joi, 12 octombrie 2017

Mierea de Manuka - miracolul sanatatii

Mierea monoflora de Manuka, a devenit celebra in ultima vreme, fiind testata din ce in ce mai mult si pe piata romaneasca


Stiti ce se spune despre comert in general ca reclama este sufletul lui. Si totusi, cand te inhami sa vinzi niste produse de proasta calitate, oricata reclama le-ai face, pana la urma, n-ai cum sa tii in frau tavalugul parerilor consumatorului. Asadar, pacalesti, pacalesti, dar pana la urma o patetesti. Ei bine, iata un produs care desi nu a fost atat de mult mediatizat, si-a facut singur reclama, din gura in gura, cum s-ar zice pe la noi.

Mierea de Manuka este un produs ce se vinde singur. Eu de exemplu am aflat despre aceasta miere nu din reclame ci de la prieteni. O folosesc pentru copii indeosebi si este extrem de buna. In paranteza fie spus, daca aveti niste copii cu sensibilitati la bolile stomacale, mierea de Manuka este un adevarat MIRACOL. Dar, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, pur si simplu trebuie sa o incercati.
Mierea de Manuka este prezenta pe piata romaneasca sub mai multe forme:

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=cbc228706&unique=861f9e301&redirect_to=https%253A//vegis.ro/alimentare-apicole/manuka-health/filtre/cauta-miere%252520manuka/


- miere de Manua de consum, in aceasta categorie regasindu-se mare majoritate a produselor existente in piata
- miere de Manuka activa, cu activitate sporita antibacteriana peroxiica. Orice miere are un nivel redus de activitate peroxidica, insa in urma analizelor de laborator s-a observant ca mierea de Manuka poate ajunge la nivele de activitate foarte ridicata, pana la 30+, nivel neintalnit in alte tipuri de miere. Mierea de Manuka ACTIVA este produsa de catre albine in cantitati limitate, mai ales mierea cu activitate ridicata, de la ACTIVA 20+
- miere de Manukka cu UMF - adica cu activitate antibacteriana non-peroxidica, influentata de enzima metilglioxal )MGO), unor acizi aromatici, fenoli si flavonoizi , precum si o serie de alti compusi necunoscuti inca cu proprietati chimice antibacteriene). Dr Peter Molan a introdus factorul UMF (Unique Manuka Factor) si a definit standardul pentru analizele de laborator necesare in certificarea mierii de Manuka tip UMF. Ea este astazi comercializata numai de producatori cu licenta  si atestata numai in laboratoare acreditate de Unique Manuka Factor Honey Association . Acest tip de miere este produs de catre albine in cantitati foarte mici ( si este mierea cea mai scumpa din lume) . Inca nu s- au descoperit factorii/conditiile care favorizeaza producerea acestui tip de miere de catre albine.

Miere 100% RAW

Miere 100% ACTIVA

Miere UMF/MGO


Tratament intern:


·      Mierea ACTIVA 10-14 sau UMF 5-9 : este  ca o miere de consum si nu este indicata pentru tratamente

·         Mierea UMF 10+ - nivel de intretinere- este indicata pentru sustinerea sistemului imunitar dupa tratament si afectiuni usoare si recente ( raceli, dureri de gat, etc). In cazul persoanelor sensibile ( copiii, persoanele in varsta, cei care au reactii adverse la mierea UMF) este recomandat sa se foloseasca mierea de Manuka ACTIVA 20+.

·         Mierea UMF 15/16  - nivel util - este indicat  pentru tratarea  infectiilor cu microorganisme bacteriene si fungice. ). In cazul persoanelor sensibile ( copiii, persoanele in varsta, cei care au reactii adverse la mierea UMF) este recomandat sa se foloseasca mierea de Manuka ACTIVA 25+ sau 30+.

·         Mierea UMF 18/20+ nivel superior cu activitate foarte ridicata - se recomanda mai ales in cazul afectiunilor acute sa cronice, care au fost tratate anterior si au o rezistenta sporita la tratamente. Aceasta este mierea cu efectul antibacterian cel mai puternic, dar este si cel mai rar si mai scump tip de miere de Manuka.

Intrucat folosirea mierii de Manuka UMF poate duce in anumite cazuri la aparitia unor reactii adverse  sau de sensibilitate din partea organismului, va recomandam sa folositi tipul de miere si factorul cel mai potrivit. Va rugam nu ezitati sa ne contactati la 0741 949 516 daca nu sunteti siguri ce tip de miere este cel mai indicat pentru dumneavoastra.

Tratament extern:


Cercetarile de laborator au demonstrate ca mierea de Manuka UMF isi pastreaza proprietatile antibacteriene dupa sterilizare ( iradiere cu raze Gama), mai bine decat mierea ACTIVA. In consecinta mierea de Manuka UMF 15-18 sterilizata este recomandata pentru tratarea ranilor deschise  si in unguente si crème de tratament. 

Mod de utilizare


ADULTI:

•    Mentinere, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine)

•    Tratament: 1 lingurita, 30 min inainte de masa, 3-4 ori pe zi

 COPII:

•    Mentinere, pentru sustinerea sistemului imunitar – 1/2 lingurita /zi , preferabil dimineata cu 30 min inainte de masa ( goala sau pe o bucatica de paine sau in lapte cu cereale/ alte lichide)
•    Tratament: 1/2 lingurita 30 min inainte de masa, 2-3 ori pe zi

 Cercetarile indica faptul ce rezultatele cele mai bune sunt obtinute cand mierea poate fi folosita in mod natural/ nediluata. Insa nu toate persoanele pot tolera  usor mierea , incat uneori este necesar sa fie diluata in lichide ( insa ,atentie, lichidele sa nu fie fierbinti, pentru a nu distruge calitatile terapeutice ale mierii) sau luata cu o bucatica de paine. Mai ales copii par sa prefere mierea in lichide sau pe paine.

 Pentru tratarea infectiilor care nu sunt localizate pe tractul digestiv este indicat ca mierea  sa fie tinuta in gura, sub limba o perioada de cateva minute si nu inghitita imediat.

 Durata tratamentului


Se recomanda un tratament de minim 1 luna ( 2 borcane de miere de Manuka de 500g), dupa care se refac analizele. Tratamentul trebuie continuat pana cand analizele confirma elimiarea infectiei. 

Se recomanda apoi un tratament de mentinere de 1 lingurita/zi ( 1 borcan de miere de 500g ajunge 6 saptamani) pentru inca 2-3 luni. Acesta va ajuta la stimularea sistemului imunitar si reducerea riscului de reinfectare.

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.