duminică, 4 mai 2014

CEAIUL ROSU ESTE UN ALIMENT PRETIOS

Beneficiile ceaiului rosu au inceput sa fie apreciate mult in ultima vreme


Ceaiul rosu este o varietate mai putin "norocoasa" de ceai, spre deosebire de suratele ei mai mari, ceaiul verde si ceaiul negru.

Rooibos sau ceaiul rosu se prezinta sub foarte multe variante, planta din care se fabrica fiind aceeasi, camellia sinesis sau Hongcha cum e numita de chinezi.

Prin definitie, ceaiul rosu are doua intelesuri, anume rooibos pe de-o parte si "ceaiul rosu" prin culoare, o infuzie de diverse fructe si plante ce dau aceasta nuanta ceaiului.

Rooibos este un ceai din plante, fara cofeina, cu o culoare rosie si o dulceata caracteristica, cu o savoare deosebita, recunoscuta de la prima inghitura. Datorita acestei savori aparte, rooibos este folosit ca ingredient in multe deserturi cunoscute.


In China, pe de alta parte, ceai rosu, se spune renumitului ceai negru, pentru vestici.

Hongcha sau ceaiul rosi reprezinta numele original al celebrului ceai negru, numit asa pentru culoarea lui.

http://ttap.co/1nyIwrO


Rooibos sau ceaiul rosu din plante provine din Africa de Sud este recunoscut pentru aroma sa deosebita, savoare inconfundabila.

Acest ceai deosebit provine din regiunea Cape din Africa de Sud, fiind foarte popular in America in ultimii ani, datorita proprietatilor sale deosebite.

Rooibos-ul fermentat este cea mai populara varietate de ceai. Procesul de fermentatie transforma frunzele de ceai, conferindu-le o culoare inchisa, culoare ce pune in evidenta faptul ca ceaiul a ajuns la starea caracteristica la care aroma specifica este la intensitate maxima.

Ceaiul Rooibos este placut pentru savoarea deosebita si pentru lipsa lui de cofeina, spre deosebire de varietatile de ceai de verde ori negru, varietati ce abunda de cofeina.

In Africa si de curand in America (in ultima decada) si mai nou in intreaga lume, ceaiul rosu a inceput sa fie apreciat pentru o serie de caracteristici, fiind foarte util in: colici, alergii ale pielii, dureri stomacale. In America, ceaiul rosu este consumat pentru proprietatile sale antiinflamatorii, antispasmodic, in dereglarile metabolice de gneul obezitatii, in cancer si in ulte alte tipuri de afectiuni.

Ceaiul rosu Rooibos este foarte bogat in antioxidanti, motiv pentru care se foloseste cu foarte mare succes in America pe post de produs pentru slabit.

Datorita acestei directii pe care ceaiul Rooibos a luat-o, de ceai foarte util in procesul de slabire, renumele i-a crescut considerabile, trecand oceanul catre Europa. Mai nou si in Romania a inceput sa trepideze la efectele in slabire ale ceaiului rosu, motiv pentru care persoanele ce doresc sa slabeasca sanatos sunt foarte interesate de Rooibos.

Va recomandam si cateva variante de ceai rosu pe care le gasiti AICI.

De asemenea, retineti ca proprietatile ceaiului rosu depasesc granita problemelor de greutate, insa, totul trebuie realizat controlat si cu aprobarea medicului, cum este firesc.

EDITORIAL - CLUB DIETE

Dietele sunt facute de nutritionisti pentru nutritionisti, aceasta este parerea mea. Daca doriti sa considerati aceasta parere, puteti sa aveti succes intr-o cura. De ce aceasta afirmatie? Pentru ca orice dieta are nevoie de un preambul, mai important decat dieta in sine. Nu va lasati pacaliti de starea de moment de a slabi. Nu este suficienta. Daca nu aveti un plan bine stabilit pentru ce veti face dupa ce veti slabi, esecul va fi unul garantat. Daca nu va hotarati sa va schimbati definitiv viata, veti lua totul de la capat. Asigurati-va ca ati inteles ca aveti nevoie pentru dumneavoastra sa slabiti, iar kilogramele pe care le eliminati nu vor mai reveni, cum se intampla in 99,9% din cazuri.