CURA DE SLABIRE CU SUPA DE PUI

Dieta in cura de slabire cu supa de pui



Aceasta cura de slabire cu supa de pui pe care v-o propun astazi face parte din categoria dietelor subcalorice, insa difera de majoritatea acestora prin raportul cantitativ al consumului de supa.

Ei bine, va spun sincer ca am auzit despre aceasta dieta prin niste cunostinte si m-am gandit sa aflu despre ce e vorba si daca merita atentie. Nefiind nimic iesit din comun, dieta pe baza de supa fiind una destul de accesibila, atat din punctul de vedere al hranei (deci nu este una neplacuta), dar si din punct de vedere economic, iata ca i-a venit randul la a fi impartasita cu voi.

Ideea acestei diete pe baza consumului de supa de pui este simpla si se desfasoara dupa niste reguli destul de stricte, insa, usor de retinut si urmat.


Exista in fiecare zi din dieta un plan alimentar conceput special pentru a asigura necesarul zilnic de hrana de care organismul nostru are nevoie. Supa de pui isi are, dupa cum era si firesc, locul de frunte in cadrul acestor grupe de alimente zilnice.

Asa cum spuneam anterior, aceasta dieta bazata pe suma de pui nu este una neplacuta, supa de pui in general fiind un aliment gustos si sanatos, usor de preparat si acceptat de multi oameni.

Fiind o dieta subcalorica totusi, ea trebuie urmata intr-o prima faza doar pentru sapte zile. Aceasta cura de slabire cu supa de pui se recomanda celor ce doresc sa slabeasca un numar redus de kilograme si nu poate fi nici macar baza de plecare pentru o slabire de lunga dura bazata doar pe consumul de supa de pui. De ce? Pentru ca daca am consuma un timp indelungat doar supa de pui ne-am distruge sanatatea. Chiar daca pare o alimentatie sanatoasa, totusi, pe termen lung ne-ar priva organismul de o serie de nutrienti (vitamine, minerale, proteine, carbohidrati, grasimi), lipsa ce poate provoca diverse afectiuni (caderea parului, stricarea dintilor, stricarea unghiilor, degradarea osaturii, probleme stomacale, etc).

Cum preparam supa de pui

Pentru supa de pui, veti avea nevoie de:

- un pui taiat in 8/10 bucati;
- 2 linguri de ulei (preferabil ulei de masline);
- pastarnac – 3 bucati;
- telina – 2 bucati;
- morcovi – 2 bucati;
- ceapa – o bucata, taiata marunt;
- usturoi – 3 catei;
- patrunjel – o legatura;
- sare si piper;
- zeama de lamaie proaspata – dupa gust.

Mod de preparare:

Se scoate carnea de pui de pe oase si se taie in bucatele, dupa care se pune la fiert, la foc mic. Dupa ce a fiert supa, zeama din supa se raceste, se curata de grasime si se pune din nou la fiert impreuna cu ceapa, usturoiul, morocvul, telina si pastarnacul. Se fierbe aproximativ 15 minute, iar la final se adauga patrunjelul. Se sareaza si se pipareaza dupa gust, precum se si aceste usor cu zeama de lamaie. Atentie totusi la sarat si piparat sa nu exagerati; excesul de sare determina retentia de apa in organism.

Structura dietei cu supa de pui:

Se recomanda pastrarea cu stricteze a regimului alimentar destinat micului dejun:

Varianta Mic dejun 1:
o cutie de iaurt dietetic (degresat) combinat cu o jumatate de cana de fructe taiate in bucatele (mere, banane, portocale) peste care se presara germeni de grau

VariantaMic dejun 2:
o cana cu branza de vaci cu o jumatate de lingurita de zahar si praf de scortisoara
2 bucati de paine de secara prajita
3 smochine

Varianta  Mic dejun 3:
o cana si jumatate cu cereale integrale la care se adauga o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime
un mar sau o banana

Varianta Mic dejun 4:
o cana cu suc de portocale
o felie de paine de secara prajita
30 g de cascaval degresat

VariantaMic dejun 5:
o cana si jumatate cu cereale peste care se toarna o jumatate de cana cu lapte cu 0.1% sau 1.8% grasime

Ultimele doua zile din dieta vor avea un mic dejun la alegere din cele cinci variante amintite mai sus.

In afara de acest mic dejun ce contine si alte alimente in afara de supa de pui, in restul zilei nu se consuma nimic altceva in afara de supa de pui. Partea buna este ca puteti sa consumati aceasta supa nelimitat pe parcursul unei zile.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE