SLABIRE CU CEAI DE IASOMIE

POT SLABI CU CEAI DE IASOMIE?


Raspunsul este da. Poti slabi cu ceai de iasomie si mai ales, este un mod placut de a slabi.

Ceaiul de iasomie este un ceai placut, aromat si imbietor, deci, il poti consuma cu placere, fara efortul pe care l-ai face daca ai bea un ceai obisnuit pentru slabit, de care stim cu totii, nu sunt foarte placute la gust.

Ceaiul cu iasomie vine de la chinezi si in principiu se gaseste fie sub forma de ceai cu iasomie simplu, fie in amestec cu ceai verde. Ceaiul de iasomie este un ceai preferat mai spre anotimpul mai rece, insa, dupa parerea mea, este un ceai racoritor si-n zilele calduroase de vara.

Ceai de iasomie - proprietati si actiuni terapeutice
•  Accelerarea metabolismului - Ceaiul de iasomie este recunoscut de majoritatea nutritionistilor ca fiind un adjuvant in curele de slabire. Ceaiul de iasomie nu are proprietati energizante, cum este cazul ceaiului verde, dar are in schimb proprietati de calmare si relaxare si in acelasi timp de reglare a circulatiei sangelui.
•  Imbunatatirea circulatiei sangelui - Ceaiul de iasomie imbunatateste circulatia sangelui, regland in acelasi timp si tensiunea arteriala. Gustul unei cesti cu ceai de iasomie este suav si calmant, dar are si rol de imbunatatire a circulatiei si de reglare a tensiunii.
•  Afrodisiac - Desi nu este unul dintre cele mai puternice afrodisiace, ceaiul de iasomie are si astfel de proprietati. Daca esti un adept al aromoterapiei, poti incerca oricand uleiul esential de iasomie, eventual amestecand cateva picaturi de ylang-ylang.
•  Relaxare - Ceaiul de iasomie poate fi un adjuvant in perioadele de stres crescut sau chiar in perioadele de surmenaj fizic sau psihic. Ceaiul de iasomie are proprietati de calmare si regenerare a energiei fizice, deoarece regleaza presiunea sangelui.

Prepararea infuziei de ceai de iasomie

Un lucru caruia trebuie sa acorzi foarte multa atentie este temperatura apei atunci cand prepari infuzia de ceai de iasomie. Temperatura apei trebuie sa nu fie mai mica de 100 de grade. Asa ca, inainte de a prepara ceaiul de iasomie, se pune apa la fiert timp de 10 minute sau mai mult, pana atunci cand da in clocot. Atunci cand apa a dat in clocot se pune la foc mic si se lasa inca 2 minute, apoi se ia de pe foc si se adauga o cantitate echivalenta a 2 linguri de frunze de ceai de iasomie. Pentru a nu se pierde proprietatile specifice vitaminei C, infuzia de ceai de iasomie trebuie pastrata timp de nu mai mult de 15 minute, intr-un vas acoperit cu un capac etans. Apoi frunzele de ceai de iasomie sunt indepartate cu ajutorul unei strecuratori.

Recomandari
•  Este recomandabil ca ceaiul de iasomie sa nu fie baut pe stomacul gol, pentru a nu provoca aciditate;
•  Este recomandabil sa nu se bea ceai de iasomie inainte de ora de culcare si in general nu dupa ora 17. In caz contrar, poate fi raspunzator pentru provocarea unor insomnii;
•  Nu este bine sa fie consumat in exces in timpul sarcinii.

Ceai verde cu iasomie
Acum ca ai inceput sa te lamuresti cam cum este cu ceaiurile, iti recomand sa nu ratezi combinatia inedita de ceai verde cu ceai de iasomie, combinatie eficienta in subtierea stratului adipos si in accelerarea metabolismului. Pentru prepararea unei cesti de 200 ml de ceai verde cu iasomie ai nevoie de o lingura de ceai de iasomie si de o jumatate de lingura de ceai verde.

Cam acestea ar fi lucrurile importante pe care ar trebui sa le stiti despre ceaiul cu iasomie si despre efectele acestuia in privinta slabiri. Pare simplu, placut si mai ales nu foarte scump, sa slabesti band ceai cu iasomie, de aceea il recomandam cu placere.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE