DIETA MARINA

Cura de slabire pe baza de peste si fructe de mare


Pentru ca azi este ziua marinei, va propun s-o sarbatorim prin munca si prin mancare, asa cum o fac romanii de obicei.

Iata o dieta, bazata pe peste si fructe de mare, o dieta nu tocmai ieftina, deci nu este pentru orice buzunar, insa, este placuta, usoara si adecvata sezonului.

N-am mai pomenit pana acum in vreo dieta de fructele de mare si n-as putea sa raspund de ce. Ma rog, poate din bun simit gandindu-ma la ce vremuri traversam, n-am vrut sa par malitioasa pentru marea majoritate a celor ce ne urmaresc.

Iata ca azi, odata cu anuntul Uniunii Europene ca am iesit oficial din criza, - ei, nu noi -, si coroborat si cu ziua marinei, un eveniment special, mai ales pentru cei mici, pitici si mai ales bunici, care asteapta cu nerabdare evenimentele din Herastrau, petrecute in avans anul acest, daca nu erati la curent. Deci, Dumnezeu stie ce-o mai fi azi in Herastrau, daca ziua marinei s-a sarbatorit in avans. Ma rog, vom trai si vom vedea!

Revenind la dieta noastra marinareasca, pe baza de peste si fructe de mare, iata ce ar presupune ea:

1. varianta meniu "dieta cu peste si fructe de mare" intr-o zi

- mic dejun: 100 g branza, un ou, jumatate de rosie, un iaurt mic;

- pranz: peste gratar or fiert (nelimitat), cu salata de legume crude (fara rosii) - adaugati la salara 2 lingurite de ulei si un strop zeama de alamaie;

- cina: fructe de mare, fierte ori gratar (trebuie sa recunosc ca spunand fructe de mare, ma gandesc mai mult la creveti, insa, dumneavoastra puteti sa fiti "wild" si sa va faceti de cap), cu salata de legume crude cu un strop de lamaie (fara ulei);

2. varianta meniu "dieta cu peste si fructe de mare" intr-o zi

- mic dejun: 2 felii de paine de secara prajite(painea poate fi inlocuita cu pesmetic, cu 100 grame de branza sau cu doua lingurite de gem dietetic (fara zahar);



O sa fac o paranteza si o sa va sugerez ca in locul painii, pentru cine poate, folositi pesmeti WASA - Pesmetii Wasa sunt dietetici, sunt buni la gust si contin faina integrala de secara, apa, sare iodate si drojdie. Se gasesc si la noi in supermarket, sunt vreo trei tipuri, de cultori diferite ale pachetului, variata pesmetilor WASA este data de culoare si de concentratia in fibre. Va spun sincer ca nu-mi mai amintesc corespondenta intre culori si fibre, asa ca va trebui s-o faceti singuri. Evident, cu cat este mai mare concentratia in fibre, cu atat sunt mai buni acesti pesmeti intr-o cura de slabire.

Iata si cum arata acesti pesmeti WASA, daca tot am discutat de ei si mai ales, vreau sa profit ca mi-am amintit de ei. Sunt un inlocuitor foarte bun intr-o dieta, cu o singura conditie, sa aveti dantura sanatoasa, altfel n-aveti de ce sa-i cumparati, ei fiind destul de crocanti. 

Facand o alta paranteza, daca tineti o dieta pe baza de iaurt, puteti consuma dimineata, 5-6 pesmeti Wasa, fara nimic altceva, in afara de iaurt, bineinteles.

Revenind la dieta noastra pe baza de peste si fructe de mare, am ajuns la pranzul din varianta a doua de meniu pentru o zi.

- pranzul: supa de creveti cu lapte de cocos si legume, fructe de mare la gratar;

- cina: peste fript (nelimitat), cu o salata mare de legume crude (fara rosii);

Daca puteti sa tineti dieta cu peste si creveti o saptamana, este foarte bine; daca puteti s-o tineti mai mult e si mai bine, insa, dupa o saptamana va trebui sa variati si sa mai introduceti si alte alimente in dieta. Consumul continuu de peste, chiar daca este sanatos, poate fi, scuzati-mi vorbirea directa, gretos.

Deci, daca v-ati hotarat sa continuati mai mult de o saptamana aceasta dieta, variati meniul, de la zi la zi, inlocuind la doua zile, pestele cu carne slaba, de pui, curcan, strut (daca va permiteti), fiarta sau fripta.

Puteti sa realizati si diverse salate pe baza de fructe de mare, cu conditia sa va mentineti in cadrul ingredientelor mentionate (fructe de mare, peste, legume crude, 1-2 lingurite ulei, un strop de lamaie si condimente din belsug, fara maioneza, ketchup, si alte d-astea)

Spor la dieta!

vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE