SFATURI PENTRU O DIETA

Cum poti sa treci peste momentele dificile dintr-o dieta? 


O dieta este greu de tinut, de principiu, insa, atunci cand apar si unele evenimente in desfasurarea unei diete, problemele se pot amplifica. Indiferent de natura evenimentului, fericita sau nefericita, ocazionala sau de lunga durata, planificata sau neplanificata, poti sa gasesti intotdeauna resurse sa treci peste ele, si sa-ti continui dieta, chiar daca ai facut o mica ocolire, ai incalcat sau ai schimbat pentru un timp dieta.

De multe ori aud explicatii de genul: am fost la o nunta si n-am putut sa ma abtin, am mancat de toate, inclusiv tort ori alte dulciuri si n-am mai putut continua dieta. Si de a doua zi nici n-am mai tinut dieta. Evident ca evenimentul propriu zis a fost doar pretextul pentru intreruperea dietei, nicidecum cauza.

Este clar ca prin orice eveniment am trece si indiferent de alimentele consumate, o dieta poate fi reluata de a doua zi, chiar daca rezultatele nu vor fi exact cele asteptate, trebuie sa continuati cu dieta pentru ca o mica abatere nu inseamna ca s-a incheiat dieta.

Iata cateva sfaturi pentru a evita sa renunti la o dieta:

- daca stii ca trebuie sa mergi la o petrecere, asigura-te ca vei consuma inainte un accelerator digestiv sau dupa; oricum, trebuie sa accelerezi elimenarea alimentelor din afara dietei si mai ales sa astepti un timp, macar 12 ore pana la urmatoarea masa din dieta;

- beti apa plata indifierent de eveniment; beti multa apa; nu este batator la ochi daca aveti paharul plin de apa in continuu, o sa va ajute la dieta;

- daca sunteti nevoiti sa luati masa intr-un restaurant si nu va puteti continua dieta, alegeti aliemente usoare, gen: o friptura cu o salata usoara sau legume fripte sau orez cu legume sau o salata cu friptura incorporata, etc.

- faceti miscare dupa ce plecati de la respectivul eveniment; incercati pe cat posibil sa accelerati digestia si sa va continuati dieta;

- nu renuntati la dieta doar pentru ca intr-o zi n-ati rezistat si ati dat iama intr-un tort; reluati dieta. Dupa ce ati consumat respectivul aliment interzis din dieta, incercati sa va accelerati digestia si nu consumati nimic timp de 12 ore, adica, lasati respectivul aliment sa fie eliminat din corp.

Fie vorba intre noi, in orice dieta este permisa o abatere si trebuie sa stiti ca toti nutritionistii o recomanda, intr-un fel mai strict sau mai lejer. Daca tinem dieta si vom crede ca n-o sa ne mai atingem de dulciuri toata viata, o sa traim depresii si inevitabilul se va produce: vom renunta la dieta.
Deci, permiteti-va cate o mica bucurie, o mica abatere in timpul unei diete. Lasati-va n voia poftelor atunci cand credeti ca nu mai puteti. Reluati de a doua zi, o sa fie si mai eficienta dieta.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER