VARIATIUNI PE ACEEASI TEMA: DIETA SONOMA

Daca ti-a placut dieta mediteraneana, atunci iti va placea si dieta Sonoma; sunt asemanatoare


Dieta Sonoma este opera doctorului Connie Guttersen si reprezinta un regim alimentar asemanator celui intalnit de noi la dieta mediteraneana.

Aducand un suflu nou acestei cure, dr. Connie Guttersen a construit o dieta ce furnizeaza organismului elementele de care are nevoi, care ii confera vitalitate si prospetipe si in acelasi timp protejeaza organele importante ale corpului, in general afectate in curele de slabire.

Acest regim este indicat in special persoanelor ce prefera fructele, legumele si care pot consuma aceste alimente perioade indelungate.


Ca elemente generale ale dietei, dr. Connie Gutterson recomanda:

- sa nu stam nemancati, sa nu ne infometam pe parcursul unei diete
- sa pastram un echilibru, adica, sa fim moderati atat in volumul alimentelor, dar si in preferintele culinare;
- sa alegem fructe si legume proaspete;
- sa nu te izolezi pe parcursul dietei, din teama de a nu te putea abtine; de exemplu, daca avem de iesit la un restaurant sa nu ne ferim s-o facem, insa, sa ne amintim pentru ce motive tinem dieta si ce anume vom consuma la restaurant - sa ne facem un plan alimentar general pentru iesire cu prietenii ori alte mese festive;
- nu trebuie sa numeri caloriile in aceasta dieta, nici sa tii cont de alimentele cu sau fara carbohidrati.

In mod similar cu dieta mediteraneana, aceasta dieta are la randul ei 3 etape, etape ce trebuiesc tinute cu sfintenie, daca ne dorim sa slabim.

Etapa 1. 10 zile. In aceasta etapa nu consuma fructe ori alimente rafinate, nu consuma prajeli, sucuri, orez, carne de vita, condimente, lapte dulce. Alimentele permise sunt: legume, cereale, carne de pui, oua, nuci, iaurturi degresate.

Etapa 2. Aceasta etapa dureaza atat cat este nevoie, adica pana slabesti numarul de kilograme dorite. In aceasta perioada poti sa mananci fructe de orice tip, insa, de preferat ar fi: mere, struguri, grapefruit, portocale, cirese, piersici, pere.

Etapa 3. Aceasta este o faza de mentinere si implica sa-ti transformi tabieturile alimentare intr-un mod de viata sanatos. Poti sa apelezi la gustari, si te poti delecta chiar si cu dulciuri, evident, in cantitati moderate. In aceasta faza de mentinere este bine sa incepem sa practicam exercitii fizice, plecand de la usoare spre moderate, sa incepem sa facem din plimbari un tabiet zilnic, sa practicam plimbari in zone extraurbane, sa schimbam aerul pe cat posibil. Este foarte util in aceasta perioada sa facem excursii la munte, sa ne "umplem" din cand in cand plamanii cu un aer mai curat.

Ca un exemplu de meniu, pentru perioada de mentinere:

dimineata: cereale cu iaurt degresat
pranz: piept de pui cu o protie de legume fierte ori la gratar, o salata mica (cu o lingurita de ulei de masline si cativa stropi de lamaie)
seara: sunca slaba, ori alte tipuri de carnuri slabe (nu mai mult de 300 de grame), cu o salata, eventual o feleie de paine integrale, un kiwi, etc.

Dieta Sonoma este una destul de permisiva, care-ti cere imaginatie in alcatuirea mesele, mai ales in perioada de mentinere, motiv pentru care, ar fi bine sa te inarmezi cu rabdare si cu multa dorinta de pierdere a kilogramelor in plus.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE