DIETA DISOCIATA

REGIM DE SLABIRE DISOCIAT


O nutritie sanatoasa si echilibrata este importanta pentru toata lumea, insa, ar trebui sa fie printre preocuparile principale pentru cei ce au probleme de greutate, pentru persoanele supraponderale, obeze.

Regimul disociat de slabire are la baza ideea de detoxifere, de a dezintoxica si de a curata corpul, pentru refacerea echilibrului.

Principiul regimului disociat este vechi. El a fost dezvoltat de catre un medic american, Howard Hay, acesta elaborand regimul disociat intr-un fel unic pana atunci, in privinta dietelor de slabire. Regimul disociat propus le dadea oamenilor posibilitatea sa manance sanatos de-a lungul intregii zile.

Planul de disociere este facut astfel incat, puteti consuma toate tipurile de alimente, divizate in doua grupe principale: proteine si glucide si o grupa secundara, cea a "neutrelor".

Regimul disociat este printre cele mai indragite forme de slabire; cu ajutorul acestui regim de slabire poti sa dai jos kilogramele in plus si poti sa mananci sanatos si pe saturate. Dieta lui Hay nu este de fapt o forma de dieta ci doar o transformare a modului de nutritie, care poate fi practicata fara teama o viata intreaga, fara sa apara fenomene de deficienta specifice unei diete de slabire obisnuite.

Facand diferenta intre alimentele bogate in carbohidrati si cele bogate in proteine si neconsumand din ambele grupe in acelasi timp, medicul a ajuns la concluzia ca alimentele sunt mai bine si mai usor de digerat.

Principiul regimului disociat se bazeaza pe consumul si digerarea divizata (disociata) in timp a proteinelor si a carbohidratilor. Practic valorificarea acestor grupe de alimente se realizeaza in diferite locuri ale intestinului stomacal, cu ajutoruyl enzimelor.

Regimul disociat implica separarea grupei de proteine de grupa de carbohidrati, ce duce la o ordine a procesului9 de digerare.

Prin aceasta dieta disociata se elimina proasta digestie si hipotemia intestinala, cauzata de supraaciditatea din corp, de asemenea scapam de balonari, arsuri la stomac, etc.

Regimul disociat urmareste si consumul a cat mai multor produse naturale brute, neprelucrate, se evita consumul in exces de carne, oua, branza, orez, cereale decorticate, zahar.

Dr. Hay a simtit efectele regimului disociat pe propriul sau corp, iar principiul sau de regim disociat a ajutat nenumarati oameni sa-si transforme nutritia in favoarea lor.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE