SLABESTE RAPID PANA LA PRIMAVARA

Daca vrei sa intampini primavara cu un numar mai mic de kilograme, urmeaza o dieta rapida


Dietele rapide sunt foarte potrivite pentru persoanele ce n-au de dat jos mai mult de 10 kilograme.

Daca ar fi sa analizam persoanele ce doresc sa slabeasca un numar mai mic de 10 kilograme, va garantez ca 90% sunt femei. Barbatii incep sa fie deranjati de numarul de kilograme in plus atunci cand depasesc cu mult mai mult de 10 kilograme normalul lor de greutate.

Deci, din acest motiv, ne adresam in special doamnelor, carora le este si asa destul de dificil sa slabeasca chiar si 1- kilograme. V-am mai spus cu alte ocazii ca barbatii slabesc mult mai rapid decat femeile, arderile barbatilor sunt mult mai mari, metabolismul lor in general este mult mai accelerat decat al femeilor.


Cu alte cuvinte, cand vorbim de diete rapide ne gandim in primul rand la doamne. Iar unei doamne nu poti sa-i recomanzi doar carne fripta (cum as face-o de regula  in cazul unui barbati). Doamnele sunt mai pretentioase cand vine vorba de alimentatie si mult mai mofotroase, plus ca se plictisesc mult mai repede decat domnii, cand vine vorba de hrana.

Cu alte cuvinte, ne gasim in situatia unei diete rapide variate pentru femei. Restrangand cercul celor carora ne adresam, putem sa purcedem asadar la drum.

Structura dietei rapide pentru femei:

Luni

Mic dejun: 2 linguri fulgi de ovaz (fara zahar adaugat) cu 200 g iaurt slab (pana in 2% grasime);
Pranz: legume la gratar, 200 g branza slaba de vaci (pana in 5% grasime), o cana de compot neindulcit (mere, pere, gutui);
Cina: o portie de orez brun fiert cu condimente (puteti alege din: turmeric, ghimbir, piper, scrotisoara, nucosara, oregano, rozmarin, marar uscat) - cca 300-400 g.

Marti

Mic dejun: un ardei gras, 150 g branza slaba de vaci, un ou fiert;
Pranz: 200 g carne fripta de pui sau vita cu o salata de legume crude stropita cu lamaie si la care adaugam 2 lingurite de ulei de masline, salata mancam cat dorim;
Cina: 600 g iaurt slab, 4 felii de Wasa verde (pesmeti cu fibre).

Miercuri

Mic dejun: 2 linguri fulgi de ovaz cu 200 g iaurt slab;
Pranz: 300 g peste fript cu salata de cruditati nelimitat.
Cina: cartofi copti (pana intr-un kilogram de cartofi in crud)

Joi

Mic dejun: un castravete cu 200 g branza slaba de vaci si un ou:
Pranz: legume gatite (ciorba sau tocana neprajita - gatiti legumele doar prin fierbere sau coacere), o cana de compot de 200 ml;
Cina: 200 g friptura de pui sau vita cu o salata de varza (stropita cu lamaie si la care adaugati 2 lingurite ulei masline).

Vineri

Mic dejun: 2 ochiuri romanesti cu 150 g branza slaba de vaci;
Pranz: 700 g ciuperci la gratar (gramajul este in crud) cu o salata de cruditati si 200 g suc proaspat de mere;
Cina: salata de pui cu ardei copt si ceapa rosie (pana in 200 g carne de pui fiarta sau coapta).

Sambata

Mic dejun: omleta din 2 oua cu 150 g sunca slaba de curcan fara ulei, faceti pe tigaie teflonata;
Pranz: 300 g friptura de pui, vitel, curcan cu o salata de cruditati stropita cu lamaie si la care adaugati 2 lingurite uei masline;
Cina: 100 g fulgi de porumb fara zahar, 400 g iaurt slab, o lingura fructe uscate (la alegere).

Duuminica

Mic dejun: 2 felii de Wasa verde cu 150 g branza slaba de vaci si jumatate de rosie;
Pranz: 300 g peste ori fructe de mare fierte ori fripte, cu o salata de cruditati ;
Cina: porumb fiert ori copt cu putina sare adaugata (fara zahar) - pana in 500 g.

Aceasta este prima saptamana din dieta rapida, timp in care ar trebui sa dati jos intre 3 si 5 kilograme.

Urmeaza a doua saptamana de dieta, timp in care veti consuma micul dejun si cina la fel ca in saptamana anterioara, iar pranzul va fi alcatuit exclusiv din ciorba de varza (reteta o puteti gasi in unul din articolele noastre anterioare, insa, retete de ciorba de varza se gasesc suficiente pe internet - aveti grija sa fie retete asociate unor diete de slabire).

In a doua saptamana nu veti mai slabi in acelasi ritm ca in prima saptamana, numarul de kilograme va fi mai redus, probabil in jur de 2-3, uneori chiar mai putin. Ritmul de slabire difera foarte mult de la persoana la persoana de la perioade la perioade. Spre exemplu, doamnelor, daca sunteti in perioadele de menstruatie, veti retine foarte multa apa, astfel ca, o saptamana de dieta s-ar putea sa nici nu conteze prea mult la kilogram. Daca sunteti intr-o astfel de perioada este bine ca dupa ce se incheie perioada nefericita, sa urmati un regim alimentar bogat in fibre, care sa absoarba apa din organism - consumati spre exemplu pesmetii wasa recomandati de noi anterior.

A treia saptamana de dieta veti repeta regimul din prima saptamana. Dupa cele trei saptamani, va garantam ca veti slabi cel putin 10 kilograme, daca urmati acest regim cu strictete.

Mai sunt cateva amanunte de care trebuie sa tineti cont:

- salata de legume crude va contine la alegere sau in combinatie, urmatoarele legume: castraveti, salata verde, ardei gras, gogosar, ardei capia, ridichii de luna, ridichii negre, ceapa, praz, usturoi, spanac (baby spinich), marar, patrunjel (exclus morcov). Rosii consumati doar daca la masa respectiva nu aveti carne.

- la orice salata adaugati 2 lingurite de ulei de masline si cativa stropi de zeama de lamaie; nu exagerati cu lamaia, mai ales cand consumati la masa respectiva proteina (la fripturi, spre exemplu).

- nu prajiti nimic;

- nu consumati fainoase, lapte dulce, paine.

Va sfatuiesc ca dupa ce ati slabit sa inlocuiti permanent painea cu pesmetii bogati in fribre sau cu painea integrala (insa, in cantitati mult reduse si mai ales, sa va asigurati ca este integrala, nu colorata).

In rest, sport la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER