, nici dietele restrictive nu sunt sanatoase, pentru ca, atunci cand nu ajungi la satietate, kilogramele se intorc ca un recul. Slabesti fara efort cu o dieta rapida, insa, dupa finalizarea dietei, te ingrasi mai abitir decat la inceputul regimului restrictiv.

Daca nu urmezi o dieta echilibrata dupa un astfel de regim disociat, de exemplu, kilogramele nu vor intarzia sa apara, uneori chiar mai numeroase decat la inceputul dietei.

Dieta disociata este o dieta ce tot revine in peisaj, intr-o forma sau alta, pentru ca, pana la urma, ramane dieta care da rezultate foarte bune pe termen scurt, iar acest lucru este pe placul celor care o urmeaza.

Cunosc, din fericire, multe din regimurile alimentare recomandate de nutrionistii celebri de la noi. Majoritatea lor se bazeaza pe dietele disociate, insa, pe grupe de alimente. Nutritionistii nu recomanda, de regula, diete disociate bazate pe un singur aliment.

Chiar si bazate pe grupe de alimente, dietele disociate nu sunt sanatoase. Pentru ca te priveaza de diverse minerale si vitamine, pe termen mediu si lung, iti deterioareaza sanatatea.

Cele mai multe diete disociate recomandate de nutritionisti dureaza 90 de zile. De regula, dupa ce se finalizeaza un astfel de regim, urmeaza o pauza, iar daca se mai doreste a se slabi, se mai merge pe inca o perioada de 90 de zile de regim.

Din experienta va pot spune ca dupa primele 90 de zile de dieta, se slabeste intre 10 si 30 de kilograme. La al doilea ciclu de dieta, slabirea este mult mai lenta, nedepasinfu-se maxime de 10-15 kilograme pe parcursul celor 3 luni de dieta.

Multi nutritionisti recomanda, dupa finalizarea dietei, sa urmati un regim alimentar controlat, in care de regula trebuie sa va cantariti ce va bagati in gura, sa va numarati puncte, ori sa cheluiti excesiv pe diverse tipuri de alimente costisitoare. Toate aceste recomandari, sunt de regula, foarte dificile pentru o persoana care tocmai a terminat o dieta drastica. Cred ca aici este punctul in care se greseste foarte mult in recomandarile nutritionistilor de la noi.

Dupa parerea mea, efectele negative ale dietei disociate abia acum se vad, in momentul in care trebuie sa jonglam cu echilibrul nostru intern. Greseaa majora este ca in perioada de dieta ne axam exclusiv pe pierderea kilogramelor si mai putin pe educare temeinica cu privire la alimentatia sanatoasa.

Concluzionand, efectele negative ale dietei disociate sunt greu de controlat, insa nu imposibil. Trebuie sa aveti un psihic rezistent si sa nu mai doriti sa ajungeti sa tineti din nou diete. In rest, o dieta disociata este functionala si da rezultate bune pe termen scurt si mediu.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER