CURA DE SLABIRE DE VARA

Dieta in cura de slabire de vara

Va propun azi o cura de slabire frumoasa si sanatoasa, adaptata sezonului. Dieta se bazeaza pe consumul de fructe si legume, insa, nu neglijeaza nici aportul proteic. De asemnea, cura de slbire de vara are ca mijloc important de efect, consumul de lichide, ceea ce este specific sezonului cald, in spcial.

Cura de slabire de vara poate fi tinuta pret de cateva saptamani si efectele sunt vizibile destul de rapid.

Iata dieta in cura de slabire de vara:

- prima parte a zilei (pana la ora 13 inclusiv), se consuma exclusiv carne slaba (pui, curcan, vita) fiarta sau fripta, nelimitat, peste nelimitat, branza slaba de vaci (sub 5% grasime) - pana in 200 de grame/zi, iaurturi (iaurt, sana, kefir, lapte batut), nelimitat, oua - nu mai mult de unul pe zi;

- in a doua parte a zile si nu inainte de a trece 3-4 ore de la ultima masa proteica, consumati DOAR legume si fructe, la alegere, cu exceptia: babane, pepenel galben, struguri. De asemenea, fructele si legumele trebuie sa fie proaspete si nu uscate, afumate, conservate. Exclus orice forma de alune, nuci, migdale, etc. Legumele le consumati fie ca atare, fie in salate (la care treebuie obligatoriu consumat o lingurita de ulei/zi, pentru a ajuta tranzitul intestinal).

Este foarte important de retinut: trebuie sa diversificati pe cat posibil alimentatia. Iar intr-o zi, incercati sa nu consumati mai mult de 3 combinatii din alimentele cu aport proteica major. De exemplu, puteti consuma, carne de pui, branza, iaurt. Nu veti consuma: carne, peste, branza, iaurt, oua.

Aceasta specificatie cu privire la varietatea alimentelor nu este valabila la fructe si legume: acolo puteti consuma ce combinatii doriti, in ce cantitati doriti. Evident ca excesul nu este bun, in niciunul din cazurile precizate. Deci, incercati sa nu depasiti 1,5 Kg de fructe zilnic.

Consumati lichide pe tot parcursul zilei, cel putin 2 litri.
In prima parte a zilei, cand va bazati pe aportul proteic, nu consumati lichide din fructe (sucuri, ceaiuri de fructe, etc). In partea a doua puteti consuma ceaiuri de fructe, insa sucurile de fructe, le limitati la cel mult un pahar pe zi, in a doua parte a zilei.

Aceasta ar fi dieta in cura de slabire de vara.

Spor la dieta!
vegis.ro%20 vitamix.ro

Postări populare de pe acest blog

CURA DE SLABIRE CU GRAPEFRUIT SI IAURT

SLABIRE DE EFECT CU AJUTORUL ENZIMELOR

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI LAMAIE

CURA DE SLABIRE CU IAURT SI BISCUITI

SCAPA DE BALONARE CU PIERSICI SI PRUNE