INGHETATA DIETETICA CU IAURT SI LAMAIE

Reteta dietetica de weekend. Inghetata dietetica imbietoare


Va propun azi o reteta dietetica simpla, inghetata cu iaurt si lamaie, servita in jumatati de pepene galben. Este o minunatie de aratare, de-ti vine s-o mananci din priviri, de apetisanta ce e!
Nu este o gluma! Incercati si o sa-mi dati dreptate!

Sa vedem si reteta acestei inghetate dietetice minunte:

Un kilogram de iaurt, doua lamaie si trei pepeni galben, mititei, sa nu aiba diametrul mai mare de 15 cm. Masurati-l din priviri ! Asta este o gluma! Dar, ideea de baza e sa alegeti pepeni mici, sa puteti servi inghetata in e pepene. Pepenii trebuie sa fie din cei rotunizi si usor aplatizati la capete (nu din cei lunguieti si inecaciosi, ci din cei zemosi si parfumati). Eu trebuie sa recunosc ca iubesc pepenele galben inecacios. Nu-mi place pepenele zemos, insa, pentru inghetata de lamaie este mai bun pepenele zemos si din cauza formei si din cauza ca este mult mai parfumat.

Amestecati iaurtul cu zeama de la cele doua lamai. Radeti si coaja de lamaie, dupa gust. Umpleti jumatatile de pepene galben cu amestecul de iaurt si lamaie si dati la congelator, cu grija, sa nu varsati. Asezati intr-o pozitie stabila in congelator, eventual, sprijiniti pepenii cu pungute de apa.

Puteti sa puneti, de asemenea, inghetata intr-o caserola si apoi s-o serviti in pepene galben. Efectul este acelasi. Ca gust nu e la fel de delicios, insa, nu va mai chinuiti cu sprijinirea pepenilor in congelator.

Pentru efect puteti sa colorati o parte din inghetata cu vopsea alimentara, roz si verde. 

Puteti sa serviti inghetata dietetica de iaurt cu lamaie si in jumatati de lamaie curatate frumos in interior. Arata bine si in lamaie, insa, in pepene galben este mai aratoasa si mai gustoasa.


Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

DIETA KEMPNER