DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA CU APA SI GRAU INCOLTIT

Profitati de post pentru a va detoxifia si mai ales pentru a elimina cateva kilograme


Daca v-ati hotarat sa tineti post, puteti sa imbinati aceasta alegere cu aplicarea unei detoxifieri utile pentru organism in aceasta perioada, dupa trecerea anotimpului rece.

Avand in vedere ca pe timpul iernii organismul nostru a acumulat o serie de toxine, in marea lor majoritate determinata de mesele copioase de sarbatori, precum si a nevoii de alimente grase, satioase din timpul rece.

Iata ca va propun azi o dieta de detoxifere de primavara bazata pe apa si gra incoltit.

Cura de grau incoltit o cunoaste multa lume, ea este recomandata persoanelor care sufere de decalcifieri, anemie, boli nervoase, dureri de cap, bronsite, boli ale sangelui, ginecologice, oftalmologice, de rinichi.

Cum se tine aceasta cura de detoxifere pe baza de grau incoltit?


Administrarea germenilor de grau se face dimineta, pe stomacul gol. Doza terapeutica la adulti este de 3-6 linguri pe zi, la copii de 7-14 ani doza este de 1-2 lingurite pe zi, iar la copii de 2-6 ani, doza este de 1-3 lingurite pe zi.

Prepararea graului: se spala semintele si se tin apoi 24 ore in apa rece, apoi se intind pe o tava intr-un loc intunecos si cald. Se umezesc la fiecare 6 ore si o data pe zi este bine sa se spele cu atentie sa nu se rupa germenele care iasa din seminte. Gr-ul este bun atunci cand coltul crescut este de 2 cm.
Dupa ce creste coltul se mai spala bine si apoi se da prin masina de tocat carne. Se amesteca in parti egale cu miere si se pune in borcane inchise ermetic la frigider. Se pot servi simplu asa cum sunt sau cu branza de vaci, smantana sau in alte moduri.
Atentionare. Aceasta cura este contraindicata persoanelor cu dezechilibre hormonale (exces de estrogeni).

Ei bine, ce va propun astazi, este sa imbinati aceasta cura de detoxifere cu grau incoltit cu o cura de apa. Incepeti prima zi combinand cele doua cure, apa gasindu-se la un volum de 2 litri in prima zi de cura. Cresteti in fiecare zi volumul de apa cu 0,5 l, pana ajungeti la 4 litri pe zi, dupa care descresteti cu jumatate de litru.

Aceasta combinatie de cure o sa va ajute organismul sa elimine toxinele din organism in aceasta perioada, dandu-va o stare de bine si un aport substantial de energie si binedispunere.
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER