CURA DE SABIRE PROPRIE

Cum pot sa-mi alcatuiesc propria cura de slabire? 


Am insistat de foarte multe ori in articolele publicate despre unicitatea noastra ca indivizi, motiv pentru care, inainte de orice am intreprinde legat de corpul nostru, trebuie sa le definim pe noi ca indivizi, sa descoperim cum functioneaza metabolismul nostru, carui principiu major i se potriveste.

Ei bine, incepand de la tratarea unor boli si terminand cu dietele si curele de slabire, un medic va poate spune ca, desi exista tratamente ori solutii comune unor clase de indivizi, totusi, pacientii sunt tratati individual, fiecaruia alocandu-i-se o anumita paticularitate a tratamentului, ori in directia sugerata de noi, a curei de slabire.


Ce sens au cele spus mai sus? Sa va dau un exemplu clar: cand urmam un anumit tratament suntetem intrebati daca avem probleme cu stomacul ori daca avem in general alte probleme de sanatate, pentru ca medicamentu, prescris poate interactiona negativ cu alte afectiuni, ori cu alt tratament sub care ne aflam. De exemplu, bolnavilor de inima nu li se recomanda curele de slabire bazate pe produse ce pot determina derapaje ale ritmului cardiac, cum ar fi de exemplu, excesul de cofeina, ori alte produse similare, cu un anumit continut de elemente ce nu face casa buna cu boala de care suferim.

Acest exemplu il puteti considera si in cazul dietelor, in cazul oricarei cure de slabire. Indiferent de starea dumneavoastra de sanatate, insa, cu atat mai mult, daca suferiti de vreo afectiune, trebuie sa fiti atenti ce dieta urmati, sa fiti atenti caror restrictii va supuneti propriul corp si ce suplimente utilizati. Orice element poate determina problema, motiv pentru care, recomand ca orice dieta ori cura de slabire sa fie in prealabil avizata de un medic nutritionist, si mai mult de atat. Chiar daca apelati la un medic nutritionist, iar acesta va propune direct inceperea unei cure de slabire (cum se intampla de obicei), nu acceptati acest lucru, pentru ca nu este sanatos. Orice cura de slabire, mai ales daca este una dupa urma careia sperati sa obtineti o slabire majora, trebuie precedata de un control medical amanuntit, de niste analize medicale adecvate. Sfatul meu este sa mergeti la medicul de familie si sa solicitati expertiza in efectuarea unor analize medicale inainte de a urma o dieta pentru pierderea unui numar mare de kilograme.

In general dietele ori curele de slabire pe care le descoperiti pe internet sunt destinate persoanelor ce doresc sa slabeasca un numar redus de kilograme, sunt cure rapide, in special concepute pentru o slabire inainte unui eveniment (sarbatori, vacanta, o nunta, un botez, etc). De ce am spus ca sunt destinate acestor evenimente? Pentru ca dumneavoastra asa trebuie sa le tratati; ca pe niste metode rapide de a da jos 3-5 kilograme. Daca este vorba de o slabire masiva care depaseste 10 kilograme, pentru sanatatea dumneavoastra, urmati calea amintita anterior: control medical, analize medicale, mers la nutritionist, dieta, cura de slabire.

Va rog sa retineti ca este bine sa va efectuati analizele inainte de a ajunge la un medic nutritionist, pentru ca, "obiceiurile" acestora nu se imbina foarte tare cu ordinea mentionata mai sus; de regula, acolo veti incepe in forta o dieta, fara alte preventii.

Revenind la intrebarea din titlu legata de cum putem sa ne alcatuim singuri o dieta, va spun foarte clar ca, inainte de a va alcatui o dieta, mai ales daca este vorba de pierderea unui numar mare de kilograme, trebuie sa aveti analizele medicale la zi. In functie de aceste analize, veti sti si singuri ce trebuie sa faceti, ce cura de slabire puteti urma. Detalii despre asocierea dintre anumite cure de slabire si o anumita stare de sanatate e gasiti oriunde, totul este sa stiti in ce stadiu va aflati si ce-ar trebui sa evitati pe parcursul unei cure de slabire.

De exemplu, celor cu un inceput de gastrita sau orice stadiu ar avea aceasta afectiune, nu li se recomanda curele de slabire pe baza de lamaie, chiar si de fructe, in general. Celor cu probleme cardiace, cum spuneam anterior, nu li se recomanda curele de slabire bogate in cofeina. etc.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER