CURA DE SLABIRE MAYO

Dieta Mayo. Dieta clinicii Mayo - SUA


Dieta Mayo este o dieta bazata pe organizare, in care alimentele recomandate nu se inlocuiesc, nu se schimba ordinea, nu se renunta la nici unul. Dieta se va urma timp minim o saptamina dar nu mai mult de doua saptamani (astfel se poate slabi intre 4,5 si 7 Kg).

Micul dejun este identic pentru toata perioada si va consta in: un grapefrut, un ou si o cafea cu indulcitor.

Pentru cei care pot tine dieta timp de doua saptamini se va repeta dieta primelor sapte zile. Acolo unde cantitatea nu este specificata se considera ca aceasta este nelimitata.

Este important sa stim sa facem diferenta intre o slabire sanatoasa si una mai putin sanatoasa, deoarece doar prin adoptarea unui stil de viata corect putem sa avem si un trai pe masura.

Exista doua variante ale Dietei Mayo, ambele ducand la eliminarea kilogramelor in plus. Una dintre acestea (cea originala) promoveaza un regim alimentar sanatos si o slabire sigura insa mai lenta, iar cealalta promite o slabire rapida insa care poate afecta sanatatea.

Dieta Mayo: varianta originala asa cum a fost promovata de clinica de nutritie Mayo

Dieta Mayo va ajuta sa va “reeducati” metabolismul si in acest fel sa eliminati cu usurinta kilogramele nedorite, dobandind astfel silueta ideala. Aceasta dieta nu presupune adoptarea unui regim alimentar strict, nu presupune numeroase restrictii alimentare sau infometare, doar adoptarea unui stil de viata echilibrat si sanatos.

Alimentele permise in cadrul Dietei Mayo sunt in general alimentele bogate in proteine insa cu un continut scazut de grasimi, fructele si legumele proaspete, dar si cerealele integrale.

Prima etapa: “Slabeste!” sau “Lose It!”

Pornind chiar de la numele acestei prime etape veti realiza ca in cadrul acesteia veti reusi sa slabiti kilogramele pe care le aveti in plus. Timp de 2 saptamani trebuie sa invatati sa renuntati la obiceiurile alimentare care nu sunt corecte si trebuie sa invatati sa va reorganizati programul alimentar. Sunt permise 3 mese principale, iar gustarile dintre aceste mese trebuie sa fie formate doar din fructe si legume proaspete.

Trebuie sa:

1. Eliminati 5 obiceiuri nesanatoase, cum ar fi: zaharul, dulciurile procesate, prajelile, grasimile nesanatoase si mancarea de tip fast-food!
2. Mancati dimineata si sa inlocuiti deserturile sau gustarile cu fructe sau legume!
3. Includeti in programul zilnic cel putin 15 minute de activitate fizica sustinuta, cum ar fi: inot, mers pe bicicleta, alergat, dans, gimnastica, urcatul scarilor, etc.!

Doar prin adoptarea acestor principii simple veti reusi ca in cadrul acestor 2 saptamani sa slabiti cel putin 5 kilograme, in functie de metabolismul fiecaruia si de cat de bine se respecta aceste recomandari. S-a observat ca persoanele mai grase reusesc sa slabeasca mai repede urmand acest regim alimentar, dar si ca sexul masculin este avantajat de acesta.

Etapa a doua: “Traieste!” sau “Live it!”

In cadrul acestei etape veti invata cum sa aproximati valoarea calorica a meselor, veti dezvolta recomandarile adoptate in cadrul primei etape, intr-un cuvant veti invata cum sa va mentineti greutatea dobandita. Cu usurinta veti reusi sa adoptati acest regim alimentar ca si un stil de viata, o varianta naturala de mentinere in forma si de protejare a sanatatii.

Aveti voie sa gustati si din alimentele care “va fac cu ochiul” dar care nu sunt recomandate, insa nu trebuie sa dezvoltati un obicei din acest lucru si nu trebuie sa uitati sa depuneti mai mult efort fizic atunci cand gustati din aceste tentatii culinare.

Tot in cadrul acestei etape trebuie sa invatati sa faceti mai multa miscare, mai mult sport, in felul acesta veti reusi sa va mentineti silueta dobandita, sa va tonifiati musculatura si chiar si sa slabiti in continuare.

Daca reusiti sa adoptati principiile Dietei Mayo nu doar silueta dumneavoastra va avea de castigat, ci si intregul organism. In acest fel veti reusi sa va intariti sistemul imunitar, sa reduceti riscul aparitiei bolilor cardiovasculare (bolile de inima, colesterolul, presiunea arteriala), dar si sa preveniti aparitia bolilor de stomac sau a diabetului.

Dieta Mayo: varianta elaboratade o clinica de nutritie din SUA

Exista si varianta creata de o clinica din Minnesota cunoscuta sub numele de Mayo (de aici si numele de Dieta Mayo), aceasta varianta este mai dificil de urmat si mai restrictiva, insa va ajuta sa slabiti rapid. Insa daca este urmata pentru o perioada mai lunga de timp aceasta varianta a dietei poate sa va puna in pericol sanatatea deoarece creaza in organism carente de vitamine si minerale.

Cunoscuta si ca “dieta celor 13 zile”, aceasta varianta a Dietei Mayo promite o slabire rapida, in medie circa 10 kilograme. Este indicat ca aceasta dieta sa nu mai fie urmata apoi pentru o perioada ce circa 3 ani, in acest fel nu riscam foarte mult sa ne punem in pericol sanatatea. Metabolismul se va schimba, arderile vor fi mai intense, toate acestea doar daca urmati cu strictete recomandarile acestui regim alimentar (fara abateri).


Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER